ВИНА - тема 2

• 39 289
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Лорд Сняг 👏👏👏 за това, което пишеш за Марта, Филип и Елина.

# 301
Абсолютно съгласна с последното мнение на araselia 👍 Филип и Елина са работохолици, да, това е допирната им точка, сближава ги борбата за винарната, няма никакво съмнение в това🤷🏻♀ Ако обаче имаше нещо повече между тях, досега да са се награбили🙃

# 302
  • София
Покрай работата ни съм срещала страшно много мили и добри хора (мъже и жени, деца и родители и т.н.), на които така им е дошло до гуша някой да ги мачка, че са готови на всичко да го унищожат. Абсолютно правдоподобен е образът на примирена и мачкана жена,на която изведнъж й прелива чашата с последната капка.

# 303
  • София
Пази се от гнева на търпеливия човек. (ирландска поговорка)

# 304
Мен пък не ме изненадват ходове на Цвета. Тя е интелигентна жена, но ужилена и веднага реакцията е да ужилиш неверника.
Тоя Бончев явно няма отношение към жена си, любовницата, дъщеря си, изобщо…ходи като замаян с тоя телефон и върти уж бизнес. Каква му е целта!?

# 305
Цвета със сигурност е рачка - злопаметна, отмъстителна, но просто я взеха за будала и ответната реакция е напълно нормална.
Рачките търпим до безобразие, но всичко си има граници🤷🏻♀
Всеки реагира по строго индивидуален начин на загубата на дете. В чужбина наистина веднага хукват по психолози, аз не бих. Затова, предполагам, че бих споделила с бащата на детето ми, бихме си поплакали, бихме съпреживяли плътно един до друг и така. Чужбината няма влияние на начина, по който лекуваш болно сърце, поне при мен. Все още съм като извънземна тук и взаимно си се чудим на реакциите🙃
Аз бих била плътно до Филип,  новия проект за винарната би ни сплотил; впоследтвие дори бих желала дете, отново. Не бих се оставила на майчината мъка да ме довърши. Но аз съм такава, не съм Марта.
Не бих споделила никога с чужд човек, а само с най-близките си. С тях мога да съм себе си, да плача, да страдам, да се тръшкам, всичко, нали затова сме семейство, кой друг би те разбрал така?
Но хората сме различни!
Билалов и на мен ми е странен, мота се като муха без глава, всички му обърнаха гръб. Ако това е цената да си мастит бизнесмен, не, мерси! Сам като куче!
На Антония и ипотеката й е малко.
Но както стана ясно, Рачка съм, тоест не си поплювам като връщам, все е тъпкано🤣

# 306
  • earth
Не знам дали това е правдоподобен образ на мачкана жена, но е правдоподобен образ на жена, която иска да отмъсти на бившия си за това, че я е оставил за друга.

Между другото, според това което видяхме, Цвета е суъчастник в далаверите на мъжа си. Малко или мнного се е възползвала от тях. А сега си присвоява парите и собствеността му. Засега без  последстивия за нея самата - това какво говори за мъжа и?

# 307
Най- забавно ми беше, че финансов " консултант" и беше монахинята . Явно при нея не върви- подай и другата буза...

# 308
Не виждам никакво противоречие в това, че Цвета дарява на манастири и се моли.
Пропомнете си 90 те години, кагато най-големите мошеници и престъпници през ден бяха при дядо поп на опрощение.
А на големи църковни празници те пълнеха църкви и манастири.
И тогава, че и все още поповете забогатяха точно от такива хора, които си мислеха, че така ще си  изкупят греховете...

E, да де, ама Цвета го раздава божа кравичка, а не мутра. Виж за мъжа ѝ би било по-нормално такова отоншение - скромен от вън, звяр отвътре.

Jinnafee
какво точно е градила Елина? Баща ѝ е използвал връзки, за да я нъабута във винарната. Талантлива е вярно, ама талинтливи хора има хиляди.  Да кажем, че е работила във винарната цял живот - като дядо Станко - не е работила. Съвсем млад човек, има едва 3 години работа във винарната, което не е чак толкова много. Да беше поне известна - не е известна. Повечето хора във винарната я ненавиждат заради работохолизма ѝ. Реално какво има? нищо. Пък и не е като да не беше готова да отиде в друга винарна.
То пък голямото градене - винарната беше на загуба.

И после не става тук за Бончев, а че ако продължава да му прави сечечно мафиотите може да думнат майка ѝ, която Елина уж много обича.  Бончев вече няма ход назад - и да даде парите не се знае дали мафиотите няма да искат "лихви" или винарната. За него сделката е въпрос на оцеляване, а за Елина е въпрос на его - има малка разлика нали?

Елина се държи сякаш не е някакъв енолог, а най-малкото собственик на винарната. Държането ѝ на ротен фелдфебел ме вбесява, тая винарна едва ли е алфата и омегата на всички винарни в България.

Отделно отт всичко -името Елина ми звучи много гръцко, какъв бе пробемът да е Елена? Така правя винаги асоциация с древните елини.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 02:13 от Лорд Сняг

# 309
  • Мюнхен
Лорд Сняг, не си гледала внимателно май-май. Дали Елина е набутана във винарната от баща си, или не, все още не е казано. Тя отказваше да си използва името и не е знаела, че баща ѝ е съдружник, нито че той е купувачът. Допълнително - Елина все още не знае нищо за мафиотите, така че нека не бързаме да я нареждаме какви решения взима, при положение, че от нейната гледна точка баща ѝ просто иска да си прави хотелче ей така щото му е скимнало.

Това, че някой я мрази заради работохолизма ѝ всъщност променя ли нейните характеристики? Ами не. Също така удобно пропускаш факта, че Наско се държа авторитарно и каза, че лозето няма да замръзне. Щото той така бил казал, метеоролозите са тъпи и нищо не разбират. Елина е тази, която се позова на фактите, Елина е тази, която стана в 3 сутринта и си свърши работата. Това имам предвид, че гради - не е мързелива, няма проблем да се обоснове и няма проблем да не спи една вечер, за да направи нещо, което в дългосрочен план ще се отплати. А именно - хубаво лозе, хубаво вино.

Така че дори и да е набутана с връзки, нищо не се променя. Нито пък е виновна, че винарната е на загуба, особено предвид кой им беше търговски директор. Даже ѝ прави чест, че въпреки това работи повече от всички други, а не си клати краката, защото мястото ѝ е уредено. А Домейн Бойар впрочем, щеше да я носи на ръце.

# 310
  • earth
Образованието на Елина, колата, която кара, апартамента, в който живее (неин?) - кои ги е плащал?

# 311
Бнт ще правят среща с фенове на мястото, където е сниман

# 312
Лорд Сняг, млади хора с хъс за работа,талант и образование се котират много повече от такива с опит, често пъти с големи изисквания, дори претенции за всичко още преди нещо да са свършили.

# 313
  • Галифрей
Снимки  от винен тур. Част от кастът на Вила Мелник. 🍷❤❤ Радват се на хубавото време.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 09:47 от Диана Бишоп

# 314
  • София
Доколкото разбрах монахинята оказа на Цвета правни услуги.
Кой знае преди да се замонаши дали не е била някой мастит адвокат или друго в тази област.

Общи условия

Активация на акаунт