ВИНА - тема 2

• 39 298
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Става дума, че Тони мислеше, че е ударила кьоравото, че и ключа поиска. А реално нищо.
Толкова лесно не се оставят ипотекирани апартаменти на банката. Още повече, че и за това "удоволствие" може да се наложи сериозно да си плати (най-малкото, дължи лихвите и таксите за всеки ден просрочите, такса на съдия изпълнителя, както и разходите по делото, което банката завежда срещу длъжника). Не се и продават лесно, защото хората предпочитат имоти без тежести. А и това е малък град, в който надали имотният пазар е много активен.

# 286
Това с прехъврлянето на ипотечния кредит беше наивно, но както и да е. Поне в други държави, този процес става не само чрез нотариус. Банката трябва да участва и те са доста претенциозни за това кой може да го "наследи".  Например, биха проучили платежното състояние на човека. Напоследък, с високите лихви, повечето банки изобщо не позволяват такива неща, но все пак гледаме сериал, а не курс по ипотечно или банково дело. Аз за точно това не им придирям.

Виж, че няма химия между Елина и Филип, пък някак си ги хвърлиха от началото заедно е по-важно за сценария. Какво са намислили сценаристите можем само да гадаем. И аз, като вас, се надявам да не претупат финала накрая.

# 287
Това с прехвърлянето на апартамента с ипотека, беше за да покаже хитрата сврака с двата крака и отмъщението на Цвета. Ни повече, ни по - малко.

# 288
За да ти дарят нещо пред нотариус въобще не е нужно да участва банката. Дори ако кредитът ти е потребителски пак няма банката да търси удостоверения за тежести, само ако е потребителски и ипотекираш самия ипот банката го проверява. Така че в сериала не са сгрешили.

# 289
  • Берлин
Всички на терсене, аз наопаки. Едно единствено мнение /Диана Бишоп/ е в моята посока- Цвета от примирена и набожна женица се превърна в това. Ок, няма лошо, имаше катализатор за промяната. Но - тя ясно показа и дори на дъщеря си каза, че действията й в момента й доставят удоволствие. Е как причиняването на зло и мъстта се вързват с паленето на свещи и целуването на ръце на духовници?! Или даренията опрощават всеки грях?! Не ми е ок така. Не че мъжът й и любовницата му не заслужават, но боголюбивият би казал: "Бог да ги съди"...
И друго нещо не ми е ок - Филип каза, че още през бременността се е видяло, че детето не е здраво и сърчицето е много мъничко. Защо се е стигнало до раждане на болно дете? В Америка не съветват ли бъдещите родители как биха могли да постъпят? Говоря от личен опит. По-добре принудителен аборт в 7-я месец, отколкото трагедията да гледаш болно дете. Говоря САМО за случаите на информиран избор-при тях е било така.
И 3-тото, което за мен е обаче ок- отношението на Филип към Марта. Тя си тръгна просто така, беше винаги неудобно, когато той й звънеше. И му каза, че й е нужно време. Какво се очаква от него? Да я гони, да се изясняват, какво точно? Счупени бяха отношенията им още при пристигането в Бг. Дори не съм забелязала Филип да проявява някакви романтични осъзнати чувства към Елина. Чукала му на вратата посред нощ - много ясно, спасяваха лозето, не го е викнала в спалнята си. Просто Филип започва да проявява друга сетивност и да си връща живота. Адмирирам.
И на финала - Наско ми е нелицеприятен отвякъде, а актьорът е посредствен и фъфлещ.

# 290
  • earth
Тая Цвета много отмъстителна излезе. И за какво отмъщава всъщност? Знаеше, че мъжът и спи с други жени. Да се разведе и тошкоз.

# 291
Здравейте, хвалите и то с право, превъплъщението на Параскева Джукелова и образа, който създава. По този повод в съзнанието ми изплува, че тя през 90-те години водеше едно телевизионно предаване, но не мога да се сетя за името. Идеята беше да се разкаже за някакъв филм български, а и  не само, а самата тя всеки път  се превъплъщаваше в героиня от филма и пресъздавайки  сцена от него. Нещо такова беше. И много артистично се вмъкваше във всеки образ. Даже не знам защо съм запомнила, че веднъж беше  посветено на комедия дел арте и тя с едни маски и други атрибути - много ме впечатли.
 Сигурно някой ще си спомни за това, което говоря и ще сподели впечатление и спомени от това предаване.

Киноцентърът представя - Понеделник осем и половина.

papurche mehurche

За Марта няма да се съглася.
Елина го изведе посред нощ Филип няма ги кой колко време, Марта няма как да знае че не са правили секс в колата нали? После отктъде накъде Елина се интересува от лозето, след като вече си беше подала оставката и с какво право проявява такава фамилиарност да буди Филип сред нощ? А и нима не можеше без него да се справят? Един човек в повече, а е спорна и като е дилетант дали не е пречел повече. И да от един истински мъж се очаква да гони жената, да ѝ докаже, че държи на нея, да я завоюва ако щете. Филип демонстрира че сае отказва по отношение на Марта. Много я обичал, ама не иска да се откаже от проблемната винарна. Не иска да я даде на Бончев, че е мафиот, ама иска да я даде на Харизанов, който е мутра. Не иска да работи с Бончев, иска да работи с дъщеря му. Доста е лицемерен.
А след като е живял години наред в друга държава е абсурдно изведнъж да дойде в България и да му се създаде привързаност.
Не бих казал, че Марта си е тръгнала "просто така". Филип имаше проблеми от самото начало с винарната, държаха го в ареста по скалъпени обвинение, Марта му береше страха, а той се прави на мъж заинятява се да не продава на Бончев и демонстрира всячески, че поставя винарната пред Марта.

Елина ми изглежда доста емоционално нестабилна и незряла, но пък това че ме дразни показва, че актрисата играе добре.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 22:43 от Лорд Сняг

# 292
Във всеки момент очаквам и Коко Динев да се появи в някоя сцена. GrinningНали е мега местен бизнесмен.

# 293
Да, и на мен ми направи впечатление това - Цвета дарява манастири, целува ръце на игуменката, правя се на скромна и на Майка-Тереза и изведнъж - жажда за отмъщение, а и размахва сатъра. Тц-тц-тц не е по християнски това. Законът на отмъщението е от стария завет. Исус съветва да си подлагаме ид ругата буза.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 294
Чета ви и си мисля как всичките ви коментари са необходими🍀 Чакам ги с нетърпение след всеки епизод 👍 Всички сте много прави, не мога да се нарадвам на пъстрата и богата палитра от характери и интересни личности, събрани тук!🙌

Знаете ли какво ми се иска?!
Първо, Филип, който си е готин, макар и колеблив, да си намери скъп родственик в лицето на дядо Станко, тогава пак ще редя ред сълзи, ред сополи с умиление❤; очаквам сърдечна до изпепеляване сцена да ни разтърси всички! После Филип да си оправи нещата с Марта по цивилизован начин, може го, но нещо мъжкото му достойнство е засегнато (нали тя го изостави) и затова си връща по възможно най-недодялания начин🙄
Не знам дали го искам с Елина, но не мога да отрека, че си приличат по едно нещо - наранени са от много близки хора и са нетърпимо недодялани, чак дразнещи…, един вид защитна реакция!
Стана ми забавно как в последните два епизида, Елина го загражда с подпитвания за Марта, за намеренията му за в бъдеще, гледайки го с такива огромни, влажни очи, че чак ми идва да му кажа “Къде зяпаш?! Толкова ли пък не разбра колко те иска?!” В тоз ред на мисли, ако младия Харизанов се появи, Радост ще го отнесе за секунди!🤣
Така ще го завърти, че свят ще му се завие🤣 Но тя, според мен, не си поплюва, хич няма да му се кани, а ще действа💪 Пък и той, душата, така закопнял за внимание и зачитане, ще литне направо! Да видим! Да се появява пак, че и усмивката ми директно се появява с него🤣
За Цвета, ще спаси и Елина, и Бончев.
А Антония ще си сърба попарата. Най-добре се поставят на място точно тези като нея - безочливи и нагли, няма прошка за тях!🤷🏻♀

# 295
На мен ми е интересно как ще реагира Елина като разбере за проблема с мафиотите. Дали ще осъзнае, че пречейки на баща си да купи - и препродаде - винарната, рискува живота на най-близките си хора. или  и за нея пустата винарна ще се окаже по-важна от живота на майка ѝ и баща ѝ? Подозирам че в това си приличат с Филип, за него винарната е по-важна от жена му. Затова ще се вземат, защото имат оща тема, а това което ги свързва, а това което ги е свързвало с Марта (детето) вече го няма. Елина ми се вижда ужасно незряла и емоционално нестабилна от една страна, а от друга - направо е фанатизирана на тема винарната. Някакво болно желание за себедоказване съзирам тук, явно е с ниско самочувствие.
Пустият му Филип не разбира ли че нормалното е мъжът да гони жената, а не жената - мъжа. При всички животински видове мъжът гони самката, за да я накара да даде съгласие, Филип вдигна ръце от Марта, после ѝ се сърди.

# 296
Аз пък изобщо не съдя Филип, всеки човек има стремеж към щастието, независимо от трагедиите, през които преминава. Той иска и трябва да продължи, в България намери нещо, което да го вълнува и да заема мислите и времето му, всичко е ново и нищо не му напомня болката.
  Това не значи че съдя Марта , тя също ближе раната си, просто нейният начин е друг - психотерапия, вероятно има приятелска подкрепа, работа, която харесва.
 А между Филип и Елина продължавам да не виждам нищо романтично, просто и двамата са емоционално ангажирани с работата си. Колкото и да ви е странно, има хора ужасни работохолици - имам колега, който за 10 години е излизал 2 дни и то заради навехнат крак в отпуск, спуска се за всичко, понеже е кадърен и не го мързи. Аз също винаги си съобразявам личните ангажименти с работата и колежките доколкото може, макар че никой не ме е вързал, така ми идва от вътре. Така че изобщо не ми е странна Елина, нищо болно няма в поведението и, просто си обича работата и иска да се докаже като професионалист.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 00:18 от araselia

# 297
  • Мюнхен
На мен ми е интересно как ще реагира Елина като разбере за проблема с мафиотите. Дали ще осъзнае, че пречейки на баща си да купи - и препродаде - винарната, рискува живота на най-близките си хора. или  и за нея пустата винарна ще се окаже по-важна от живота на майка ѝ и баща ѝ? Подозирам че в това си приличат с Филип, за него винарната е по-важна от жена му...

...пустият му Филип не разбира ли че нормалното е мъжът да гони жената, а не жената - мъжа. При всички животински видове мъжът гони самката, за да я накара да даде съгласие, Филип вдигна ръце от Марта, после ѝ се сърди.

Т.е понеже баща ѝ няма никакви скрупули да си забърква цялото семейство в проблеми, Елина трябва да жертва това, което е градила, трудът, който е хвърлила по лозето и т.н... Ако не го направи, някак си тя излиза виновна и тя е тази, която рискува живота на семейството си?! Топ логика.

Колкото до болднатото изречение - мерси, че допринасяш за това да има мъже, които не приемат "не" за отговор, щото нали жените обичаме да ни гонят. Ми не, не обичаме, неслучайно сме съвсем друг тип животни и да НАКАРАШ някого да даде съгласие, не е съгласие въобще. Блякс.

Марта въобще не си изигра добре картите, от самото начало се държи грубо и надменно с всички, според мен и това ѝ поведение отблъсна Филип. Не пиела българско вино, от Калифорния била, не знам си какво си. Айде у лЕво, плс, не е единствената емигрантка. Някои хора от години живеем в чужбина, ама не казваме, че сме от там. Smile Иначе актрисата е страшно красива.

# 298
  • earth
Мъже, които гонят жени са turn off.

В това отношение сценарият е добре написан - когато Филип каза на жена си, че е готов да се разделят, тя започна да иска да са задно.

# 299
Не виждам никакво противоречие в това, че Цвета дарява на манастири и се моли.
Пропомнете си 90 те години, кагато най-големите мошеници и престъпници през ден бяха при дядо поп на опрощение.
А на големи църковни празници те пълнеха църкви и манастири.
И тогава, че и все още поповете забогатяха точно от такива хора, които си мислеха, че така ще си  изкупят греховете...

Общи условия

Активация на акаунт