Септември 2022 Тема 3

• 20 055
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Взимам holle без захар от Дм....  И мешам с някакви със захар, сега сме на Боровец.
Бебелан и Плазмон са много по сладки от Боровец.

Мами какви бисквитки взимате на бебчетата? Аз взех на боровец с мляко и му направих като попарка ама нещо ми се видя много сладка? Дали не прекалих и опасно ли е за бебо?

# 541
Здравейте, има ли бебета, които все още се будят вечер? Нашият режим е ужасен - 00-02:30-0530 - всяка вечер се събужда и хапва - вече АМ.
Приемам всякакви идеи за отпадане поне на събуждането в 0230! Консултирах се с консултант за сън и засега започнах да намалявам количеството за храненето в 02:30. Но много трудно се получава.

# 542
Спокойно, и при мен е същото. Някакъв ужас е със съня. Всяка вечер заспива различно и се буди по 2-3 пъти, рядко повече и при всяко събуждане му давам да суче, по друг начин не иска да заспива. И така. Исках и аз да намаля събужданията и си взех курс за режим на бебето и самостоятелно заспиване и се надявам нещо да се получи. По принцип не ми се иска ЕПТЕН да не се събужда, за да си поддържам млякото, защото вече суче единствено вечер преди заспиване и това през нощта и ако те ми отпаднат ще ми намалее доста. Та поне да знам, че се буди за хранене, а не просто така. Вече едвам издържам с това спане. Направо нямам нерви вече..

Здравейте, има ли бебета, които все още се будят вечер? Нашият режим е ужасен - 00-02:30-0530 - всяка вечер се събужда и хапва - вече АМ.
Приемам всякакви идеи за отпадане поне на събуждането в 0230! Консултирах се с консултант за сън и засега започнах да намалявам количеството за храненето в 02:30. Но много трудно се получава.

# 543
Silviya моя син заспива най-късно в 21ч.  и се почва 23:30 после 2ч ,4ч,6:30 ,напоследък ,когато се събуди в 2"30 вече го слагам при мен така като се събуди само му давям гърдата и си заспиваме,просто иначе не издържам заспивам с него,но ще трябва да спра да го правя ,защото стана много подвижен и ме е страх да не падне от леглото,по средата не смея да го сложа,защото моя мъж много хърка и ще го събужда през 5 минути +това се върти и ще го смачка ,та май ще си ставам по 5 пъти пък кога ще спя не знам 🥲

# 544
И моята се буди всяка вечер - различно, понякога веднъж (😜 направо се наспивам), понякога 2-3 пъти.
Трудно е, но то и ние възрастните често се  будим от какво ли не. Някакси съм го приела като нормална част, често търсят близост и успокоение, не толкова храна, макар че и аз давам да цокне.
Индивидуално е при всяко детенце - може утре да почнат да спят по цяла нощ, може и след месеци. За сметка на това майчиният сън е разбит тотално вече и според проучвания се възстановява чак към 6-7мата година, ахаха

# 545
Яз исках да питам дали сте давали от тези кремчета и какво мислите за тях?

# 546
Напълно нормално е да се будят бебетата, еднорози са небудещите се - приех го вече и сега просто имаме добри и не толкова добри нощи (3,4 пъти визирам де, не 10-12🙄) за всичко им помагаме - сменяме пелени, преобличаме ги, храним ги, носим ги - за спането им също се иска помощ.
Нищо със захар не давам- доста е вредна според мен като цяло🤷🏼♀ правя му сама бисквити иначе

# 547
Спокойно, и при мен е същото. Някакъв ужас е със съня. Всяка вечер заспива различно и се буди по 2-3 пъти, рядко повече и при всяко събуждане му давам да суче, по друг начин не иска да заспива. И така. Исках и аз да намаля събужданията и си взех курс за режим на бебето и самостоятелно заспиване и се надявам нещо да се получи. По принцип не ми се иска ЕПТЕН да не се събужда, за да си поддържам млякото, защото вече суче единствено вечер преди заспиване и това през нощта и ако те ми отпаднат ще ми намалее доста. Та поне да знам, че се буди за хранене, а не просто така. Вече едвам издържам с това спане. Направо нямам нерви вече..

Според проучванията, които чета за 9 месечните бебета - те нямат нужда генерално от храна вечер, ако си набавят такава в храненията през деня и това е повече навик и асоциация.

# 548
Ами ще стискаме зъби до като ги отбием а тогава какво ще е не знам,дори не знам как ще го сприспивам ако не е на гърда ще има рев до 1 вечерта сигурно 😨
    о

Според проучванията, които чета за 9 месечните бебета - те нямат нужда генерално от храна вечер, ако си набавят такава в храненията през деня и това е повече навик и асоциация.

# 549
Момичета нищо не е загубено, ще дойде ден в който ще спите.
На Яна и  махнах нощното хранене към края на 5ти месец, много лесно стана, но аз съм казвала и преди, че тя не реве за храна. Вече на 10 месеца, все още е така! При Сами беше много трудно, но бях много упорита,  той ядеше по голямо количество през ноща, от колкото денем, хранеше се единствено заспал. Първо намалях порцията през ноща, после увеличавах интервала с доприспиване и друсане на ръце, разбира се той след 20 мин се будеше пак  и вече давах малко мляко, в един момент продължи да се буди но без рев, правех се на умряла Joy като ревне пробвах да приспя, ако не стане давах малко АМ. И така ден след ден се мсхнаха постепенно нощните хранения, той след това продължи да се буди по навик в часове за хранене, но не ревеше и аз не давах АМ, та от 7ми месец някъде започна да спи цяла нощ. След това се заех с махането на приспиването на ръце на Сами... Яна е еднорог, никога не съм я друсала. Joy та и друсането махнах, постепенно. Сега, като стане време за сън, слагам ги в леглата си, давам на Яна от тея играчки с кърпичка от долу тя си я дъвче, Сами му давам одеалцето, той си го опкрачва и го гушка, гася лампата и  излизам  и двамата заспиват до 10 мин.
Само да кажа, че децата спят, но аз не. След спането по 3 часа на денонощие 6 месеца, моя сън тотално се разби и по рано от 2:00ч не мога да легна.

# 550
Не знам,аз просто не мога да го отуча нито от нощното хранене нито от друсането за сън. От 6 месец не знам как,но започна да заспива на леглото до като лежа до него ,въртеше се и заспи,но откакто поникнаха зъбките спря и иска отново само на ръце,а аз не мога да го търпя да реве и за това друсам 10 кг бебе 20-30 мин 😨 хубаво ще го друсам,но не ми се мисли как ще процедираме с гърдата като той си я търси ,нощем пробвам да залюлея без гърда ,но той зяпочва да рита с крака и просто иска 🙄

# 551
С кърменето е по трудно, защото ако спреш да го кърмиш през ноща, може да ти намалее лактацията.
С друсането, аз първо почнах в една малка кошарка на колелца, да го подрусвам и шшшткам . През деня спеше в нея, вечер си го друсах на ръце, че дървената кошара няма мехамизъм за люшкане. После видях че като му разказвам приказка на спалнята се успокиява и заспива, разбира се не всеки път.  Слагах го на спалнята до мен на ребро един към друг той си завира главата в гушата ми, а аз отгоре на ухото му разказвам шепнейки приказка и той заспива, по едно време май го и потупвах по дупето докато разказвам. Така заспиваше и го местех в неговото легло. После почнах да го оставям с играчки в дървената кошара, той мрънкаше, ама изкуствено реване без сълзи, та го оставях да помрънка и след час заспиваше, някой път почваше да реве и влизах в стаята и го приспивах, но ден след ден, започна да заспива все по за кратко и вече не мрънка, направо си заспива. Около месец беше целия процес. По едно време пак го бях научила на друсане беше в някаква регресия май, но бързо се отучи.

# 552
Мами давате ли вече киселчета, кремчета, сокчета? Как ги приготвяте и по колко давате?

# 553
Ние купихме дървена кошара с механизъм за люлеене с надеждата ,че люлеенето в кошарата ще замести това да иска на ръце ,да ама не ,даже не го използвам това люлеене ,защото се съдира от рев иска на ръце 🤯 амии май ще чакам да започне да разбира и да го излъжа като му казвам да легне при мама да спинкаме или нещо подобно 😂 а това с лактацията при нощното кърмене ,много бих се радвала да намалее ,защото имам каточели в повече и постоянно имам запушвания ,бучки и пада едно цедене едни масажи през 2-3 дни ,а сега покрай зъбоникненето той не иска и да суче много и не ги изпразва и сега съм със запушена гърда ,някой има ли представа как да намаля кърмата ,защото малкия и без това последните 2 седмици суче по-малко само вечер си търси повече а аз не издържам с тея запушвания вече ,имах и мастит на въпросната гърда и ме е страх да не стигна пак до там 😳 
С кърменето е по трудно, защото ако спреш да го кърмиш през ноща, може да ти намалее лактацията.
С друсането, аз първо почнах в една малка кошарка на колелца, да го подрусвам и шшшткам . През деня спеше в нея, вечер си го друсах на ръце, че дървената кошара няма мехамизъм за люшкане. После видях че като му разказвам приказка на спалнята се успокиява и заспива, разбира се не всеки път.  Слагах го на спалнята до мен на ребро един към друг той си завира главата в гушата ми, а аз отгоре на ухото му разказвам шепнейки приказка и той заспива, по едно време май го и потупвах по дупето докато разказвам. Така заспиваше и го местех в неговото легло. После почнах да го оставям с играчки в дървената кошара, той мрънкаше, ама изкуствено реване без сълзи, та го оставях да помрънка и след час заспиваше, някой път почваше да реве и влизах в стаята и го приспивах, но ден след ден, започна да заспива все по за кратко и вече не мрънка, направо си заспива. Около месец беше целия процес. По едно време пак го бях научила на друсане беше в някаква регресия май, но бързо се отучи.

# 554
Аз не кърмя през нощта от самото начало и лактация си имам и до сега и бебето ми не се буди, откакто е родено (така съм хи гледала и трите и за това не ги смятам за еднорози). Това е мой избор, за да се наспиваме и двамата и защото според мен е по-добре за стомахчето му. На по-голяма възраст трудно се отучват вече, ама и това ще стане един ден. Може да се консултирате с консултанти по сън, може би.
Аз гледам, че в кухните има захар. В държаната при нас е доста малко, поти не се усеща. Инъче захар и аз не давам. Кисели давам, сок не. Не виждам смисъл от сока. Педиатъра настояваше, ама се разбрахме, че като давам плодове и плодови пюрета няма смисъл от сокове.
Количеството на кърмата е според предлагането. Прави си студени компреси, цеди, до олекване, пии лецитин. Постепенно ще намалее като не хапва толкова бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт