Септември 2022 Тема 3

• 20 046
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Аз пък до 4ти месец нямах изобщо нощно хранене и много се радвах, че нямаше да се занимавам с махането му и си спахме по цяла нощ, друг беше въпросът, че заспиваше много късно и съответно ставахме късно. И така, малко преди 4м се започна със ставането и се успокояваше само след сукане. В момента най-вероятно вече му е станало асоциация, защото през деня си хапна стабилно, единствено където вода не пие, може и това да оказва влияние. Но, да, нямам нервите да махам нощните хранения, надявам се след оправяне на режима, да намалеят събужданията. През деня не заспива на гърда, това е единствено през нощта.

Кремчета и сокчета не мисля скоро да давам. Предпочитам вода да пие, отколкото сокчета. Няма полза от тях.

# 556
Откакто се е родил се храни поне през 2-3 часа вечер. До 7 месец кърмих/цедих, не съм спала повече от 3 часа вечер, после си мислех, че с АМ ще се променят нещата - но не, пак е на 3 часа. Сега намалявам количествата вечер - той се храни добре през деня - докато не ги спра съвсем до седмица. Не виждам друг начин. Много съм уморена, много.

# 557
И на мен това ми беше главната причина, въобще не спях, бях като парцал... Особено с кърменето, това беше ад за мен.... Един час цедя, 50 мин храня единия, 50мин  храня другия, мия шишетата и почвам пак да цедя и добре, че имах много кърма, та слагах в хладилника и в 3:00,4:00, будех Мм, да ги храни за да поспя, 2, 3, максимум 4 часа... Направо ужас , като спях 4 часа и Мм викаше " тая нощ си спала много, идваше ми да го фрасна Joy

Откакто се е родил се храни поне през 2-3 часа вечер. До 7 месец кърмих/цедих, не съм спала повече от 3 часа вечер, после си мислех, че с АМ ще се променят нещата - но не, пак е на 3 часа. Сега намалявам количествата вечер - той се храни добре през деня - докато не ги спра съвсем до седмица. Не виждам друг начин. Много съм уморена, много.

# 558
Оо и при нас го имаше това ,да ми каже е не се ли наспа ,след 3-4 часа сън 🤯 а той си ляга и сри до 10 сутринта и все не се е наспал

# 559
Моя спеше от 22:00 най рано, до 3:00, после 12 часа на работа.

Оо и при нас го имаше това ,да ми каже е не се ли наспа ,след 3-4 часа сън 🤯 а той си ляга и сри до 10 сутринта и все не се е наспал

# 560
Здравейте,случаят е такъв ,че малкия просто отказва каквато и да е твърда храна ,дори плодовите палчета не желае да опита,а той много ги обича,не виждам да белее зъб такаче надали е това ,вече 4 дни не е вкусил друго освен кърма ,притеснявам се вече да не се разболее така,все пак не е на 5 месеца,че да седи само на кърма и предполагам,че има нужда от по-разнообразна храна от кърмата ,какво мога да направя за да започне да се храни ? 😒

# 561
Борис отдавна не се събужда през нощта, нощно хранене май няма от 2-3 месец, не помня точно. Но пък продължава да става в 6-6:30. 1-2 пъти се случва да спи до към 7 и ММ се успа за работа, защото не си слага аларми, разчита на бебето да го буди. 😂
Започна и през деня да спи повече, изгради си някакъв режим, доволна съм в това отношение.

# 562
При всички случаи не го насилвай. Все пак яде кърма, ако и това не приемаше, може би тогава да е проблем. Детето само ще си покаже, то гладно няма да остане. Ако до преди това си е хапвал, значи най-вероятно е моментно състояние. Просто предлагай различна храна и в даден момент ще прояде. И моят така не искаше да яде и аз само се ядосвах, докато не отмина всичко и вече яде всичко, което му дадеш. Така, че спокойно. Децата си знаят от какво имат нужда.

Здравейте,случаят е такъв ,че малкия просто отказва каквато и да е твърда храна ,дори плодовите палчета не желае да опита,а той много ги обича,не виждам да белее зъб такаче надали е това ,вече 4 дни не е вкусил друго освен кърма ,притеснявам се вече да не се разболее така,все пак не е на 5 месеца,че да седи само на кърма и предполагам,че има нужда от по-разнообразна храна от кърмата ,какво мога да направя за да започне да се храни ? 😒

# 563
Tracck там е въпроса,че намали и сукането ,сеща се след 4 часа и то цокне малко,вечер суче повече.

Аз исках да питам майките със септемврийски бебчета ,преминахте ли на 1 дрямка или има ли знаци като да преминат скоро? Моя син напоследък трудно заспива за първа дрямка и ако заспи ,спи по 30 минути макс. Вчера на първата дрямка спа 1,40 минути и след това пропусна 2рата дрямка ,заспа чак за нощния сън

# 564
Не, още си е с 2 дремки. Имахме само един единствен случай тука наскоро, където спа само 1 път, но защото станахме много късно сутринта и то нямаше за кога и направо като се нахрани на обяд и след това заспа. Иначе и той си спи първа дрямка по 30мин и втората вече му е по-дълга. По принцип след годината се минава на 1 сън, но има деца, които и по-рано го правят, но те са изключение. Може при вас да е така. Какъв ви е режима през деня? По колко са ви интервалите?

Tracck там е въпроса,че намали и сукането ,сеща се след 4 часа и то цокне малко,вечер суче повече.

Аз исках да питам майките със септемврийски бебчета ,преминахте ли на 1 дрямка или има ли знаци като да преминат скоро? Моя син напоследък трудно заспива за първа дрямка и ако заспи ,спи по 30 минути макс. Вчера на първата дрямка спа 1,40 минути и след това пропусна 2рата дрямка ,заспа чак за нощния сън

# 565
3,30-4 часа и ляга . Пример- става в 7 и 10:30 е заспал в зависимост кога е станал след 3,30 мин. отново ляга за втора дрямка и вече за нощния сън му идват 4-5 часа зависи колко е спал следобяд. Днес стана в 8ч и заспа в 12ч ,събуди се в 12:20 доприспах го и изкара до 13:20  след това заспа в 17:40 до 18:05 -25 мин и беше адски кисел,сега заспа в 21:20 🤯

# 566
Борис още спи 3 пъти през деня, как 1 дрямка. 🤔  На Филип му махнахме втория сън като тръгваше на ясла, на година и половина.
Става към 6-6:30, играе си, към 8 пие мляко и спи между 20 минути и 2 часа. Следобед ляга към 1, пак спи между половин час и 2-3 часа. Към 5 има още една кратка дрямка от около половин час, понякога я пропуска, но е кисел после и му се доспива много рано. Ако през деня е спал много, е весело и щастливо бебе. Ако е спал по половин-1 час е кривотия.

# 567
Ние сутрин ставаме 7 и 30 - 8ч. После към 9 и30 - 10ч му се доспи, спи 30мин. Яде и навън излизаме после спи към 12 и нещо или 13ч около 1-2 часа спи и следобяд пак поспи малко и вечер лягаме към 21 и 30 - 22 ч

# 568
Вие сте с 3 дрямки ,моя син си махна третата някъде към 7 м. Днес е буден от 6:30 не съм ставала да го доприспивам като се надявам да си спи както преди в 10 и после към 14-15 часа.  Момичета преди време бях писала,че заради зъбките не издържам да ставам по 10 пъти и по някое време го местя при мен да спи казах ,че не е свикнал да спи при мен и се буди често ,но снощи останових,че при това спане при мен макар и 1 месец явно вече не иска в кошарата . Сложа го в кошарата и след час е буден а при мен спи или можеби като му дам да суче и за това не обръщам внимание ,знам ли
Ние сутрин ставаме 7 и 30 - 8ч. После към 9 и30 - 10ч му се доспи, спи 30мин. Яде и навън излизаме после спи към 12 и нещо или 13ч около 1-2 часа спи и следобяд пак поспи малко и вечер лягаме към 21 и 30 - 22 ч

# 569
Като е спал 20мин на обяд не го доприспивай, той следобед ще си навакса колкото му е нужно, така си удължаваш излишно съня и затова втората дрямка ти отива толкова късно.. най-добре ще е да става около 7-7:30 примерно, после в 11 и дори 30мин да спи не е страшно и следващата дрямка да ти идва към 15-15:30 и да си спи до 17

3,30-4 часа и ляга . Пример- става в 7 и 10:30 е заспал в зависимост кога е станал след 3,30 мин. отново ляга за втора дрямка и вече за нощния сън му идват 4-5 часа зависи колко е спал следобяд. Днес стана в 8ч и заспа в 12ч ,събуди се в 12:20 доприспах го и изкара до 13:20  след това заспа в 17:40 до 18:05 -25 мин и беше адски кисел,сега заспа в 21:20 🤯

Общи условия

Активация на акаунт