Септември 2022 Тема 3

• 20 043
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Вие минахте ли вече на триколки ? Моя син от 2-3 дни иска да става от количка и става да се обръща на зад,а ако не му позволя плаче. До преди това излизахме с часове не е плакал. Ако купя триколка дали ще му е по-добре ?

# 571
Radii, как така да става и да се обръща назад? Не го ли връзвате с колана на количката?
Относно триколка - аз няма да използвам, както не съм ползвала и с каката. Ще експлоатирам количката още няколко месеца и след това я зарязвам. Каката беше изцяло без количка навън от годинка и 4-5 месеца.

# 572
Момичета,записвам си колко и спи малкия и тукощо прегледах за 24 колко му сън му се връзва общо и всеки ден е по 12 часа общо,тоест 12 часа будува. Дали не е малко ,това е оптималното му спане проверих за 3 седмици на зад все толкова са . При вас как е ?

# 573
Мойте само през ноща спят 11-12 часа и  2:00-2:30 часа през деня.

Тази нощ са спали почти 12:30ч + 1:40 дневен сън. Последните два дни е страшна жега и не спят продължително през деня.
На 10 + месеца са.

Момичета,записвам си колко и спи малкия и тукощо прегледах за 24 колко му сън му се връзва общо и всеки ден е по 12 часа общо,тоест 12 часа будува. Дали не е малко ,това е оптималното му спане проверих за 3 седмици на зад все толкова са . При вас как е ?

# 574
При нас е от 9до10,30 мин нощен сън в много редки случаи 11-12 като ако спи толкова гова значи ,че през деня ще има 1 дрямка 😐 днес е спал дневен сън общо 3 часа 🥳 това не се е случвало скоро. Предполагам,че 12-13 часа сън за 24 часа за него е добре след като си се буди и през деня едва го приспивам без видимо да му се спи ,явно си се наспива или пък не ?

# 575
  • Варна
Нашия спи около 13-14 часа на денонощие.

Сега прочетох: А nine month old needs 10-12 hours of night sleep and about 2.5-3.5 hours of daytime sleep divided between 2 naps.

Вие минахте ли вече на 2 дремки? При нас все още понякога се случва да са 3, ако през деня правим повече разходки и вземе, че заспи в количката/колата по никое време.

# 576
https://www.mamospimise.com/blog/12-month-sleep-regression
 Ради нали беше питала за една дрямка, попадна ми малко инфо, може да ти е полезно. Мисля, е може да сте попаднали на някаква регресия, малко по рано.

https://m.facebook.com/Nani.nani.bebe.bg/photos/a.10288870106018 … 258986293/?type=3

А това е за общите часове сън.

# 577
Ние сме на 2 дремки от 7ми месец някъде, но хора вече страшно се уморявам от този режим за сън. Вчера последната дрямка му беше до 16:05 и се надявах да заспи навреме, ама НЕ. ЗАСПА В 22ч. Откачам направо. А онзи ден станахме по-късно и спа само 1 път до 15 и нещо някъде и вечерта в 19:15 беше тотал щета и умрял за сън.... 🤷‍♀️ Направо вече не знам какво се случва, къде бъркам. Иначе си мислех, че през деня може да са му къси интервалите и затова вечер да си ги навакса. Друго обяснение просто нямам, но взе страшно да ми тежи, ставам нервна, с мъжа само се караме за тоя сън, Абе положението е..  преди деня няма проблеми иначе, заспива за 5-10мин, ама дойде ли вечерта... И на всичкото отгоре се буди през нощта 2-3 пъти. Снощи пък като се започна с един рев, сигурно 1 час беше и накрая го взех при нас и се успокои и го върнах, после на следващото будене пак по същия начин и откара до сутринта. По принцип не спи при нас, обикновено като се събуди го взимам, суче малко, връщам го и продължава да си спи, обаче тази нощ какво се случи не знам.

# 578
Ние сме на 2 дремки от 7 месец някъде доколкото си спомням .
Lizi благодаря ,ще ги погледна
Редактирам се. Прочетох статията за регресията и каточели точно това е при нас,саво дето моя син отказва първата дрямка,а ако пък сме станали към 8:30 то тогава ще заспи към 12 за първа дрямка и след това ще откаже 2рата. Днес станахме в 8:30 а ми се щеше да си стане в 7 за да си лигне после до 10,но на него му се спеше и така и не се събуди иначе цяла нощ ставаме да се храним да се люлеем 🥲 а за часовете сън,при нас явно е минимума ,днес е спал 10,25 минути ,но като се има предвид,че е ставал 10000 пъти

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 10:01 от Radii :)

# 579
  • Варна
Редактирам се. Прочетох статията за регресията и каточели точно това е при нас,саво дето моя син отказва първата дрямка,а ако пък сме станали към 8:30 то тогава ще заспи към 12 за първа дрямка и след това ще откаже 2рата. Днес станахме в 8:30 а ми се щеше да си стане в 7 за да си лигне после до 10,но на него му се спеше и така и не се събуди иначе цяла нощ ставаме да се храним да се люлеем 🥲 а за часовете сън,при нас явно е минимума ,днес е спал 10,25 минути ,но като се има предвид,че е ставал 10000 пъти
Като стане в 8.30 кога хапва. И после в 12.00 на гърда ли заспива? Ако можеш да го разсееш до към 13.00 ще е ок. Или не става.

# 580
Ами той няма закуска нито обяд,като цяло няма заместено хранене ,само суче и ако благоволи на обяд да изяде половината порция поне, съм щастлива. До 13 ч предполагам ще успее да изкара,защото той изобщо не иска да спи ,вече много рядко и на гърда заспива,наяде се и започва да си говори ,да се върти или пък да плаче да го друсам .
Като стане в 8.30 кога хапва. И после в 12.00 на гърда ли заспива? Ако можеш да го разсееш до към 13.00 ще е ок. Или не става.

# 581
  • Варна
Аз също кърмя. Има един много тънък момент, когато е гладен, но не прегладнял и да не му се спи,тогава хапва стабилно. Ако обаче е озверял,няма как да се цъка с лъжичката и давам да суче. Сутрин трябва да се е наспал и ако да речем е сукал в 5 или 6 и после пак е заспал ще яде твърда храна към 8/9 ( те горе долу на три часа и после заспива). Ако предложа храна 1 час или по рано след кърмене,няма да яде и ако вече му се е доспало-абсурд. После пюрето на обяд е между 12 и 13.00 . В зависимост кога се е събудил,после заспива след 3 часа. Следобедната закуска също трудно я наместих, в съчетание с кърменията,но горе долу захапах. Просто като се събуди не му давам гърда и го баламосвам,за да си яде кашата, което става между 17 и 18.00 . После към 19.30 давам ако е останало от пюрето на обяд. Добавям му булюнче от варенето и слагам сухар. Завършва с кърмене....
Проблем ми е нощното кърмене, но и това ще отпадне.знам трудно,но ще стане.
За приспиването,също мислех,че няма да мога да го отуча на гърда,но след като е хапнал сутринта или на обяд го слагам в леглото и го тупкам по дупето и заспива.... просто не е гладен.
Свикват с цицата и това е 😁
Ами той няма закуска нито обяд,като цяло няма заместено хранене ,само суче и ако благоволи на обяд да изяде половината порция поне, съм щастлива. До 13 ч предполагам ще успее да изкара,защото той изобщо не иска да спи ,вече много рядко и на гърда заспива,наяде се и започва да си говори ,да се върти или пък да плаче да го друсам .

# 582
Какво давате за закуска на вашите бебчета,мисля да започна (*ще се пробвам) да му давам закуска,но не знам какво. Не искам да давам попара и бисквити ,защото бързо се запича а скоро не е ,пу-пу . Та не знам какво да му дам ,сещам се за палачинки ,бъркани яйца ,но в тях има белтък и прясно млляко а аз още не съм дала

# 583
Закуска или СЗ

Адаптирано мляко с грис
Грис
Ам
Банан

Качамак
Царевичен грис
Обезсолено сирене
Масло
Ам (по желание)

Кисело мляко с бисквити или конфитюр
Кисело мляко с боровинки, бисквита, авокадо, банан, кокосово масло
Кисело мляко с авокадо, банан, пукан амарант

кус кус със сирене и масло.

Кус кус, АМ, канела, настъргана ябълка, индийско орехче

Грис с кокосово масло, малко канела, БАНАН

Пукана Киноа с плод (тиква, ябълка, криша и тн)
Киноа с масло и сирене

Сварени Овесени ядки с плод

Овесени ядки с банан, лешников тахан, кокосови стърготини, кокосово или друго мляко

Юфка с масло и сирене

Елда с масло и сирене

Пукана спелта с АМ, банан, манго

2 с. Л. Извара, ягода, банан, 2 ч. Л ленено семе

Банан, авокадо, извара

Извара, банан, бисквити

Варена пшеница с АМ или краве мляко

# 584
  • Варна
Аз днес му настъргах една ябълка и я смесих с банан. Онзи ден я смесих с бисквитка. Яде и бебешки кус кус. Попара не ще. А сега на обяд след тиквичките с ориз се светнах и пасирай една краставичка и с кисело мляко яде нещо като таратор. Сутрин също давам кисело мляко. Вчера пък му направих айрян.
Сега купих от магазина грис. Никога не съм правила, да видим какво ще стане. Иначе и киселче правя от бананово нишесте или ванилия

Общи условия

Активация на акаунт