Септември 2022 Тема 3

• 20 006
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Е, дабе. Нали до годинката казват е хубаво децата да пият мляко. За тези, които не са на кърма е АМ... Това с качването по-скоро е от нещо друго. Има доста примери с това как само на АМ качват много. Според мен не трябва да се влияеш от чуждото мнение, никой не може да ти казва как да си гледаш децата.. А ако не даваш АМ, то какво тогава? Да заместиш абсолютно всяко хранене ли? Според мен е абсурдно това.

Я кажете, според вас правилно ли е да се дава АМ и до каква възраст.
Според моя приятелка, трябва да спра да давам АМ и децата ми за това не качвали кг.... Натисна ме дето най боли....  АМ не било полезно според нея.

# 616
Lizi.. тая твойта приятелка явно е по-голям експерт от СЗО. Всички здравни организации препоръчват да се хранят бебетата с кърма или с АМ, ама още има хора, които по-знаят и разбират.. Половин свят е отгледан с АМ, ама не било полезно, видиш ли. Ох, много се ядосах. Не съм сигурна, че бих могла да поддържам връзка с такива приятели. Не ти стига твоето си притеснение, но и тя налива още.
Моята се мъчи с 5-ти зъб, страничен горен, размърдва се хиляда пъти на вечер, заспива с биба, но аз биба нямам. Joy Иначе е качила само 100 гр за месец, 9.500 е, но не се спира. Или пълзи, или ходи, хваната за някого. За трети пореден месец лекарката не може да я измери на ръст както трябва и я изкара по-малко от предния. Grinning

# 617
Според нея, кравето мляко и киселото мляко е по полезно, за това са живели едно време до 90 г.... Само вечер може да остане АМ, всичко останало, заместени хранения.  Аз искам до годинка да са си първо и последно хранене АМ. Според педиатърката това е правилото. Останалите хранения - заместени.

# 618
  • Варна
Според нея, кравето мляко и киселото мляко е по полезно, за това са живели едно време до 90 г....
Ами не е така, кой е живял до 90 години? Thinking Сега продължителността на живота е много по-висока, а детската смъртност много по-ниска. Лесно може да се провери.
Аман от това едно време колко яко е било. Като умреш от разстройство и дехидратация, защото няма един антибиотик да си излекуваш инфекцията, как си доживял до 90 години? Положението е било най-силния оцелява. Хич да не ми го хвалят.
Ще давам АМ и след годинката, ако се наложи и ако детето ми не приема друга течност.

# 619
Изобщо не мисля да му спирам млякото, докато не го откаже сам, големия пиеше по малко след почти всяко хранене до година и половина, до 2 годишен си пиеше вечер. Да го замествам с кисело мляко пък абсурд.
Обикновено хората, които ги разправят такива, в един момент си казват, че всъщност не искат да дават пари за АМ, при положение, че едно кисело мляко е лев и 50.

# 620
Аз мисля поне до годинка да давам АМ. Моето бебче е било само на АМ и какво от това. Мисля, че твоята приятелка е от този тип хора, които се правят, че много разбират, а всъщност е точно обратното. Относно качването на килограми мисля, че също е пълна глупост. Моето качваше повече , когато беше само на АМ, сега, когато хапва различни неща и има заместени хранения качва по 100 грама на месец.

# 621
  • София
Лизи, тази пък да ходи да се гръмне! Най-обичам такива съветчета. Аз нямам спомен кога заместих ам напълно, но има още време. А и съм се наслушала на кво ли не- ти ги глезиш ти си строга ти не се занимавааш пък ти прекалено се занимаваш ма що така ги обличаш ма що ме ги решеш, бе я да идват да ме заместят и да ги питам. Пък после що били с памперс що имали биберони и яко съм се сдухвала, ся просто гледам да подминавам(че те съветите не спират)-аз живея на абсолютноя минимум на съществуване с 3 животни без да броим кучето и котката и едва оживявам психически, така че ако някой има желание да гледа децата ми по- добре, да заповява-аз ги давам с огромен кеф! Ни ставам за майка, ни имам нерви вече. Избутвам ги докато стане време да изчезнат от вкъщи и кой откъде е...и кат им го кажа и това и великите майки вече нямат думи и за щастие спират да си говорят с мен😆

# 622
Ние също сме качили малко. Педито каза че е нормално, все пак вече изразходват повече енергия(проходалка, лазене и т.н.)а си хапваме стабилно, сутрин и вечер преди лягане си хапваме АМ. компетентни колко щеш. Слувай си твоя глас Wink

# 623
Вчера бяхме на педиатър, те мойте са болни от 10 дни.... Първо започна повръщане, после хрема, кашлица, гърло и 10 дни ще са на пулмикорт и  антибиотик. Педиатърката реши направо да направим по рано консултацията за 11 месеца, въпреки, че има още 12 дни докато ги направят... Като видях килограмите ми идваше да се гръмна, ще ви ги напиша, за последните 3 месеца...

Яна 9 месеца - 8кг, 71см
10 месеца 8,100кг, 73см
11 месеца 8 кг, 75 см

Сами
9 месеца - 8,060кг, 73см
10 месеца - 8,200кг, 74см
11 месеца - 8,250кг, 75см

Храненето им е изключително трудно, винаги е било така.... Храня ги с каша и пюре по час и половина, два, направо е някаква мъка, не се издържа... Сами пие АМ за по 40 мин...

# 624
Лизи ,моя син никога не е изяждал цяло бурканче дори,най-много е ял половин бурканче,но най-често яде по 2-3лъжички ,такаче не се отчайвай и моя не иска да яде. На съседката момиченцето тази неделя става на 1 годинка и е 75 см 8 кг ,а я хранятс вдичко ,всяко бебе се развива различно

# 625
Големият е бил 8.200 на 10 месеца, а ядеше като разпран.
Борис и той яде много, винаги е гладно това дете. Взимам частна кухня, че държавната е по 100 гр порциите и изяжда супата и основното само на обяд. От частната има за обяд и вечеря, като свърши храната реве. Докато ние ядем нещо, даваме бисквити, плод или хляб, иначе реве. Така че и другия вариант не е много добър.
Бяхме днес на консултация за 10 месец, качил е 300 гр, чак ЛЛ изкоментира, че е доста, а тя е фен на дебелите бебета. А хем не се спира, по цял ден пълзи, изправя се, разхвърля, пипа нещата на брат си. Обличането е някакво невероятно приключение, той буквално не се спира. Изобщо не искам да мисля за момента, в който ще проходи.

# 626
Лизи, много добре ти вървят децата. Не се филмирай. Това, че едни са по-едро, не значи, че трябва и другите да са. Мойто бебе на 9м беше 7.400 и 65см и изобщо не съм се притеснила, екстра си ми е така. Беше качил 400гр, което си е уау 😃 пък и аз съм си дребна и слабичка. Той не се спира, само лази, изправя се, не седи на едно място, но и си хапна стабилно и все му е малко. Когато и да му дадеш няма да откаже 😃

# 627
  • София
И аз мисля, че са супер, преси на 8 мес беше 8,900, но той се роди 4 кг и е един. Твпите бяха мега мънички, а 8 кг са супер за тази възраст и височина!
понеже казвате, че и вие вървите слаби и не ядете, аз си вървя дебела😆 и ми се яде непрекъснато.уморам за боклуци, мързи ме да си правя здравословни нещА...а ако направя ги опуквам, та завиждам на тези, дето им върви трудно яденето. Никога не съм била така Sad и тоз корем явно след 40сетака не се смъква...другите части са ок, ама така изгшеждам постоянно леко бременна...

# 628
И аз имам корем още, а съм слаба иначе. Имам диастаза и явно ще трябва сериозно да се захвана с упражнения. Пак не се знае ще има ли резултат.
Моята госпожица се представи много добре, ходихме за седмица на почивка в планината. Спа добре, яде добре горе долу, мляко си яде,  друго не ще.
Сега два дни нещо и на млякото се дърпа, тя понеже никога не е била от яшните  и направо ми се изправя косата като намали яденето.
Пак се върнахме на периода на трудното преобличане и смяна на памперс, като я сложа по гръб на повивалника веднага се обръща по корем.
Върви по мебелите и като  я дължиш за ръчичките доста уверено.
Няма нито един зъб.
Много дърдори, освен тата, баба и мама, казва и доста странни неща - орео-орео, тука-тука-тука и други такива, много е сладка.
Със заспиването вечер имахме доста проблеми за две-три седмици, но май си подобрява.
Та, мъка ми е храненето и това, че не иска твърда храна, но то от 2рия и месец имаме драми с това пусто хранене, та нищо ново. 8730 я изтеглих вчера  9 месеца и 6 дни.
Ползвате ли столчета за кола вече или още сте с кош  за новородено? Ние още сме с кош за новородено, но хич не иска да стои в него, а скоро ще пътуваме към морето. Стола за кола  е от 9 кг нагоре, ама няма да ги стигнем скоро май.

# 629
Аз имам леко коремче,но аз не се спирам да се тъпчя с храна и сладко,като спра ще се махне нее нищо фрапиращо,повече ме притесняват стриите,за които знам,че няма лек 🥲 иначе Вики се роди 3,350гр 49 см. Сега е 10 кг и е около 78-79 см.
Онзи ден в спешното лекарката ме разпитваше дали вече яде или е само на кърма,учуди се като разбра,че не яде храна а само суче ,а е такъв бузак ,честно казано и аз не знам как така е такъв шишо само от кърма 🤷‍♀️ а ми се ще да започне да яде . В момента в болницата сме в една стая с бебе на 9 месеца и е 8 кг,но пък за сметка на това не слиза от гърдата на майка си ,такаче няма значение кърма или АМ според мен . И от двете има крайности,зависи от детето

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 10:36 от Radii :)

Общи условия

Активация на акаунт