Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 ян. 2005, 13:28 ч.

Черен списък - Пловдив

 • 817 167
 • 1 737
 •   2
Отговори
# 1 725
 • Мнения: 184
dazel, на теб с какво ти гориха шийката с лазер или ток? Само жените, които са горени с лазер -знаят какво е това за което говоря. Това, което казваш по учебник е така и докторите го повтарят, защото на теория е така и го знаем всички,  но реално на практика се получава друго. И това добрите сцепиалисти би трябвало да го забележат и да се отнесат с внимание. А не без да пуснат биопсия и да погледнат на колпоскоп- и хоп. В първите няколко страници на черния списък има друго момиче, което Амалиев е повредил пак с горене на шийката, но този път със Солкожин- при нея също са се получили аномалии. Организмът е свързан, да се лекуват органите по отделно и да се смята , че нямат връзка един с друг - след като го преживях - смятам вече ,че е безумие. Шийката е жлеза и то такава , която основно почиства влагалището, като и се изгори тя и се функциите се променят и това се отразява на органите по-горе и на забременяването. Все едно да имаш болест на червата, но да очакваш , че е изключено черния ти дроб да се зарази или да си изгориш стъпалото, но да смяташ , че няма да ти се отрази на походката. Травмата на шийката се отразява върху половите органи и много жени в чужбина пишат за това по форумите.
Никого не убеждавам.
Просто пиша с цел да помогна да друго момиче.
За мен преди Амалиев също беше доктор, на който се възхищавах, но съм потресена сега. Който иска да си ходи при него, няма да се убеждаваме. Но който му е ял попарата, знае за какво говоря. И преди да се вслушате в думите му , отидете и на второ мнение, защото после няма връщане. В крайна сметка, докторите се правят на много велики, имат самочувствие до небето, но като стане проблем, няма да поемат отговорност и няма да ви върнат здравето.

# 1 726
 • Мнения: 635
Чакайте малко. При цитонамазка втора група, за каква биопсия говорите!? На какво основание? Извинявайте, че така се намесих в дискусията, не познавам лекарите, които коментирате, но до някъде съм засегната от темата, защото този месец преминах през процедурата. Само, че моят избор беше добрата стара електрокоагулация. Няма да раждам повече.
Фиона, желая ви късмет. Дано откриете лекар, на когото да се доверите. Споделиха се и други мнения, не съм съгласна обаче с поставянето на д-р Христамян в този списък. Лично мнение.

# 1 727
 • Пловдив
 • Мнения: 2 695
Горенето на ерозио с лазер е по-доброто. Сега ако операторът е калпав, лазерът нама нищо общо. Махали са ми бенки с лазер. Дори нямам белези. С ток едва ли щеше да е така. При конизация се изрязва част от шийката, при раждане може да се разкъса и деформира, без това да окаже никакво влияние върху яйчниците и матката. Ако беше обратното всички щяхме да сме повредени. Травмата на шийката няма нищо общо с другите органи. Не схващам защо ти е биопсия и колпоскопия, то се вижда и без тях какво ти е състоанието. Втора група цитонамазка, ерозио и кондиломи.

# 1 728
 • Мнения: 3 070
Добавям в този списък един общопрактикуващ, така наречените лични лекари. Д-р Емилия Караиванова. Практикува в МБАЛ Св. Панталеймон в Кючук Париж.
Записах се при нея през декември 2019 г. след като моята лична лекарка се премести в кабинет, който ми е много далече. Първо посещение. Отидох за направление за съдов хирург (имам разширени вени на единия крак и периодично се обострят).

Жената е отвратително груба, недодялана, с почти каруцарски речник, самовлюбена и нахална. Петно за професията.
Скрит текст:
Със записан час 18:00 по телефона, за да ми бъде дадено направление. Озовавам се половин час по-рано на мястото. Виждайки, че няма никой друг чакащ чукам на вратата и питам дали мога да вляза. Покани ме. Обясних за какво съм. Сопна ми се "Часът ти е за 18". Направи ми впчатление, че говори на "ти", но какво да ги правиш.... Казвам: "Видях, че никой друг не чака и затова почуках". Последва ехидно и ни в клин, ни в ръкав "Аааууу, така ли?". За втори път в разстояние от минута ми светна някаква лампичка, но рекох си "Карай, те са си такива лекарите".

Последва сърдит въпрос: "И какво, значи си ми пациент и досега не съм те преглеждала?". Отговарям, че съм от половин година само записана при нея. Нататък жената се развихри в пълна сила. Поиска да ме преглежда тя за вените. Усъмни се, че нямам нужда от съдов или що... не знам. Мислех, че иска само да види крака, затова послушно вдигнах крачола на панталона си. Последва разгневяване "Така ли се прави преглед? Съблечи се и легни на кушетката". Изпълнявам. Последва забележка: "И вземи свали малко тия килограми". Ок, да, имам десет излишни със сигурност. Но не са 30. При това милата лекарка видимо е с 25 излишни. Съгласявам се въпреки грубостта, защото наистина килограмите пречат при разширени вени (въпреки, че когато ги сдобих кантарът с мъка стигаше 50 ама какво да обяснявам).
И така... до тук леката част. Какво последва...

Поиска да назначи пълни изследвания с вземане на кръв и всичко останало. Казах, че предвид ситуацията с коронавируса ми се иска да е по-нататък това, защото се страхувам да се ходя в болници точно в този период. Истината е, че не се страхувам, но сигналите за лекари, действащи неетично и вписващи като болни от ковид всякакви хора, се множат ежедневно. Има материална субсидия за всеки открил такъв пациент. Затова не искам зорлем да се навирам в змиярници. Естествено не го казах. Жената продължи видимо сърдита, че за тези изследвания няма да се размотавам по болницата, тя щяла да ми вземе кръв там в кабинета си.... О! Нямам против да си направя изследвания, но това упорство започна да звучи съмнително. Все си мисля, че кръв се взема в лаборатория, не по кушетките на личните лекари.

Последва разпит дали пия нещо за вените. Отговорих, че не. Преди години на поредния профилактичен преглед за тях в съдова хирургия след Доплер ми казаха, че няма смисъл от операция, случаят не е толкова тежък и т.н. Това и споделих. Последва подигравателното "Виж сега, ако смяташ, че знаеш повече от мен, да не ти обяснявам". Не, не смятам така, просто Ви казвам какво беше положението преди няколко години - обясних.
Това фамилиарнечене е доста дразнещо. Не съм на 19 години, а тя на 68, че да вижда повод да говори сопнато и поучително като на пубертетка в 11-ти клас. Но знам, че съм там за направлението. Знам и че е юни и именно сега мога да я сменя. Затова подминавам мълчаливо грубиянското отношение и чакам направлението си. Най-накрая го получавам. Обаче жената отново ме почва с вземането на кръв. Да ми запишела час за другия месец. Какво е това упорство? Да не би да им дават някакви пари за извършени такива профилактични прегледи?

Аз съм на 40 и кусур години, не съм дете, имам уважение на лекарите, защото това действително не е лека професия. Но ако един общопрактикуващ лекар се държи така изнервено и нагло, какво трябва да очакваме като поведение и настроение от онези, които оперират ежедневно?

# 1 729
 • Мнения: 184
Горенето на ерозио с лазер е по-доброто. Сега ако операторът е калпав, лазерът нама нищо общо. Махали са ми бенки с лазер. Дори нямам белези. С ток едва ли щеше да е така. При конизация се изрязва част от шийката, при раждане може да се разкъса и деформира, без това да окаже никакво влияние върху яйчниците и матката. Ако беше обратното всички щяхме да сме повредени. Травмата на шийката няма нищо общо с другите органи. Не схващам защо ти е биопсия и колпоскопия, то се вижда и без тях какво ти е състоанието. Втора група цитонамазка, ерозио и кондиломи.

 Премахването на бенки или косми с лазер е ефективно, но при горенето на шийката нещата са съвсем различни. И мен са ми горили с лазер други работи, затова се и навих. Но с половите органи нещата са сложни. Биопсия и колпоскопия е нужна за да се види дали има атипични клетки - и ако няма атипични клетки защо да се гори шийката, ако не е наложащо, като при горене на шийката се изменя лигавицата на матката на жената и може да попречи при забременяване или износване, най-малкото, че шийката е жлеза, която има функция в тялото - не трябва да се гори при жени ,които искат да имат деца. В крайна сметка една 2-ра група не е крайно наложащо състояние. И другото нещо ако се виждат кондиломи защо не се прави изследване за ЧПВ за да се типизира  срещу какво е изправен човек - по принцип ЧПВ не се лекува и като се изгори от едно място -логично може да си направи ново огнище и  по-нагоре. Затова не трябва с лека ръка да се минава към такива процедури.
Такива изводи "на око" доктор да ми прави изобщо не ми изглежда професионално. Може би трябва да пусна една жалба в Медицинския одит - и там екипът да реши дали е било взето правилно решението и да направят нужната проверка. Да не говорим за укриването на данъци в частното кабинетче на Амалиев, който веднъж не ми е дал касова бележка и цените на прегледите ги казва на око според това с какво си облякан- след като те огледа от глава до пети.

dazel , не разбрах ти какъв проблем си имала с шийката и с какво те гориха? И от кой доктор си доволна?  И при каква група цитонамазка направихте горенето?

# 1 730
 • Пловдив
 • Мнения: 2 695
С лазер. Но не при Амалиев. Абсолютно нищо ми няма на шийката. Лигавицата на матката може да се повреди от абразио. От горене на ерозио, абсурд. Не случайно, ако не си раждала, раничка се гори само с лазер. Така травмата е минимална. По принцип преценката на Амалиев е била правилна  но явно им куца техническата част. Да, няма гаранция, че кондиломи няма да се появят пак, дори е много вероятно,  но това е единственото лечение. Затова периодично се следят. Ако не ти е правена манипулация в матката, нищо ти няма на ендометриума. А ерозиото, можеш да се следиш с цитонамазки, но там аз също съм скептична. Малко лекари взимат цитонамазка освен с шпатула и с четка. То е предразположение за рак на шийката. Не бих си го държала дълго време.

# 1 731
 • Мнения: 184
dazel, a ти успя ли да забременееш след горенето? Защото уж е безвредно, ама после при всички започват репродуктивните проблеми -уж от нещо друго.

# 1 732
 • Пловдив
 • Мнения: 2 695
Аз съм обгаряла ерозио след раждането и не съм забременявала повече. Но заради личен избор, а не заради проблем. Всяка година ходя на профилактичен преглед и матка, ендометриум и яйчници са ми наред. То и оплаквания нямам.....Странно ми е как всички имат проблеми.

# 1 733
 • Мнения: 154
На мен преди години ми обгаряха раничка. От тогава имам 2 бременности, като не съм имала проблеми със зачеването

# 1 734
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 1 510
Цитат
Странно ми е как всички имат проблеми.

Добре ти се е получило изказването като за финал ....Много добре,че ти нямаш никакви проблеми и оплаквания ,но недей да се чудиш и маеш много да не ти дойдат до главата !!!

# 1 735
 • Мнения: 3
Здравейте! Искам да изкажа огромното си разочарование от д-р Апостолова в АГ Селена. Бях при нея на 4Д преди дни. Супер грубо и надменно отношение. Страшно много и силно ме натискаше и буташе по корема. Знам че понякога леко побутване е нормално за да се намести бебето, но това не беше такова. Болеше ме корема след това. Не съм очаквала такова отношение в тази болница и ме е яд ,че трябваше на всичкото отгоре да си платя за  "прегледа" и тази грубост.

# 1 736
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 1 510
Здравейте! Искам да изкажа огромното си разочарование от д-р Апостолова в АГ Селена. Бях при нея на 4Д преди дни. Супер грубо и надменно отношение. Страшно много и силно ме натискаше и буташе по корема. Знам че понякога леко побутване е нормално за да се намести бебето, но това не беше такова. Болеше ме корема след това. Не съм очаквала такова отношение в тази болница и ме е яд ,че трябваше на всичкото отгоре да си платя за  "прегледа" и тази грубост.

Бихте ли написали и първото име ,за да съм сигурна,че за нея става въпрос?

# 1 737
 • Мнения: 3
Здравейте! Искам да изкажа огромното си разочарование от д-р Апостолова в АГ Селена. Бях при нея на 4Д преди дни. Супер грубо и надменно отношение. Страшно много и силно ме натискаше и буташе по корема. Знам че понякога леко побутване е нормално за да се намести бебето, но това не беше такова. Болеше ме корема след това. Не съм очаквала такова отношение в тази болница и ме е яд ,че трябваше на всичкото отгоре да си платя за  "прегледа" и тази грубост.

Бихте ли написали и първото име ,за да съм сигурна,че за нея става въпрос?

Д-р Надежда Апостолова - АГ Селена

Общи условия

Активация на акаунт