Нова съм във форума, обаче го чета доста често последните месеци.
Искам да ви споделя огромното си разочарование от клиника Торакс и по-специално гинеколога Борис Кузманов.
Видях, че е в черния ви списък прекалено късно.
В момента чакам последствията от неговото безумно лечение на несъществуващи неща!
Ето и малко подробности за да не ви звучи просто като безпричинно хулене:
Лекувах се от бактериална вагиноза и на прегледа след лечението (10 дни след първия преглед) ми съобщава новината - киста на десен яйчник 3 на 2 см. при което аз се изцъклих! Как така за 10 дни киста и то с такива размери, като при първия ме гледа на вагинален ехограф и нищо...
Няма да ви споменавам притесненията и нервите с които се сблъсках...
Като лечение ми даде едни противозачатъчни (Gestodette) които не ми бяха познати.. каза да пия по 5 таблетки 4 дни!
Казах си - той е специалист, клиниката е добра, пълно е с хора не може да не си разбират от работата.. прибрах се вкъщи и почнах да "лекувам" кистата.
Приятеля ми обаче беше адски притеснен (даже повече от мен) и ме накара да отида и на друг специалист. Този път хирург в АГ отделението на Окръжна болница - Пловдив.
Още с лягането на ехографа ми каза - няма никаква киста, абсолютно нищо ти няма. После ме гледа и на вагинален - пак нищо, изумлението обаче настъпи след като видя какво и в какви дози пия! Булвално почна да се удря по главата и да се вайка - какво са ми причинили!
Каза, че не е било киста а обикновен фоликул по врене на овулация (аз си чаках цикъла и го казах на Кузманов, но той си държеше на диагнозата киста)
И така хвърлих веднага хапчетата от Торакс, въпреки, че вече бях изпила 18, и ми оставаха само 2 таблетки и чакам кръвоизлива, за който от окръжна ме предупредиха, тъй като имам тотално объркани и завишени хормони след тази смъртна доза противозачатъчни!
Момичета, не се доверявайте на лъскавите клиники с приятно обслужване! Специалистите не са там! Само ни взимат парите без грам съвест, че ти разбиват здравето!
голяма част от лекарите им са в този списак с доста добри аргументи срещу тях.а за самата клиника искам да кажа че това че не е мизерия не я прави лукс ,аз лично не видх нищо кой знае колко хубаво или чак пък толкова добро,нормална клиника такава каквато трябва да бъде но просто на фона на обстановката в държавните изглежда нещо кой знае какво.но има и друго ако частните клиники не източваха здравната каса толкова брутално можеше да има средства и за ремонта на държавните
аз просто изразих мнение както и ти и всеки друг в форума .аз също разбарах покрай своя случай това че грешки стават на всякъде .след операцията си бая време говорих с много хора и се наслушах на истории и какви ли не ужаси за къде ли не.съжалявам единствено за това че не знаех тези работи преди да тръгна да си правя тази операция защото ако бях толкова запозната както сега щях да си отварям повече очите за да предотвратя тази грешка която допуснаха спрямо мен и нямаше да отида в частна клиника заради това че в тях не разполагат с всичката им необходима апаратура и доста често претупват нещата ако си прочела другите ми побликации ще знаеш какво имам в предвид.в държавните болници може да е по мизерно и лекарите и останалата част от персонала да са малко по не усмихнати но имат тази апаратура.
Изключителен професионалист!
от ренгеновия лаборант в МЦ "Аврора" ужасно неучтив човек. Снимката се оказа некачествена - само облъчването ми остана и изгубеното време и пари.