Черен списък - Пловдив

• 1 095 078
  • 2 050
  •   6
Отговори
# 525
  • Пловдив
Мили гости, оставете valeria.k на мира и си направете по една регистрация. След това изразете мнението си спокойно и без заяждане и тогава, то може и да бъде чуто/прочетено  Peace
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           безценен рекламен агент!!! а мнението сьс и без регистрация пак се чува и чете.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Мнението без регистрация се чете, но лично аз съм скептично настроена към него. Обикновено е или от потърпевшия или от някой негов близък.

# 526
Мили гости, оставете valeria.k на мира и си направете по една регистрация. След това изразете мнението си спокойно и без заяждане и тогава, то може и да бъде чуто/прочетено  Peace
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           безценен рекламен агент!!! а мнението сьс и без регистрация пак се чува и чете.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Мнението без регистрация се чете, но лично аз съм скептично настроена към него. Обикновено е или от потърпевшия или от някой негов близък.

Регистрация мога да си направя  и в къщи и в интернет зала, но за рекламна агентка на този или онзи просто не знам откъде да си получа хонорара...   

# 527
За тях всички са № на стая и легло с почти подобни диагнози и едно и също  елементарно лечение без оглед на конкретния случай и подробности за пациента. Като лечението с нищо не превъзхожда това, което всеки от нас може сам да си проведе в домашна обстановка.
Това изказване направо се разсмя. Извинявай много но ако си си мислела, че там е като в частните клиники и всеки те знае по име, там определено не е така. По времето когато аз лежах там имаше дни когато беше пълна лудница, в отделението /след родилно/имаше по 45 бебета за които се налагаше да се грижат две сестри/къпане, лекарства, пъпове, пудри, хранене на тези в ПИС/ и въпреки от това с малки изключение винаги бяха любезни въпреки, че се скапваха от работа./да не коментирам мизерните заплати/
И аз искам да се присъидиня към въпроса, защо лично не се оплакахте на Милчев? Удивена съм от респекта които има между персонала. Дори между най-нисшия/санитари и прочие/.
Да не говорим, че най-тежките случай за цяла източна България се насочват или във ВМИ или в Окръжна болница. Правят изследвания и лечение за хиляди левове./И това го казвам от личен опит със сина ми/
Незнам ти с каква апаратура и медикаменти и образование разполагаш за да си проведеш същото лечение в домашна обстановка и каква по точно, но звучи смехотворно.
В допълнение към всички които ще ме нападнат/те са все едни и същи хора де/ ще кажа, че на никои една стотинка не съм дала/под масата/.
Не казвам, че няма какво да се желае, но да твърдите, че нищо не разбират и нямат техника е много глупаво. Почти всички видни гинеколози в Пловдив са се учили в школата на ВМИ. Разполагат с една от най-добрите бази/като техника имам предвид/ в Пловдив наред единствено и само с Окръжна болница.
Ще ви кажа конкренто и за другите ни болнични/родилни /заведения какво мисля:
Окръжна не отидох поради лоши спомени с близки/нищо общо със самите лекари и болницата/ просто съдба.
Весела - всеки пък като си помисля за нея се сещам  за ромското родилно.
Свети Пантелеймон/Втора Градска/ - мерси видях им техниката/един мижав кувеоз, дървени слушалки и прочие/ и разбиранията за бебето отделно от майката.
За частните клиники само ще кажа, че Торакс ми дигнаха кръвното, а дори да не бяха не бих отишла там понеже не могат да реагират бързо при проблем с майката или детето,  а времето в акушерството е безценно.
В Селена ходих през бременността, не родих там поради същите причини каквито и в Торакс.
А на някои които ще спори с мен, че рядко се случва и налага бърза реакция ще отговоря така:
Благодаря на Бога, че лукса и чистотата и първенющината не надделяха в мен и избрах ВМИ, въпреки, че бременноста ми беше повече от лека и не съм имала никакви проблеми нито предположения за такива те се появиха. Благодаря на Бог, на проф. Милчев, които на една лекция ми посочи една единствена причина да избера неговия родилен дом/тази, че имат опит и апаратура да спасят мен и детето ми ако се наложи/ и за мен тя беше повече от достатъчна, благодаря на целия персонал на ВМИ, на гинеколожката която ме изражда, на акушерката, на санитарките с които си говорихме в най-тежките дни когато детето ми беше зле, на неонатолозите и сестрите които се грижеха за него. Благодаря ви, че ви има.  bouquet

Страхотна презентация! Рекламата заплаща ли се?

# 528
Ами не zнам и аz zаЩо, но повече бих повярвала на активен потребител, отколкото на някой, който пиШе като гост или се регистрира само  zа да се zаяжда.  Не мога да раzбера zаЩо всички се нахвърляте върху някой, който е доволен от държавна болница, а не от частните клиники. Всички zнаем, че в държавните болници положението не е цветуЩо, много лекари вzемат пари под масата и се държат с пациенти като с животни, но не всички са такива.

Аz пък ако zапочна да се оплаквам от Селена и от Минев няма да ми стигне цяла ноЩ да пиШа. Ама вие като zнаете по добре ходете при него, давайте си парите, радвайте се на доброто му отноШение и условия като в хотел и се молете да не се случи неЩо по сериоzно. ЗаЩото тогава хлебарките във ВМИ и сопнатите санитарки и акуШерки Ще са ви най малкият проблем.

Спирам, zаЩото пак се ядосах.  Twisted Evil

# 529
Ако някоя майка излезе с името си и заяви недоволството си пред нас,болницата,клиниката,или пресата,ще направим необходимото.
Всичко дотук е само долни клевети от анонимни потребителки без име и достойнство.
Бъдете здрави!

Всички сме чували за "бялата мафия" и за това как фалшифицира документация при някакъв сакатлък поради некадърност. Ееееех, подчинени, - защо мислиш, че ние, пациентите, веднъж щом дойдем при вас, вече сме лишени от достойнство? Вие бъдете още по-здрави и от нас - ще ви е по-необходимо.

# 530
Ами не zнам и аz zаЩо, но повече бих повярвала на активен потребител, отколкото на някой, който пиШе като гост или се регистрира само  zа да се zаяжда.  Не мога да раzбера zаЩо всички се нахвърляте върху някой, който е доволен от държавна болница, а не от частните клиники. Всички zнаем, че в държавните болници положението не е цветуЩо, много лекари вzемат пари под масата и се държат с пациенти като с животни, но не всички са такива.

Аz пък ако zапочна да се оплаквам от Селена и от Минев няма да ми стигне цяла ноЩ да пиШа. Ама вие като zнаете по добре ходете при него, давайте си парите, радвайте се на доброто му отноШение и условия като в хотел и се молете да не се случи неЩо по сериоzно. ЗаЩото тогава хлебарките във ВМИ и сопнатите санитарки и акуШерки Ще са ви най малкият проблем.

Спирам, zаЩото пак се ядосах.  Twisted Evil

Извинявайте! За каква Селена, за какъв Минев става въпрос? Разбира се, че е така, както ти казваш. Въпросът е, че някой изказвания са твърде целенасочени и хиперболизирани, а като майки, лежали и за задържане и преди и след раждане, сме видяли доста неща и смеем - смея да твърдя -твърдим, че има страхотни лекари и когато човек дава от благодарност е едно, но когато елегантно или не чак толкова те изнудват и след това те изоставят като стар предмет, ако не си се поддала, е, това вече мисля, че е подсъдно или най-малкото неморално.

# 531
Бях настанена в патологична бременност поради липса на легло в родилното и в моята стая беше момиче на 18 ,на което му направиха мед абор,защото главата на бебенцето не се била затворила в 5месец,не мога да ви разкажа с точност всичко,което след като я върнаха от родилна зала ми каза,но си спомням ясно как ми каза ,че като е дошло времето плодът да излезе са и сложили един железен леген между краката и са я зарязали в родилна зала съвсем сама да се мъчи милата като знае ,че няма да може след това да си гушне рожбата!!!! newsm45 Накрая някой благоволил да дойде взел и легена ,помогнал и с плацентата и си я докараха в стаята,веднага стана и легна на леглото малко преди да заспи ни разказа всичко,как предния ден и направили ужасна процедура с вкарване на балон с течност и направо ужаст ....нз кой е бил тогава на смяна ,но това не трябва да се случва!!!Не трябва да те зарязват сам в родилна зала докато раждаш ,каквото и да се е случило!!!И недейте да ми хвалите този или онзи,просто има хора,които си вършат добре работата и такива ,които се опитват само и само заради парите,които получават!!!
Аз за малко да не родя детето си в тоалетната ,защото една млада стажант лекарка и се спеше тази нощ и ми разправяше ,че съм лигла,а ако наистина се мазниш на персонала отношението към теб е различно!!!Аз не съм от тези хора,които правят четки и за това се молих колкото е възможно по скоро да изляза от там и на 4 ден ме изписаха,макар и едва едва ходеща и сядаща на една страна #Crazy

# 532
sadra80, ти като родила вече осъzнаваШ ли какво пиШеШ????? Дори и да е мъртъв плодът, дори и да е в 5 месец родилката това си е раждане. И как си представяШ някой да zареже родилка да ражда сама? Това не мога да си го представя и при най некадърните и неуки лекари. Вкарването на балон с течност е стандартна процедура при такива случай, ти да не си мислиШ, че на лекарите им е било скучно и са реШили да се иzгаврят с момичето.  ooooh!
Хора, мислете малко преди да пиШете.

mila_d, това, което исках да кажа е, че всеки плюе по държавните болници и лекарите там. Хората не си дават сметка, че отноШението на един лекар и обzавеждането на една стая не е най важното. Мраzя иzкаzвания като " Не ходете във ВМИ, там всички са идиоти."
До сега никога не съм плаЩала на лекар под масата, не съм ги подкупвала и никой не ми е искал пари. Не съм zдравно осигурена и ми се случвало да отида при ендокринолога ми беz да мина преz регистратурата zа час и беz да платя и той пак ме е приел. Когато го попитах къде да платя, при него или на регистратура той ми каzа да си ходя и ниЩо да не плаЩам.

Относно иzнудването съм съгласна, гроzно е и неетично, да не говорим, че няма ниЩо обЩо с лекарската професия.

# 533
Искам с отвращение да споделя за пренебрежителното отношение на доктор Панчева, което изпитах върху себе си. Бях приета във ВМИ Пловдив, АГ клиника и по-точно Консервативна гинекология. Приеха ме заради болки допу в корема и температура. Поставиха ми диагноза възпаление на яйчниците. Въпреки антибиотиците на системи състоянието ми не се повлия кой знае колко. Болките си останаха, също и температурата. През времето, което лежах там се опитах на визитация да попитам лекуващите лекари какво става с мен, но така и никой не отдели от скъпото си време дори и за няколко думи. На края на седмицата явно виждайки, че няма резултат от лекуването доктор Панчева ме извика към обяд и ми обясни, че трябва да ме оперират. До тук всичко – добре. Същия ден след обед въпросната докторка ме извика в стаята за прегледи и на четири очи, гледайки в земята и мънкайки, поиска от мене 500 лева за операцията. Направо това ми дойде като гръм от ясно небе. Ядосана от това, че и казах, че нямам тези пари, а може би и притеснена да не се оплача на някой, тя тръгна да ме изписва още надвечер. Накара ме да извикам родителите ми и те да си ме прибират. Почти бяха дошли, като се оказа, че сега пък няма да ме изписва – просто вече не знаех какво става и какво се случва. Прекарах една гадна нощ в какви ли не размисли, която не я пожелавам на никой. На сутринта бях изписана. Питам се за изписването ми знаеха ли знаеха нейните началници. Каква е тази съвест на лекар, която може да позволи да се изпише човек с болки и температура, като предишния ден ясно му е обяснил, че е за операция. Може ли в известна болница като тази да има толкова брутални „лекари", които явно спекулират с човешката болка. Чувствах се сякаш с мен се пазари не лекар, а лелка от пазара. Дано въпросната, не мога да я нарека лекарка, а здравна работничка е изключение. До кога ще има такива бирници, прикрити зад тази уж благородна професия. А аз пак съм си със същите болки и температура, не зная дали ще викам неволята, но в тази клиника повече няма да се върна.

# 534
Мили момичета,като сте толкова недоволни от ВМИ,защо не отидохте лично при Милчев или при Баташки да се оплачете и да разкажете на какво сте станали жертва.Или защо не взехте книгата за оплаквания и да опишете.Така правят цивилизованите хора.
След време да се плюе е много лесно.Всеки може да си измисли много неща,да ги поукраси допълнително.
И защо пишете като гости.Дори тук нямате доблестта да застанете зад думите си.Мисля,че всяка уважаваща себе си жена,не би ви повярвала.
Последната госпожа ще попитам-на кои ВСИЧКИ и колко платихте,за да ви оперират.
Рен-никоя болница не може да укрива пациенти,да ги води фиктивно.Здравната каса прави проверки денонощно и глобява.
Ваня-д-р Панчева НЕ МОЖЕ да ти е поискала пари за операция,защото по принцип тя НЕ ОПЕРИРА.
Та пак ви моля,като имате забележки към конкретен лекар или отделение,правете ги на място,в момента и с гордо вдигната глава.Така всеки ще ви повярва.И ще имате право после да пишете тук достойно.
Защото сега сте просто......смешни!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Гарван гарвану око не вади!Мисля че това е достатьчно....но все пак..'' по принцип Панчева не оперира'' означава ли че изобшто не оперира? Или изпьлнява ролята на посредник....? Седмица стоях в консервативна гинекология ами извинете ама тая страховита здравна каса дето така проверявала деноноштно така и не се появи..? книгата за оплаквания си я знаете вие....и какво като оплкванията са написани там..? От умрял писмо. Вие след като явно пишете че сте служител на болницата а маи и на конкретната клиника зашто се изявявате тук с псевдоним това ли е достоинството ви и годостта която тьрсите и изисквате?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Не е ли абсурдно да ме сьветвате да сьм се оплаквала на Милчев и Баташки....та нали повечето от вас сте си платили работните места на тях....нима има място в БГ кьдето това не се практикува??? Завьршека ми е пьрвото изречение в началото погледнете го пак...........

# 535
sadra80, ти като родила вече осъzнаваШ ли какво пиШеШ????? Дори и да е мъртъв плодът, дори и да е в 5 месец родилката това си е раждане. И как си представяШ някой да zареже родилка да ражда сама? Това не мога да си го представя и при най некадърните и неуки лекари. Вкарването на балон с течност е стандартна процедура при такива случай, ти да не си мислиШ, че на лекарите им е било скучно и са реШили да се иzгаврят с момичето.  ooooh!
Хора, мислете малко преди да пиШете.

mila_d
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     ooooooх миличка маи наивната си ти!!! за момичето това може би е било пьрво раждане за тях рутинна процедура та ако се е паднала на някои пореден недоволен от парите дето получава доктор изводите си направи сама

# 536
Не съм наивна,а момичето нямаше за какво да ме лъже!!!!И да има и малоумници ,на които не им пука как се мъчиш и какво преживяваш!!! Sick

# 537
До сега никога не съм плаЩала на лекар под масата, не съм ги подкупвала и никой не ми е искал пари. Не съм zдравно осигурена и ми се случвало да отида при ендокринолога ми беz да мина преz регистратурата zа час и беz да платя и той пак ме е приел. Когато го попитах къде да платя, при него или на регистратура той ми каzа да си ходя и ниЩо да не плаЩам.

Относно иzнудването съм съгласна, гроzно е и неетично, да не говорим, че няма ниЩо обЩо с лекарската професия.

Може би точно защото не ползваш услугите на здравна каса е така??? Вярно, не е подкуп, ама все пак са пари на ръка!!! А това за ендокринолога - просто си има лекари - човеци  и такива с дипломи за лекари... Wink

Кълна се в Аполон - лечителя и в Асклепий, в Хигия и Панацея, и нека свидетели ми бъдат всички богове и богини, че доколкото ми стигат сили и разум, ще спазвам настоящата си клетва, скрепена с моя подпис.

Учителят, обучил ме в лечебното изкуство, ще имам за свой родител, като на драго сърце ще споделям с него и ще осигурявам необходимото за прехраната или работата му. А неговите потомци ще са ми като родни братя и ако желаят да изучат това изкуство, аз ще им го предам безплатно и без да им искам разписка за дължимата сума.

Ще наставлявам писмено и устно и чрез всички останали форми на обучение единствено своите деца, децата на своя учител, както и учениците, заклели се по лекарския обичай - никой друг.

Ще препоръчвам на болните полезен начин на живот, доколкото ми позволяват това умението и разумът, и ще ги предпазвам от всичко вредно и опасно.

Не ще се поддам на ничия молба да поднеса някому смъртоносно питие, нито пък аз сам ще реша да сторя такова подобно нещо.

Също така не ще дам на жена песар за унищожаване на плода; ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление.

Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на опитните в тази област.

В който и дом да вляза, ще влизам, за да помогна на болните, ще стоя далеч от всяко подозрение за умишлено нанесена вреда и за подкуп, а най-вече от любовни увлечения по жени или мъже, били те свободни или роби.

Това, което видя или чуя из личния живот на хората, когато лекувам или дори когато изобщо не се занимавам с лечебна дейност, и което в никакъв случай не бива да става публично достояние, ще премълча, считайки го за тайна.

И ако благословейно спазвам тази клетва и не допускам непристойни деяния, то нека винаги се радвам на щастлив живот, обграден с всеобща почит, и нека получа преобилен плод от своето изкуство. А ако я престъпя и опозоря, да ме сполети обратното.

Заклех се!

Това е ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА, която всеки лекар получава и се заклева , когато завърши и голяма част от тях се стараят може би веднага да я забравят  Wink Wink Wink
Прочетох доста от постовете тук и съм на мнение, че пациентите искат да споделят преживяно от тях в частни и държавни болници, но най-вече се възмущават на безхаберното отношение на лекарите.
Има постоянни потребители, които се заяждат и подиграват с тях и се опитват да им втълпят и внушат, че е нормално лекарите да не говорят с тях, да не дават информация за състоянието ти и да се правят, че ти за тях не съществуваш и не е никак важно какво ще се случи с теб,  че си най-големия лигльо, ако например викаш, докато те шият без упойка и т.н.?
Ясно е, че цялата система е сбъркана и че не са те единствените виновници, но че много от тях са си платили дипломите  и с отвратителното си  отношение се опитват да прикрият  невежеството си също е вярно.

Гарван, гарвану око не вади  - напълно съм съгласна с това!!!!!!

А да и това, че си търсиш правата също го слагат в графата "лигльо" - щото например ти какво искаш -  да ти кажат дали състоянието на детето ти е по-добро, без да можеш да го видиш, ако случайно ги попиташ нещо - да ти отговорят без да ти се сопкат, че много питаш, да не ти се прави санитарката на професор, като ти обяснява къде точно можеш да откриеш единствената метла на етажа, за да си изметеш стаята (нищо че по принцип тя трябва да бъде и дезинфекцирана), да има крушка в банята, да не лазят хлебарки по леглото ти? - та такива дребни неща...
 ....и наистина защо се подписваш че си получил анкета за отношението и лечението, а не я получаваш? ...

# 538
JoyГолям майтап ще падне с потребителските такси за пенсионерите от днес #Cussing outЛично аз съм за тяхната пълна отмяна!!!И в този ред на мисли ще кажа , че това си е чиста проба дискриминация !Кой болен мозък  newsm78е решил ,че трябва да плащам 2.20 лева на джипито само, за да ми изпише едно лекарство,което се заплаща 100 % от Здравната каса.До сега чаках средно между 2-3 часа за това, сега сигурно ще бъдат 4 часа.Опашката е почти цялата от пенсионери/Господ  здраве да им дава!/,сега не ми се мисли как ще бъде........

# 539
След всичко  което сте казали ще добавя само, благодаря, че сте забелязали възраста ми,  Mr. Greenгордея се с нея Wink  bowuu
Пожелавам на нерегистрираните и новорегистрираните особи приятна вечер Sunglasses,  а тези които се опитват да остроумничат ще помоля - по полека/те си знаят кои са/ Outta Joint Stop

Общи условия

Активация на акаунт