Любители на кучета - 133

• 29 639
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
По 10 минутки му отделям но това не го спира да ревнува. ММ пък отделя повече време на него отколкото на бебето, така че мисля че има някакъв баланс.
Ох, миличкия! Свикнал е да е център на вниманието и сега му е странно. Отделяйте му по 10 минутки  докато бебо спи.

# 196
10 минутки са крайно недостатъчни на ден.Все пак и то е член на семейството,част от семейството.

# 197
И на нас вкъщи ни предстои подобно нещо и много ме страх Мейпъл да не се почувства пренебрегната. Смятам да не деля бебе и куче, да се опитам да се занимавам и с двамата достатъчно, да я разхождам докато таткото гледа бебето, за да си имаме времето заедно. Докато сме в родилното ще пратя дрешка, което бебето е носило,за да може Мейпъл свиква.
Приемам съвети Simple Smile

# 198
Ами моя съвет е ,че домашните любимци нямат работа при новородено бебенце ,казвам го като майка родила преди 5 месеца. За мен е изключително нечистоплътно куче или котка да лежат или да се разхождат по леглото например където е и бебето ,защото все пак това е животно ,ближат се стъпват в акита кучето дори съм виждала да яде такива,такаче за мен е редно да има дистанция докато бебето поне порастне малко ,мойта свекърва се опитва да ме убеди да не деля котката или кучето са съм ги гушкала пък на бебето нищо няма да стане че всичко е в косми ,съжалявам ,но това не е моето ,колкото и да обичам животните и да ги вчитах за мои деца преди да родя сега имам дете и неговото здраве ми е на първо място,но всеки мисли различно,аз просто изразявам мнение. Леко раждане
И на нас вкъщи ни предстои подобно нещо и много ме страх Мейпъл да не се почувства пренебрегната. Смятам да не деля бебе и куче, да се опитам да се занимавам и с двамата достатъчно, да я разхождам докато таткото гледа бебето, за да си имаме времето заедно. Докато сме в родилното ще пратя дрешка, което бебето е носило,за да може Мейпъл свиква.
Приемам съвети Simple Smile

# 199
  • София
Според мен Пламена поиска съвети от някой, който е гледал едновременно куче и бебе, не помоли Вас да се изявите, за да ни дадете един урок по отглеждане на животни и деца. Искрено се надявам слабият опит за провокация да не успее - разчитам на разума на съфорумците, защото хич не ми се четат 1-2 страници безсмислени назидания.

# 200
Извинявам се ако така съм прозвучала не се опитвам да поттикна никой тук да спори или каквото и да било ,аз също имам кученце и коте за това изказах мнение  не се опитвам да засегна някой ,просто казвам,че не би трябвало новородено бебе и куче да имат близък контакт ,не се опитвам да споря с никой ,моля коментара да ми бъде изтрит ако счетете за нужно
Според мен Пламена поиска съвети от някой, който е гледал едновременно куче и бебе, не помоли Вас да се изявите, за да ни дадете един урок по отглеждане на животни и деца. Искрено се надявам слабият опит за провокация да не успее - разчитам на разума на съфорумците, защото хич не ми се четат 1-2 страници безсмислени назидания.

# 201
Кучетата съвсем не са глупави и са изключително адаптивни създания.
Просто се дръжте естествено и налагайте необходимите промени спокойно но решително. Ако кучето не чувства да сте особено притеснени или развълнувани ще приеме спокойно нещата.
Хигиената си е хигиена, но не е необходимо да се изпада в крайности под девиза "Умри бацил!". Като му дойде времето (след коликите) и ако кучето е добре обезпаразитено и чисто, контактите под надзор не са проблем.
Единият син така беше с ротвайлерка, а другият - със свиреп дакел. Никой не е хванал паразити или (освен на кучетата) му се е случвало да е нападан.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 10:10 от Mitteva

# 202
Аз гледах бебе и куче заедно,от ден едно Арес е залепен за Кристин. Когато кучето си е  обезпаразитено и с всички ваксини,не виждам никакъв проблем. След разходка животните минават през банята. Целувал я е по крачетата,по ръчичките. Спеше залепен за кошарата й. Никога не съм й помисляла да го отделям в друга стая или да не го пускам до нея,та той е част от семейството ми. Детето ми в момента е на 3г и са неразделни,жива и здрава си е,нищо й няма. И съм супер щастлива,че расте заедно с него и той си я пази!

# 203
  • София
И аз от ден едно съм гледала куче и бебе. Никакъв проблем не е имало. Кучето само първите дни беше в превъзхожда и се буташе при бебето. После свикна и само седеше на близо. Не е страдало от липса на внимание, защото излизахме заедно, а като проходи детето, редовно му крадеше солените и   други храни 🤣.

# 204
Деспи,Естела,Сиви,мама Мартина са пример за прекрасно съжителство на куче и бебчо!❤️Много им се радвам!И за мен ,категорично - това е нормалното отношение, щом си с домашен любимец! Една Баварско- Алпийска снимка ,от Лори

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 11:19 от Roo Roo

# 205
  • тук-там
То зависи какви са правилата в къщата. Нашите не се качват на етаж 2, където са спалните и не припарват/спят по легла или дивани. Така че с бебе или без, хигиената е осигурена. Както много пъти съм писала, това не пречи да са едни от най-лигавените и обичани същества.

# 206
  • София
О, да и това. Винаги сме имали големи кучета и не са се качвали по леглата.
С хигиената е най-лесно с новородено. Като проходи, няма как да е перфектна. Ще се целуват, ще си крадат от храната, но....🤣. Порасват.

# 207
Тарунделка няма претенции към легла и спални, но като истинско кане е завладяла дивана. А дете което не е споделяло храна с куче (може и кучешка Joy) е изпуснало голяма част от веселбата на детството.
Голяма забава е да гледаш как пламъчето на някоя пакост пламва в нечие оче и после светкавично се пали и при другия. Другари в белята докрай Heart Eyes

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 12:44 от Mitteva

# 208
С риск да разбуня още повече духовете, но дете и куче трябва да са с различно място в йерархията в глутницата, от което следва, че няма как да няма делене между тях . Сега, може би защото съм с голяма порода, с която не мога да си позволя дори минимално своеволие кучето да реши да строява децата, но кучето у нас знае, че е на края на хранителната верига. Stuck Out Tongue Winking Eye Което не значи, че не го обичаме, че не е глезен, че не му минават различни номера или че страда от липса на внимание. За легла и дивани също ми знаете мнението.

# 209
По опита ми с големите породи (дог, ротвайлерка и кане), децата (човешки или кучешки) са извън йерархията и към тях се проявява нечовешко търпение. Повишено внимание е необходимо с малките породи, които могат да не признаят детския статус на нещо по-голямо от тях. Също трябва да се внимава при игри с други деца, когато поотрастнат. Кучето може да реши, че другото дете е заплаха с всички произтичащи последствия. Това, ако не е правилно социализирано.
А иначе, за съжаление, големите кучета рядко доживяват до момента, в който следва да си изясняват мястото в глутницата с порастналото дете.

Общи условия

Активация на акаунт