Любители на кучета - 133

• 29 629
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • София
ToniShu, ние сме с женски джак от този район точно, но нашата госпожица няма доказана алергия към пилешко, просто сме забелязали че не и се отразява добре и не и даваме нищо с пиле.
Напоследък обаче моя приятел предимно я разхожда, та нямам информация за такава среща и може би не сме ние Grinning
То в нашия квартал има супер много джакчета.
Ами, точно с мъж е било момичето, пред едно ключарско ателие са се запознали. ММ разбрал, че е алергична, ама знам ли дали е разбрал правилно... И не е бил с Буба, та едва ли ТМ би ти го споменал. Ако сте фенове на много големи пръчки, значи сте вие и имаме общ приятел Grinning Ако не - здраве да е, някой ден може нарочно да се срещнем Grinning

# 151
Здравейте всички! От няколко месеца ви чета и научих много от вас, за което страшно благодаря. Стана така, че от две седмици гледаме в апартамент женско куче на 13 г. При прегледите ни казаха, че има катаракта и на двете очи и може да я стопираме с капки "Катаракс". Това е и проблемът. Няма ги в Бг, проверихме и в Румъния. Според лекаря може да ги има в Македония, но в нета нищо не излиза. Приема всяко предложение за този казус.

# 152
  • Бургас
Катаракта не се стопира с капки, нито при кучета, нито при хора. Това е естествено стареене на лещата на окото, както не можеш да спреш побеляването на косата, така и пердето.
Операцията е единственото решение, но не знам доколко е оправдана във вашия случай.
Всичко останало са маркетингови трикове.

# 153
  • София
Здравейте всички! От няколко месеца ви чета и научих много от вас, за което страшно благодаря. Стана така, че от две седмици гледаме в апартамент женско куче на 13 г. При прегледите ни казаха, че има катаракта и на двете очи и може да я стопираме с капки "Катаракс". Това е и проблемът. Няма ги в Бг, проверихме и в Румъния. Според лекаря може да ги има в Македония, но в нета нищо не излиза. Приема всяко предложение за този казус.

За забавяне на катарактата ние слагаме Can C на Хербамедика.
Не знам дали заради тези капки, но на второто око пердето напредва по-бавно.

Като офталмолог мога да препоръчам д-р Яница Денчева от ЦВК.

# 154
Мавина, 4-5 дни не са достатъчни след последната ваксина. 10-14 дни е препоръчителният срок.
Не бързам изобщо да я извеждам да си призная!
Просто го дадох като ориентир ,но ще се съобразявам с времето задължително.
Гледах прогнозата за март и април ,дават го ужасно време.
От температури 31 градуса до под нулата плюс много дъждове.
Та задължително ще се съобразявам и с времето.
ToniShu ,задължително ще е през деня и да се опитам да я извеждам там ,където мисля ,че няма да се среща с много хора и кучета.
Ще трябва да помисля къде да е това.

# 155
Здравейте,как поддържате зъбите на вашите кученца?

# 156
ToniShu, сега разпитах ама сякаш не сме били ние Grinning но не пречи да се срещнем Grinning

Днес става годинка, откакто взехме Мейпъл. Ето и първата и снимка вкъщи Heart Eyes кога мина тази година, имам чувството че винаги сме били с нея вкъщи

# 157
  • Пловдив
Здрава, игрива и щастлива да е Мейпъл! Честит Празник! Heart

# 158
Мавина, Шелби е на около 4 месеца, но я взех преди месец и малко вървим назад с ваксините от другите ѝ братчета и сестричета. Втората ѝ ваксина беше на 01.02, предстои трета на 01.03 и след това вече ще чакаме седмица и тръгваме по разходки. Тук не сме на разходка, но я извеждам и разхождам понякога на ръце. Тогава я пуснах на тревичката, защото познавам мястото и беше буквално за да разплета каишката. Кучето полудява, занимавам я по цял ден, но има огромна нужда от движение. А и преди да я взема беше с един куп кучета в стопански двор, свикнала е на игра със себеподобни.

# 159
Прекрасна Мейпъл! Прилича на моят Арчи. Kiss  Дълги години да се радвате взаимно!

# 160
Пожелавам на Мейпъл да е много здрава ,игрива и послушна!
Много щастливи и любящи стопани! 🥰

Мавина, Шелби е на около 4 месеца, но я взех преди месец и малко вървим назад с ваксините от другите ѝ братчета и сестричета. Втората ѝ ваксина беше на 01.02, предстои трета на 01.03 и след това вече ще чакаме седмица и тръгваме по разходки. Тук не сме на разходка, но я извеждам и разхождам понякога на ръце. Тогава я пуснах на тревичката, защото познавам мястото и беше буквално за да разплета каишката. Кучето полудява, занимавам я по цял ден, но има огромна нужда от движение. А и преди да я взема беше с един куп кучета в стопански двор, свикнала е на игра със себеподобни.
Извеждала съм я два пъти на ръце на меко време ,чак топло не е било.
И то облечена и навряна в палтото ми.
На цели 2 месеца и 3 дни сме и сложихме втора ваксина на16.02. и ако се затопли след няколко дни ,ще я изкарам навън пак в мен и пак облечена.
Много е страхлива и в момента в който излезем навън се намушква повече в мен.
Взехме и нагръдник и нашийник за да свиква в къщи.
Когато и сложа каишка хуква да се скрива някъде и ще е голямо чудо.
Нито лакомства признава ,нито нищо.
Страхува ли се и лакомства отказва да яде а си е лакомия.
Ще е голямо преживяване в началото.

# 161
  • sofia
Честита да е Мейпъл! Да е все така красива, с чудесен нрав и много здрава!

# 162
Честит първи рожден ден на Мейпъл! 🎂🥳
Много заслужени наградки и пожелавам 🥰

# 163
  • под тепетата
Честита годишнина на Мейпъл! Много нежно име сте ѝ избрали- като самата нея! Замислих се какво означава. Вярно, че прилича на Арчи в муцунката.
Шелби също много ми харесва като име.

# 164
Много благодарим за хубавите пожелания Hug да ви се връщат!

Да се възползваме от хубавото време:

Общи условия

Активация на акаунт