Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 13

• 84 905
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Хайде но първия терйлър на Стогодишното чудо - топъл, топъл. Grinning
На мен повече ми харесва Сто години чудеса. Blush

По думички някои разбрах, че е бил офицер в армията на Ататюрк, родом от Солун. Участвал е в Гръцко- турската война  и  нещо е станало в битката при Сакария.
Онзи, дето му козирува, дали и той не е от миналото? Blush
Ехааа, много обичам такива сюжети! Heart Eyes

# 256
Изгледах първи епизод на "Семейство" и "Казвам се Фара".

Енгин на моменти ми е едно към едно с персонажа му от "Дъщерята на посланика" - походката, мятане на ръцете назад и бесния поглед, докато Къванч все едно го виждам за първи път.

И за двата сериала още е рано да се каже каквото и да било, но поне в "Семейство" се наслаждавам на перфектна актьорска игра.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 00:35 от Marie 🎬📚🗺️

# 257
Аз зарязвам ЭГО след като изгледах три епизода. Безнадежден случай са за мен!
Заради онзи нашумял Акън Акиньоз и еднообразната му игра зарязах Капан , както и предишния му скоропостижно спрян с Йойко Караел / дори не съм запомнила заглавието му/. Вероятно същото ще се случи и с Фарах , заради безобразната игра на Енгин. Как пък ни на йота не се е развил като актьор този мъж, бе.
Едно и също ,едно и също до омръзване. Да се запише в някоя школа ,може в Турциа или Европа, или САЩ. Все ще му е от полза, ама не се знае дали поназнайва чужди езици. Надявам се , че ДА.
ВШепрета   се случи нещо ужасно с Нурсема, талибаните Унал - щастливи и безгрижни.

# 258
Не можах да се сдържа и ви слагам фрага на Шербета

https://www.instagram.com/reel/Cpn2yxOMVaa/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Дъртият козел (много се извинавам за израза) уби дъщеря си, но за него няма забранена любов. 👿 😈 👿

Ядосах се баш в съботната сутрин!!!

# 259
О, Пепелче, аз се ядосах още снощи на същото! Rage И точно дърт козел го нарекох! Trollface
Имаше много обсъждания в мрежата, много коментари- че такава е съдбата на доста момичета и за съжаление тя остава скрита и трагична. За Нурсема вероятно нещата ще се развият добре, дай боже. Hands Pray Но за хилядите момичета из дълбоката провинция нещата ще останат точно такива като в тази серия.
А Апо и Пембе са направо за затвора! Дърт гаден козел и жестока лицемерка! Imp
Дано РТЮРК не вземе да направи нещо, и такива опасения имам. Имаше коментари в мрежата, че сериалът обижда религията. Всъщност не е така и аз споделям мнението на други, които също писаха- сериалът не заклеймява религията, а хората, които с нея оправдават мерзките си постъпки.
Надявам се да не го спрат, все пак идват решителни президентски избори и ердоганистите няма да искат да изглеждат лоши в очите на хората, и без това работата е на кантар.

За нещо друго да питам гледашите "Хубави дни"- да не са спрели рускините превода. Или може би бавно става. Thinking Че ми се иска да гледам нещо светло и радостно за душата. Blush

# 260
  • Кърджали
Oncee, чак да го спрат - няма. Ще им наложат някакви глоби, ще си ги платят и така. А, да, медии и журналисти близки до Ердоган и политиката му ще напишат някоя и друга статия за лошия сериал, който иска да изкара вярващите зверове

Въпреки, че не го гледам и аз съм на мнение че този тип сериали показват как хората оправдават злината е себе си с "така пише в свещената книга" (нищо че едва ли са я отваряли). Донякъде и трябва да ги има, за да може поне тези, които не са загубили имението да разсъждават да разберат че не е това религията....

Аз изгледах Семейство тези дни. Не съм фен ни на Къванч, ни на Серенай, но ми допаднаха на екрана като двойка. Серията се гледаше леко, имаше моменти с готин хумор. Но кто за първа серия ми се искаше нещо забиващо вниманието  Високия рейтинг го обяснявам с това, че хората просто искаха да видят главните актьори. Надявам се да вкарат повече действие.

Йомер малко го занемарих, забелязах за себе си че ако не следя сериал в момента на излъчване, а си го оставя за "после в ютуб", много бързо губя интерес. Но пък през седмицата гледам да обърна вечер внимание на децата (достатъчно им е да знаят че в неделя и метеорити да падат в апартамента, не трябва да ме закачат 🙃)

Този сериал с Демет и Енгин не мисля да го гледам. Не харесвам нито един от двамата, няма какво да ме привлече

# 261
Александра, да- възможно е да наложат глоба.
Не се интересувам много от рейтинги, често не съвпадат с моя, но ей сега прочетох, че в образованата категория АБ Шербета е изпреварил "любимеца" на публиката Рибарчето- за първи път. Не го пиша със злорадство, дай боже всекиму добър рейтинг, но това е показателно. Явно тематиката и проблемите в Шербета са развълнували повече точно АВ публиката.

# 262
След миналия епизод имаше коментари, че Шербета ще надмине Рибарчето във всички категории. Очаквано го направи в една, но аз си мисля, че е временно и е заради Нурсема и Умут.

# 263
Пиша отново поста . Сега разбрах възмущението на фенчетата на Шербета като прочетох текста. Жестоко е!:worried: Горките жени. Не е лесно да си свободен.

След много месеци на интензивна конкуренция, "Cranberry Sherbet / Kızılcık Şerbeti" изпревари "Kingfisher / Yalı Çapkını" в категория AB. Сцените, в които Нурсема, изиграна от Черен Ялъзоглу, е принудена да се омъжи за нелюбим мъж и след скандал в брачната им нощ е изхвърлена през прозореца от съпруга си, разплакаха Турция. Много зрители разпознаха суровата реалност на Турция в тази сцена и това ги разплака.

ЕГО сменя сценариста . Може да се подобрят нещата  или още да се влошат .  Режисьора скорострелно смениха . Няма да го бъде ще е битти за жалост . Визията на Алперен ми е смешна  до Мелиса . Joy
Цитат
Съставът на сценария на сериала "ЕГО" ще се промени от четвъртата серия. Въпреки факта, че са пуснати само три епизода от поредицата, екипите на сценария непрекъснато се променят. След излизането на първата серия беше сменен и режисьорът на сериала.

Диме , подкрепям  те за Енгин Акюрек затова не ме влече да го загледам .

Селинката има хубав изказ и е  искрена, като човек .
Цитат
Селин Шекерджи, която се завръща на екраните в Турция в сериала  ''Кралицата''  стана гост на известния журналист Хакан Гендже в предаването му „Напрегнат разговор“. Актрисата разказа за професионалната си кариера и възгледите си за любовта. Говорейки за силната конкуренция в света на актьорството, Селин каза: „Първо, това е работа, в която трябва да си психически силен. Да имаш талант не е достатъчно. Изисква се способността да се свързвате с други хора. Нищо в този живот не ми е било лесно. Може би беше добре. Работила съм с прекрасни хора в тази професия. Но по пътя винаги имаше моменти, в които стигах до определена точка и падах.

Попаднах на гръмка статия . Умее  ги турската преса .
За сефте чувам за женската роля с Алина Боз.
За Чаатай и Несла се писа.  Не са тези роли и сценарии.
Женкар и гларус  ще го изиграе великолепно не е там работата. Взискателен е и като не одобри никой не може да го накара да приеме. Какво му харесва турския зрител за такъв рейт??

https://www.iscihaber.net/yali-capkini-dizisinde-soke-eden-gercek-ortaya-cikti

Историята на Kingfisher , с участието на  Афра Сарачоглу  и  Мерт Рамазан Демир  , продължава да повишава рейтингите със своите актьори и герои. Излязоха шокиращи факти около сериала Kingfisher, който се излъчи по екраните на Star TV в петък вечер. Оказва се , че Kingfisher's Seyran и Ferit първоначално са били предложени на Çağatay Ulusoy и Alina Boz . Персонажът на Ферит първо е предложен на Чаатай Улусой, но когато известният актьор не харесва сценария, ролята е поверена на Мерт Рамазан Демир. По същия начин Алина Боз получи предложение за образа на Сейран.

Вярно е за Дилян Чичек  и бившия на Афра. Срещат се и Дилянка казала, че са в процес на опознаване.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 23:17 от femmi2

# 264
благодаря femmi2 за информацията относно "Кървави цветя', само не разбрах има ли папка на "Плен"?

# 265

Историята на Kingfisher , с участието на  Афра Сарачоглу  и  Мерт Рамазан Демир  , продължава да повишава рейтингите със своите актьори и герои. Излязоха шокиращи факти около сериала Kingfisher, който се излъчи по екраните на Star TV в петък вечер. Оказва се , че Kingfisher's Seyran и Ferit първоначално са били предложени на Çağatay Ulusoy и Alina Boz . Персонажът на Ферит първо е предложен на Чаатай Улусой, но когато известният актьор не харесва сценария, ролята е поверена на Мерт Рамазан Демир. По същия начин Алина Боз получи предложение за образа на Сейран.

Феменце Hug...момичета... Hug ...аз пък прочетох друго.... ThinkingJoyJoyJoy

Героят на Ферит Корхан беше предложен на Алп Навруз, докато сериалът "Yalı Çapkını"/"Рибарче" също беше наречен "Antepli". Когато Навруз се съгласи на сериала "Yürek Çıkmazı"/"Разбито сърце", след оценка, ролята отиде при Мерт Рамазан Демир. Ако Навруз се беше съгласил, Афра и Алп щяха да играят заедно за трети път, когато той ще играе главната роля

# 266
Светленце:heart_eyes истината е някъде там. Толкова се овъртолиха с тоя гларус Туркиш пресата. Сценария не е кой знае какво но е по действителен случай на аман психоложката.
За сефте чувам за Алпи, че са му предложили ролята.
За Чачи наистина Гювентам му беше предложил проекти и имаше такъв, който върна.
Както и да е по добре, че и двамата красавци са отказали. Каквото им е на сърцето и са почуствали такъв проект и роля са избрали.Heart На Алп ролята му е по сложна в "Сърдечна болка".
Афра и Мерт зарибиха много зрители и фенове като екранно чифте. На мен не са ми интересни.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 23:33 от femmi2

# 267
Момичета, отдавна не сме споменавали Омер.
Този сериал ми задържа интереса почти колкото Шербета.
Може би, защото темата ме вълнува и е поднесена по различен начин.
Харесва ми историята, харесва ми играта на актьорите, а тази вечер се появи и един мой стар любимец Таянч Айайдън.

Хайде и малко усмивки от НЧ за лека нощ.

# 268
Гледах "Семейство". От носталгия по времето, когато гледах "Курт Сеит и Шура" - третият ми турски сериал след "Великолепният век" и "1001 нощ". Спрях го заради раздялата на главните герои въпреки че знаех как свършва историята им. Все още обичам този сериал -  с хубавите емоции и разочарованието от сценария. В годините след това съм имала и други разочарования от сценарии и финали на сериали, но първото не се забравя. Сигурно защото бях ядосана и на трите сценаристки Joy / След време на едната ѝ простих заради "Соколовият хълм" Wink/ Много вода изтече оттогава. С Къванч друго не съм гледала /освен филма "Хайде бе, сине"/, остана си Курт Сеит. Сега за първи път след осем години само формално се разделям с него, с Аслан нямат допирни точки и може би това ще ми помогне по - нататък да се разделим и официално.
Нямам представа накъде ще ме поведе историята на "Семейство", иска ми се да не е поредната колизия между майка и син, майка и евентуална снаха. А може би е време професионална психоложка да подреди отношенията и чувствата в този злощастен триъгълник, толкова любим на турските сценаристки. Възможно е идеята да е друга, още по - добра въпреки наличието на Нур Сюрер. В очакване съм.
Сполучлив избор на двойката Серенай - Къванч.

За да не се чудите защо така споменавам Нур Сюрер, причината е една - ролите ѝ в "Чукур" и в "Момичето зад стъклото". Даже паузи не прави - излиза от единия, влиза в следващия сериал, с подобна роля.
Видях и други познати актьори - Усхан Чакър от "Курт Сеит и Шура", Джанан Ергюдер от "1001 нощ", Абдуррахман Юнусоулу от "Вавилон", Мерт Денизмен от "Ти си моята родина", Нежат Ишлер от "Уважение/Почит".
Taнцът на песента "Erik dalı" ми напомни колко ми липсват Берг и Халит на екрана. Скоро няма да ги видя. Sad

https://www.instagram.com/p/CpgDoZprrmC/

Пепелче, сега отивам да страдам с "Йомер". Утре с "Присъда" и Ългаз и Джейлин. Докато не са започнали да страдат и Девин и Аслан, започнах първо с тях.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 01:28 от LU4IQ

# 269
"Кралица" с Бурджу Озберг започва на 22 март /сряда/.

Общи условия

Активация на акаунт