Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 13

• 84 864
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Бл@гуна, разбира се, това означава ВЧ, аз бързо се уча Wink И понеже не помня на колко хора вече е НЧ, но са доста май, та е неудобно изведнъж да стане и МЧ /мой/. Добре дошла!
Много добре помня кога и как съм гледала "1001 нощ", покрай него прописах във форума Романтични сериали. Непременно изгледай сериала докрая, другите няма да избягат, а и след време ще го оцениш още повече, защото не само е първият, който разнесе славата на турските сериали по света. Като спомен ще ти остане емоцията именно от романтичен сериал - не комедия, не драма.

Аз сега гледам новия "Йомер" - еп. 5 и спрях, почивка след първия един час. Толкова много нещастни хора... даже появата на годеницата Сюрейя не внася светлина. Има още една излъчена серия, изостанах, защото няколко дни се колебах дали да продължа. Много хубаво е заснет, играта на всички е Hands Plus1, но вместо да не ти се иска да спреш, когато гледаш нещо завладяващо... дотежа ми от съществуването на хора от далечен и чужд за мен свят.

# 166
НЧ е много важна част от темата, може да се каже, че ни е талисман. 😂 😀 😀

Лу, напълно споделям мнението ти за Омер.
Нито един щастлив човек и то не заради бедност, болест или житейски несгоди, а поради криворазбран морал, подчинение на общественото мнение или на религиозни догми.
И всички герои сякаш са  в пълна безизходица и безтегловност.

Довечера да не забравите да 🤞 за Демет, Енгин и Моето име е Фара. 😍

# 167
Честита баба Марта!
 ♥️🤍💮🌿
Да сме все така задружни румени и засмени. На нашите любими мартенички от също. Да са живи и здрави и Земята да се успокои.

Пепелче 🌸   добра идея ми даваш за следващата тема. НЧ ще го сложа като талисман заедно с Чачи. Те са нашите талисманчета. Heart Eyes играли са и двамата заедно.
Мъже та дрънкат.

Благуна добре  дошла в света на дизиленд.
Много сериали произвеждат комшиите и изнасят за продажба.  
Някой са незабравима класика и екранни двойки също.
Бурак Дениз е много талантлив и чаровен както и още колеги.  
Моят ашкъм е всеизвестно кой е.

За препоръка Любов под наем много ми е любим и ДеФом💕
По принцип харесвам такива сериалчета и романтика. Често забиват в драмите, като разтягат. Островна приказка също е готин с Алпи и Айча. Зарибих се заради Алпи и  химията между главните не толкова заради сценария.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 19:01 от femmi2

# 168
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте
Аз загледах Предателство,хареса ми
Има ли втори епизод преведен,от чужбина не мога да гледам Vbox,може и на руски ако има, благодаря ❤️
Да сте много здрави,румени,засмени!

# 169
Еми, ето го на руски (дано успееш да гледаш от този линк)
https://turkru.tv/predavat-2/
Мисля, че отскоро започнаха да го превеждат на бг и едва ли ще ти се чака.

# 170
Сега ако ви кажа кой сериал гледам, сигурно няма да се сетитие, кога сте го гледали Simple Smile 1001 нощ. Много се забавлявам, защото всички актьори са съвсем естествени, жените ходят на работа без да са облечени като дефилиращи с вечерно облекло или такова за бар. Няма размазване на алкохол, макри на автомобили, кръв.
Ами мисля, че го гледах   2009/2010 или една година по рано? Когато започнаха да го дават по нашата телевизия. Няма да забравя, беше около Нова година и че майка ми едва ли не насила ме накара да го погледна. Че като го погледнах и затънах. Joy До май юни го открих в Интернет и го изгледах до край. И срещам един ден една позната от БГ турците и като и казах, че гледам "1001 нощи", тя ми вика " Оооо в Турция има много и по хубави сериали. Не и повярвах, но и в това греших, защото по това време е започнал "Любов и наказание", "Езел" и много други. От тогава потънах в тези сериали и още не мога да изплувам. Не смея да преброя колко гледам в момента, защото са повече от 12, което ми беше рекорд. Joy Но "1001 нощи" беше първият и виновен за всичко ! Heart

# 171
Честита Баба Марта, група! Hug
Да сте здрави, нека ви предстои една шарена и красива пролет и много радостни неща! Sparkling Heart

За Омер - благодаря за споделеното, Лу, Пепелче- четете ми мислите. И аз съм започнала 5 серия и още не мога да я довърша. Бях му фен, но ще видим. Много хубаво сте  го казали- няма щастлив човек, една  всепоглъщаща тъга царува там. Може би само Сюрея е щастлива, но то ще е до време. Ще видим дали ще го продължа. А пък е качествен, с чуден каст, ама тъгата и на мен ми идва повече.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 20:26 от oncee

# 172
Аз бях поизоставила "Моето слънце" /Лучик света, докато чаках да почнат новите епизоди на сериалите, които следя и затова отново се загледах в него. Не знам как ще се развият интригите между различните герои, има възможност за много варианти, но ми е малко мелодраматичен, а и показваните характери и постъпки на главните герои са ми недоразвити, все пак възрастни хора, а толкова наивност в преценките по отношение на обкръжаващите ми не ми пасва много логично. Но, детето е превъзходно в ролята си, надявам се да стане бъдеща звезда.

# 173
Добро утро! ❤️

Тази сутрин в ИГ случайно, се зачетох (с гугъл преводач естествено 😊) в  коментарите под един клип за Нурсема и Умут (Боровинков шербет) .
Всички, разбира се, са тъжни от развръзката, молят сценаристите за щастлив край, мразят Пембе и Апо, ама много, много не се замислят защо се случва това.
Феновете на Доа и Фатих пък са нещастни и надъхани срещу сериала, заради липсата на достатъчно екранно време на техните любимци и разминаване на  образите с  първоначалното им представяне.
Даже горещо се молят Съла Т. да напусне сериала и той да се провали с гръм и трясък. 😂
Само двама, трима, баха възмутени от негативното представяне на правоверните. 👿
И един: "Апо  незабавно да напусне! ". 😀 😀

Обаче  едно мнение много ми хареса и обяснява защо гледам с такъв интерес този сериал - "Всеки актьор е в главна роля в този сериал и всеки отдава заслуженото на героя си. Не е просто история за любовта на Доа и Фатих, а история на две семейства. Много пълна и богата. "

Днес чакам превод на Казвам се Фара- от малкото , което видях снощи Демет и Енгин играеха от сърце и душа.
ПП Докато пиша и подругите са готови с не  един превод Simple Smile
https://turkru.tv/menya-zovut-farah-1-seriya.html

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 09:04 от pepel_ot_rozi

# 174
  • Дубай
Добро утро!Честита баба Марта на всички в темата!Идвам с новина ,че "Ти разкажи Черно море" стартира по Диема Фемили от 27.03

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 09:31 от I.V

# 175
Момичета, накой гледа ли изцяло "Казвам се Фарах"? Впечатления?
Пепелче, само да знаеш, може да не си прочела- има тема за Шербетчето, ако решиш, може и там да пишеш. Че много интересни неща казваш. Hug

# 176
Момичета, накой гледа ли изцяло "Казвам се Фарах"? Впечатления?
Привет!😊
Аз го гледах с озвучка ...и много ми хареса.Деметка ....кога при нея не се е получавало....чудесна.Енгин....хм...малко по слабо,поне за мен....може би защото досега не съм го гледала като мафиот.Малкия е голям сладур ...и всезнайко.Чакам следващата серия с нетърпение.е

# 177
  • Дубай
Момичета ,идвам да ви споделя за един много забавен сериал ....На фона на всичките драми дето гледам имах нужда от нещо леко...
 Отново любов се казва сериалчето и е много, ама много свежо.Такова нещо ми се гледа- леко, комично,романтично.... Героите всеки с характер и душа  Музиката пък е  невероятна...та с две думи,който иска да се отърси от напрежение, това е точното сериалче ...

# 178
Ив , гледала съм го с дублаж ,даваха го по бТВ под името Любов от втори опит. Свеж сериал без драми и насилие. Буура и Йозге са страхотни в ролите си и съм се смяла с тях.

Старта на Фара е с добър рейт сравнение с Писмото. За Писмото мернах лоши отзиви.
Ще си проличи след още някой епизод дали ще го бъде. Рабия е красива и е от новите лица, като актриса.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 18:03 от femmi2

# 179
Онче, 😍 зная за темата, но не искам да се разпилявам в много теми, а и като замрат, после само ме товарят с известия. 😂
А и в момента следя 1000 теми за пътешествия (нали иде лято 😉 😜) и наистина понякога се обърквам къде чета, къде пиша. 😂
В тази тема ще си говоря сама, но зная, че вие сте тук. 😍 ❤️ ❤️

Довечера ще гледам Демет и Енгин, а сега гледам чуден канадски сериал по книги на Луиз Пени- Трите бора и благодаря на приятелката 😘, която ме  насочи към него.
Хем ми доставя удоволствие, хем си правя преговор на книгите й, които съм чела на конвейер и почти не помня вече. 😂 😀

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 17:34 от pepel_ot_rozi

Общи условия

Активация на акаунт