НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 872
  • 666
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А Ерменкова какъв съвет ти дава?

# 196
Аз си фаствам по 16 часа, то кетото върви ръка за ръка с фастинга. Тренирам и по 4 пъти в седмицата, освен да ходя по 5 пъти. Ерменкова каза да направя този чийт Великден с козунака, да изляза малко от кетоза, за да я рестартирам, но аз ефект още не виждам.

# 197
  • Los Angeles CA
Много е трудно да се дава съвет при положение, че не се знае предистория. 15 килограма , каква е причината за натрупване на тази маса, колко време е това състояние и т. н. много са въпросите. Няма  просто решение на сложен въпрос.
Още повече, че това е форум и хората споделят своите наблюдения от определен  начин на хранене, и не всички имат проблем с излишно тегло.

# 198
Никой не е казал, че сте длъжни, за мен изказването “Не всички имат проблем с излишно тегло” е грозен. И е факт, ако дамата беше прочела мнението ми, нямаше да напише този коментар. Ако ще коментираш, то да е когато имаш какво да кажеш, поне се запознай със ситуацията, не да хвърлиш само нападателно “Не ти знаем предисторията”, след като съм написала един чаршаф и то не е толкова далеч във времето. Та така. Чукча писател, не читател.
Ерменкова си прави чисто кето, не е вариация на НВ-ВМХ режим, има разлика, въглехидратите в режима й са доста по-ниски от тези при НВ-ВМХ режимите. Дали е бизнес или не, мен не ме касае, важни са резултатите.

# 199
Не знам какво прави Ерменкова за другите, но е добре да го прави и за себе си. Следвам я от години, напоследък изгледжа потресващо- отекла, мазна, в лицето страшно надута. Набор ми е, а ми изглежда по възрастна.
А защо ме сваляте, вероятно от месеците с по 1000-1200 калории айде 1300, огранизмът включа режим на пестене и не можеше да свалиш и да се убиеш от спорт. От къде знам? От личен опит😅🤣
Изходът за мен беше, седмица с по високи калории и В, качен 1,5 кг, стоп на спорта за 5-6 дни, пълна почивка на ума и тялото. След тази седмица. 3 дни яйчен фаст и се оправиха нещата.
Но за себе си знам, че твърде малкото калории, твърде ниските В и свръх много спирт, в дългосрочен план не носят ползи, а именно покачване на кортизола и стоп или качваме на кг.
Ако правите кардио го спрете и наблегнете на тренировки с малки тежести.
Имат по добър ефект и създават по- малко стрес на тялото.
Вода пийте много.

# 200
Не знам какво прави Ерменкова за другите, но е добре да го прави и за себе си. Следвам я от години, напоследък изгледжа потресващо- отекла, мазна, в лицето страшно надута. Набор ми е, а ми изглежда по възрастна.
А защо ме сваляте, вероятно от месеците с по 1000-1200 калории айде 1300, огранизмът включа режим на пестене и не можеше да свалиш и да се убиеш от спорт. От къде знам? От личен опит😅🤣
Изходът за мен беше, седмица с по високи калории и В, качен 1,5 кг, стоп на спорта за 5-6 дни, пълна почивка на ума и тялото. След тази седмица. 3 дни яйчен фаст и се оправиха нещата.
Но за себе си знам, че твърде малкото калории, твърде ниските В и свръх много спирт, в дългосрочен план не носят ползи, а именно покачване на кортизола и стоп или качваме на кг.
Ако правите кардио го спрете и наблегнете на тренировки с малки тежести.
Имат по добър ефект и създават по- малко стрес на тялото.
Вода пийте много.
Благодаря за съветите!
Според мен Ерменкова се е подложила на някакви процедури за лице, от които има този ефект. Наблюдавам го при доста други известни личности. Но това е друга тема. 😁
И аз мисля точно за леко увеличаване на калориите, но ми се иска по-скоро да увелича малко протеина, по-конкретно месото, не въглехидратите. И за какъв период да го правя, дали по един ден всяка седмица или да си направя цяла седмица с по-високи калории, след това да продължа с по-стриктното спазване на режима. Иначе кардио правя само накрая на тренировка по 10 минути. Тренирам си с тежести. Ако не успея да стигна до залата, вкъщи с ластици и по-малки тежести. За корем все още си правя упражненията за диастаза, че имам да я затворя още малко.
Вода пия по 3-4 литра на ден. 🙈🙈
А яйчен фаст правих в началото на Гурме режима и ще трябва да изчакам още, за да го повторя.

# 201
Момичета привет и от мен.
Присъединявам се към вас , тъй като имам да свалям едно 12 кг....  до преди 5 месеца бях на един платен режим и свалих 8 кг , но си качих 4 тъй като буквално ме срина . Имунитета ми беше на 0 и бях след това 3 месеца болна нон стоп. Именно заради това избрах КЕТО заради разликата в режимите.
Обожавам въглехидрати и шоколади ще ми е трудничко....
Единственото което не ми стана ясно е КОЛКО хранения трябва да имам на ден и до колко часа най-късно?
😊

# 202
на кой беше платения режим?
и аз съм разочарована от трите платени,
ню- ню калории, никакъв индивидуален подход

# 203
Включвам се и аз..след двугодишно прекъсване. Не знам вече какво да правя с тези килограми, имам чувството, че страдам от някакво хранително разстройство.
След бременността, вече 5 години -не само , че не свалих 10-те трайно качени килограма, ами вече са и доста повече. Не смея да се претегля Sad
Бях свалила 5-6 с НВ ВМХ , но реших по едно време, че няма как цял живот да съм на този режим и уж щях да броя калории, да пробвам балансирано хранене тип ‘зоната’, обаче тръгна ли по наклона надолу..няма спиране. Освен това по празници, почерпки, почивки..не мога без въглехидрати и това е . Само че започвам рязко да се тъпча, да огладнявам все повече и повече и пак омагьосания кръг:(
В крайна сметка-явно въглехидратите не ми понасят. Не мога с малко, прекалявам, след това започвам да се подувам, дебеля си с широки дрехи, чувствам се виновна, дебела и нещастна. Всичко знам уж на теория, но на практика не мога да поддържам постоянство..
Сега реших отново да опитам и то най-вече със здравословна цел, защото нещата излизат извън контрол. Никога не съм имала проблем с холестерола и чернодробни показатели, но на последни изследвания не бяха Ок. Сигурно ще трябва и някакъв тест за инсулинова резистентност да направя.
Въпросът ми към вас е за някакъв съвет с ‘прегрешенията’-няма как за дългосрочно време НИКОГА да не си позволя от ‘вредните’храни, нито пък изпадам в крайности да броя въглехидрати от домати или малко лук, слагам  и малко мляко в кафето, от време на време опитвам по някоя малка хапки от десерта на детето. Това води ли до рязко покачване на кръвната захар? И изобщо има ли някакъв смисъл от поредния опит, ако съм с такава нагласа? Моята логика е да вкарам малко инсулина и захарта в норма, защото без режима ( макар и не толкова стриктен) изпитвам ужасяващ глад и ям безконтролно въглехидрати. И някак си постепенно да спра да чувствам липсата на нуждата от БВ и боклуци и да накарам този метаболизъм да работи.

# 204
За мен лично е невъзможно ако “опитвам” от десерта. Няма как без 1 мога с 1 не мога. Ако ядеш захар и брашно дори по малко и ги комбинираш с мазнини ще стане мазало, ще качиш.
Трябва да се настроиш психически, не си казвай никога няма да ям торта. Кажи си сега 30 дни няма  да ям захар, за да вляза в ритъм, на 30 я ден ще си хапнеш нвщо любимо и така. Щв ядеш от позволените неща достатъчно, за да не си гладна.
Ако прериташ за сладко ще си забъркаш сметана малко с какао и еритрол. Или аводако с малко банна, какао и тахан. Ще се справиш.
Но не започвай преди да си готова, ако смесваш М и В, няма са сваляш и ще се демотивираш и откажеш.
Успех ти желая

# 205
не го разбирам аз това да имаш лоши показатели от изследванията и да кажеш 'не мога без въглехидрати'
колко пък да не можеш без торта,
една хапка от това, друга от онова и накрая не знаеш колко и какво си яла
ужасяващ глад означава и лош инсулин

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 22:19 от Herzen

# 206
И да,хубаво е да си направиш изследвания.То че не си добре е ясно,но поне ще го видиш черно на бяло и може малко да се осъзнаеш.Какво ще правиш  също е ясно.И ти пожелавам да се случи.

# 207
Не казвам, че непрекъснато си хапвам това-онова,   но чисто психически идеята за супер строга рестрикция и забрани също не ми е Ок. Освен това опитвам да следя грамажите и да не закусвам, за да не приемам твърде много калории.
Сега не разбирам и още нещо-как се получава математически това съотношение на преобладаващи мазнини спрямо въглехидрати, след като в основните храни-месо , риба, яйца, сирена те са най-много изравнени ? Ясно, че се консумират маслини и авокадо, които са предимно мазнини, но не може само с това да се компенсира. Къде греша генерално?

# 208
Съотношението при ВМ и кето е при калориите, а не при грамажите на В, М, П.
А грам мазнини има два пъти повече калории от грам от другите две. Не се налага да дъвчеш сланина или да си удавиш храната в мазно, спокойно.
Просто не търси нискомаслените варианти нито на млечни, нито на месни, ядат се и доста яйца евентуално, не е толкова трудно да се направят мазнините на ВМНВ хранене. Вече за кето ако държиш да е чак такъв вариант, е малко по-тегаво ама щом толкова хора го правят значи пак става.
А има и друго, ти веднъж адаптираш ли се да гориш мазнини едно хубаво, не ти трябва да изяждаш толкова - нали целта е да гориш твоите си.

# 209
Свали си май фитнес пал, ще въвеждаш всичко което ядеш. Но първо си изчисли за теб колко мазнини и протеини са нужни. Ще трябва да се понапънеш малко, да седнеш и да си решиш кое ти е най- важно и как да го съхраниш.
Няма баш универсална формула, това съм разбрала за токова години.
Всички сме различни - години, ръст, активност, здравословно състияние.
Аз днес имам 20 к крачки и час и половина йога силова. Затова пия чаша вино и ям ябълка със синьо сирене и орехи, утре пак ще имам подобна активност и не ми се отразяват повечето В. ИР не е доживотна присъда! Аз сега толерирам по добре В отколкото преди 6 години!

Общи условия

Активация на акаунт