НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 875
  • 666
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм същата, при мен са близо 5 години на режим вече, скоро ще се навършат. Е, би ме домързяло след въглехидратна храна, ама това си е в реда на нещата Grinning На мен това усещане не ми допада, разглезила съм се да го нямам.

# 211
изравнени са в млечните
в рибата и месото има протеин и мазнини
Жаки каза фитнеспал, след един месец и без него бързо ще разбираш къде си
и яж проста, еднокопонентна храна
и да знаеш, че ако сама не се погрижиш за себе си, мрънкането колко ти е мъчно за вх ще те води към все по- кофти изследвания
всеки стъпва накриво, но не системно,
това не събаря ежедневното добре обмислено хранене
ако решиш да имаш седмичен вх чийт дей, прави го с шепичка ориз, картоф или шоколад

# 212
Никога не съм вярвала , че ще стана толкова дебела Sad Все още си пазя дрехите от преди 7 години, с тайничка надежда някога да ми станат, но вече съм  нарочила някой ден скоро да ги разчистя.  Ще си купя нови като отслабна:)
Трябва да увелича активността - ние водим адски застоял начин на живот, буквално от вкъщи- в колата- на бюрото.
Иначе не мрънкам,просто не успявам да се справя итова е факт. Не се самозалъгвам, че пълнея от въздуха. Явно лакомията се оказва по-силна от волята ми към момента. И определено ми тежи психически- не поглеждам стари снимки , не смея да излизам да пробвам дрехи, сънувам, че отслабвам.. Навремето така лесно отслабвах с любовна мъка или ново гадже, ама ей го на- сериозен мъж, дете, семейният живот прецака всичко:)
Шегата настрана, здравето наистина е преди всичко и наближавайки 40-те си е време отново да се взема в ръце. Имаме сериозна фамилна обремененост с диабет и склонност към затлъсняване, та няма да лесно.

Все пак, аз не съм убедена , че искам точно този режим. Но се оказва единственият, който мога да спазвам сравнително дългосрочно без да чувствам, че умирам от глад.
Някой даде съвет за еднокомпонентна храна- не го  разбрах . Не е ли добре да се комбинират храните, тъй като аз правя  всякакви разносвидности запеканки и кюфтета със зеленчуци, яйца, сирене и т.н с мисълта за по-разнообразно хранене.

# 213
  • София
Никога не съм вярвала , че ще стана толкова дебела Sad Все още си пазя дрехите от преди 7 години, с тайничка надежда някога да ми станат, но вече съм  нарочила някой ден скоро да ги разчистя.  Ще си купя нови като отслабна:)
Трябва да увелича активността - ние водим адски застоял начин на живот, буквално от вкъщи- в колата- на бюрото.
Иначе не мрънкам,просто не успявам да се справя итова е факт. Не се самозалъгвам, че пълнея от въздуха. Явно лакомията се оказва по-силна от волята ми към момента. И определено ми тежи психически- не поглеждам стари снимки , не смея да излизам да пробвам дрехи, сънувам, че отслабвам.. Навремето така лесно отслабвах с любовна мъка или ново гадже, ама ей го на- сериозен мъж, дете, семейният живот прецака всичко:)
Шегата настрана, здравето наистина е преди всичко и наближавайки 40-те си е време отново да се взема в ръце. Имаме сериозна фамилна обремененост с диабет и склонност към затлъсняване, та няма да лесно.

Все пак, аз не съм убедена , че искам точно този режим. Но се оказва единственият, който мога да спазвам сравнително дългосрочно без да чувствам, че умирам от глад.
Някой даде съвет за еднокомпонентна храна- не го  разбрах . Не е ли добре да се комбинират храните, тъй като аз правя  всякакви разносвидности запеканки и кюфтета със зеленчуци, яйца, сирене и т.н с мисълта за по-разнообразно хранене.
За начало яж прости храни. Започни със закуска  варени яйца, малко маслини, половин краставица. Час преди обяд един плод. Обяд голяма салата купа примерно със зехтин и парче месо до 150гр с малко бавен въглехидрат малко картоф / ориз. Следобед малко ядки или скри, ако понасяш млечни. Вечеря зеленчуци с риба. И въртиш различни меса/ риба/ карантия плюс много зеленчуци над земята, малко бавен въглехидрат и плод до обяд. Това е балансирано , би трябвало да те засити и да не си гладна. Махаш пакетирани, сосове и т.н. Притъпени са ти вкусовите рецептори. Като ги изчистиш гладът ще изчезне и като ядеш нормално и естествени храни. Може би имаш нужда и от витамини. Многото въглехидрати водят до дефицити на много витамини и минерали на клетъчно ниво. Може да имаш зареждащи дни, но това вече е по-трудната "игра" с организма.

# 214
  • на острова на мечтите
Аз влизам да се похваля с моите произведения от "тестото с извара" идея от Таня. Забравих да сложа зехтин и ги полях с една малка лъжичка отгоре. Нямах и кокосово брашно, та малко са се разляли, но май са станали добре. Чупнах едно ъгълче след вечеря.
Много мотивиращи мнения. Благодаря!

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 00:24 от danilu

# 215
Идвам да ви надъхам малко Simple Smile
Вече днес ми е 3 ден... свиквам лика полека ,-1кг съм , но корема ми е доста по плосък . Общо взето се храня с продуктитие на А.Узунов . Реших сама да си приготвям менютата...
Още ми е търсене сладкото , някой от вас ако има рецепта за нещо сладичко ще е добре. Общо взето това ми липсва само.
И аз преди 10 години не цели бях 57-58 кг но сега съм 72.. след две раждания , тежичко е ама млади сме и трябва да се стегнем , да си носим готините дрехи  и да ходим със самочувствие Simple Smile
 Много ме мотивират снимки на отслабнали хора с по 20-30-15кг ... това ме мотивира още повече. Simple Smile

# 216
какви са продуктите?

# 217
Най вероятно каквото се толерира- зеленчуци над земята и това,което се предлага в магазина като добавки.

# 218
Извинете ме по режима му по-точно....
Като не приемам от добавките му , но съм заинтригувана от малиновите кетони , не живея в България и ще си поръчам чуждестранни.
Аз не мога да ям мазньочи ,лой и някакви тлъсти меса .   

За 1 път ще го правя този режим ... от 2020 се канех но се отказвах ... ще пробвам пък да видиме

# 219
попитах, защото помислих, че е пуснал собствени продукти
пожелавам ти успех, аз му харесвам режима, нищо че е хейтен в темата
много по- лесно е спазването при ясни правила и според мен поне в началото рестрикцията е задължителна

# 220
За хора които трудно влизат в ритъм е идеално да има точни правила, списък и каквото е нужно, за да свикнат. 21 дни са нужни на тяло и мозък да създаде установен навик. Не само за режима, по принцип. Ако 21 дни всеки ден правите по 15-20 Мин упражнения, после тялото ви ще си ги търси и иска. Айде на бас:)))
 За Узунов-  то и ние това си ядем, не е измислил той топлата вода:) Не харесвам изпадане  във фанатични крайности- от малко лук у мусаката от патладжан няма да пропадне режима гаранция:)

# 221
Аз много лесно влизам в ритъм и имам силна воля, започна ли нещо, не се отказвам докато не постигна целта. Точно затова ми е и по-лесно да си имам определен хранителен режим, не на момента да се чудя какво да ям. Изключително стриктна съм. Аз съм си на кетото, обаче не на Узунов, а на Ерменков, ами хапвам си лук, даже го има в повече спрямо моите предпочитания(не съм му голям фен). Вчера пък гарнитурата ми беше разядка с патладжан.

# 222
На мен проблемът с готовите режими ми е твърде голямата галимация, мързи да готвя от 3 яднета, па десерти па щуротии, да е месец, да е два, но ние  сме от от бая години да режим.
Ям обикновено яйца, риба, зеленчуци, рядко месо, плод и гледам да ми е най- лесно.
Вчера обядвах миш маш със зелени чушки  и малко салата, вечерях омлет и салата.
Днес ще ям риба и зеле задушено.
Ще вечерям от миш маша от вчера и салата.
Ям за глезотия 90% шоколад две квадратчета с някоко бадема или или зелена ябълка с тахан.
Бе колкото по- малко занимавка по- добре за мен:)
Няколко месеца имах нужда от смяна на режима, бях на Зоната без никакви хлябове и червени Зони, демек пак месо, яйца, риба, салата и плод:) Ма много готвене и ядене бе!
Иначе се чувствах добре, но такава занимавка… аз теглех всичко и бях много стриктна. Ако има кой да ми прави кутиШките ехеее, ама няма:)
Иначе целулита ми изчезна по това време.
Сега си почнах, както си знам аз, по нашия режим и пак се появи…
Кг за сваляне нямам аз.

# 223
Ооо зоната е някакво чудо, доста по-голяма занимавка от Еремнковата, майка ми я пазеше известно време и й беше много трудно от гледна точка на организация. Иначе знам, че може и на око да се мери в зоната, но като цяло не съм много запозната с този хранителен режим. При Еременковата е горе долу все едно ти си го правиш, абсолютно винаги ястието се готви поне в 2 порции, за днес и за утре, а мусака, супа, десертите, са за 3-4 порции, т.е за 3-4 дни. Което пък на мен не ми харесва толкова, аз предпочитам всяко хранене да е различно. 😁      От друга страна не се занимаваш да готвиш, но те и рецептите не са с готвене по 2-3 часа, най-много 30-40 минутки, с много малки изключения. Има много такива бързи рецепти за всеки ден( яйца, сирена, миш маш, омлети, сирене по Шопски, салата и т.н.) Задължително едното хранене в деня е такова. И режимът става така - първо хранене - десерт, приготвен вчера; второ хранене - яйца по панагюрски; трето храненене - супа, приготвена преди 3 дни.
Аз много обичам да пробвам нови рецепти и се кефя да готвя, само да имам време.

На мен проблемът с готовите режими ми е твърде голямата галимация, мързи да готвя от 3 яднета, па десерти па щуротии, да е месец, да е два, но ние  сме от от бая години да режим.
Ям обикновено яйца, риба, зеленчуци, рядко месо, плод и гледам да ми е най- лесно.
Вчера обядвах миш маш със зелени чушки  и малко салата, вечерях омлет и салата.
Днес ще ям риба и зеле задушено.
Ще вечерям от миш маша от вчера и салата.
Ям за глезотия 90% шоколад две квадратчета с някоко бадема или или зелена ябълка с тахан.
Бе колкото по- малко занимавка по- добре за мен:)
Няколко месеца имах нужда от смяна на режима, бях на Зоната без никакви хлябове и червени Зони, демек пак месо, яйца, риба, салата и плод:) Ма много готвене и ядене бе!
Иначе се чувствах добре, но такава занимавка… аз теглех всичко и бях много стриктна. Ако има кой да ми прави кутиШките ехеее, ама няма:)
Иначе целулита ми изчезна по това време.
Сега си почнах, както си знам аз, по нашия режим и пак се появи…
Кг за сваляне нямам аз.

# 224
Подкрепям ви в мненията девойки .
Аз преди някорко месеца както споменах бях започнала режим  и се състоеше главно от зеленчуци и плодове,ядки и растштелнш продукти. Ами няправо си сринах , да свалих първата седмица 7 кг после слудващата още 1 но общо за 8 седмици (останалите 6) Нищоооо
Еее и после болна болна болна , илаше режим захранване който се състоеше тлавно от риба...еми не си живее така а да не ви кажа колко пари на седмица ми излезе това чудило и все пак ако някоя от вас има спушна нужда няма да споменавам името на "нутриционшста" ще му изпратя режима без пари , сигурна сэм че тези режими изобщо не са толкова индивидуални  за колкото ни се казва......... за това реших да спра да им плащам а да пробвам сама  Simple Smile и пак казвам бих го споделила , зном че в тези времена в които живеем не всяка има пари да извади 250 300 лева за режим , а има желание от промяна. Тъжно е когато платиш доста пари за нещо което най -вероятно е препращано на стотици други и го гласят за "индивидуално"

Общи условия

Активация на акаунт