НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 878
  • 666
  •   1
Отговори
# 225
кажи коя е, няма нужда и друг да остане разочарован

# 226
Здравейте пак съм аз. Като продължение на вчерашните ми резултати, зя което благодаря че, в тази тема ми се даде съвет.
Ниският инсулин под нормата притеснителен ли е? Захар 4.22 а инсулина го качвам в снимка. От три месеца съм на НВХ. Вчера даже си хапнах плодово кис мляко, боровинки, протеинов хляб,с шунка умишлено. Преди три месеца инсулина на гладно беше 5.47. Установи се ИР след обремене като на 60мин. скочи до 80. Имах и поликистоза, скоро не съм ходила да видя дали е изчезнала. Тренирам от години тежко силово през два дена и май обмислям да кача въглехидрат, че и с разбутаната щитовидна Т3 ми е под нормата и качения холестерол.... Никога не съм била пълна. От 56сега съм 52. Благодаря ви!

# 227
Не мисля, че ниският инсулин при тези обстоятелства е притеснителен.🙂 Нормално е да падне на режима, а и силовите тренировки мисля, че оказват влияние. Ако КЗ е висока, а инсулинът е нисък вече си е за притеснение.

# 228
Здравейте,  включвам се и аз в темата!
От 5-6 години знам, че съм със СПКЯ, забременях след 1 година опити и вече имам дъщеря на 7 месеца. Бях на ендокринолог тази седмица, за профилактика след раждането. Преди бременността бях на границата на ИР, но на този преглед се установи, че вече имам ИР. Също така гледахме и щитовидната жлеза, имам хипофункция. Ето защо реших да променя начина си на хранене. Започнах преди 10 дни да правя фастинг 18/6. Имам едно хранене към 11-12 и още едно към 16-17. После нищо до другия ден. Свалих около 1.5 кг за няколко дни. Но след този преглед виждам, че ще трябва много да намаля въглехидратите и това ме притеснява.  Хобито ми е сладкарството и правя много неща - баклави, торти с домашни блатове, кексове, тирамису, баници...абе всичко. И съответно си хапвах после от всичко. Сега ако мина на този режим не знам как ще се справя. Опитвам се да си наложа да не ям сладко, но явно волята не ми стига. Също така и хляба ту го махам, ту го връщам. Как точно започнахте вие съвсем в началото? Благодаря!

# 229
Започнах от раз и махнах всичко. Просто нямах друг вариант.

# 230

Ще опитам и аз!

# 231
и аз така
правя баници и питки за празници, без да ги ям
ИР е наследствено, замисли се за цялото семейство
има живот и без вх, нито е скучен, нито е тежък
вътрешната ти убеденост е важно да те води, насила и натрапено отвън ще ти трудно

# 232
Аз започнах плавно, намалявах количеството и махах по една група храни на около половин-една седмица. Първо започнах със сладкишите и хляб/тесто, после бобови, ориз и картофи, след това по същия начин и с плодовете.
По празници и поводи си позволявам по нещо нережимно, но без да прекалявам. За рождените дни в семейството започнах да правя шоколадова торта, която е с много по-малко вгх от стандартна тирта (а дори я и харесват повече).😉 Всъщност, установих, че предпочитам в повечето случаи нвх варианти на сладкиши, хляб.🙂
Примерно преди няколко дни правих това:
Скрит текст:

Важно е да се отбележи, че в началото е добре да си по-стриктна поне за известен период (3-6 месеца примерно) и да се ограничат и кето печивата. Но все пак от време на време е по-добре нещо такова, отколкото обикновен хляб, баклава и т.н.
Заповядай и в темата за инсулинова резистентност.🙂

# 233
Аз започнах плавно, намалявах количеството и махах по една група храни на около половин-една седмица. Първо започнах със сладкишите и хляб/тесто, после бобови, ориз и картофи, след това по същия начин и с плодовете.
По празници и поводи си позволявам по нещо нережимно, но без да прекалявам. За рождените дни в семейството започнах да правя шоколадова торта, която е с много по-малко вгх от стандартна тирта (а дори я и харесват повече).😉 Всъщност, установих, че предпочитам в повечето случаи нвх варианти на сладкиши, хляб.🙂
Примерно преди няколко дни правих това:
Скрит текст:

Важно е да се отбележи, че в началото е добре да си по-стриктна поне за известен период (3-6 месеца примерно) и да се ограничат и кето печивата. Но все пак от време на време е по-добре нещо такова, отколкото обикновен хляб, баклава и т.н.
Заповядай и в темата за инсулинова резистентност.🙂

Може ли линк към темата!

# 234
# 235
Някой използва ли my diet doctor за цялостно изготвяне на режим? Доволни?

# 236
След успешна бременност и много качени килограми се връщам тук Simple Smile Качих (срам ме е да кажа, но...) 25 кг. по време на бременността, от само себе си свалих повечето и останаха 9-10, които да боря с хранене. Имам инсулинова резистентност, но поне гестационен диабет не развих. Преди време успях с карниворно хранене да сваля доста, повлиях си и много добре на хормоните и със сигурност си помогнах на ин витрото. Видях се с ендокриноложката ми, иска в края на май да пускам най-рано хормони+глюкоза. Тогава всъщност само глюкоза, инсулин и щитовидни ще видя (с Хашимото съм). Ще ми се и да тренирам, но родих секцио, така че ми е рано. А и нямам сили (бебенце е по-малко от месец). Та така Simple Smile

# 237
честито, много хубава новина Hug

# 238
Честито, stonefaced! Наслаждавай се на тези прекрасни мигове с бебо! Важното е, че имаш желание и план. Нещата ще се случат постепенно. 🌸

# 239
Здравейте и от мен,
нова съм в темата, но не и в режима. Опитвам да го спазвам с малки прегрешения. От Януари обаче, имах голям стрес и наруших доста от нещата.
Връщам се отново към него и ще следя редовно темата.
Хубава вечер Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт