НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 902
  • 666
  •   1
Отговори
# 240
Какво препоръчвате при запек, който се оправя само с хапчета откакто съм на НВ-ВМ режим?

# 241
# 242
  • Los Angeles CA
Чай от цикория,  сена или магнезий това на първо четене.

# 243
Подкрепям. Сутрин, преди кафе и прочие, примерно чаена лъжичка изядено направо. На повечето хора им повлиява.

# 244
За маслото и аз.
А 2 варени яйца с масло сутрин са ме карали бързо да тичам до първата тоалетна.

# 245
Дъвки без захар, с подсладители. Grinning
Подсладителите имат слабителен ефект. При мен се получава, но не е умишлено, тъй като нямам този проблем.
Магнезият в по-големи количества също води до такъв ефект при мен.
Топла вода сутрин на гладно
А иначе съм чувала , че алое на кристали се използва за това, но нямам личен опит.

# 246
  • Бургас
Да, алое на кристали има ефект

# 247
  • Los Angeles CA
При мен маслото не работи в тази посока. За алоето - не знаех. Благодаря!

# 248
При мен маслото не работи в тази посока. За алоето - не знаех. Благодаря!
Аз от алое на кристали се поср@х. Цял ден разстройство. Имайте го предвид. Като за начало опитайте с много малка бучица. Препоръчват колкото грахово зърно, но я разделете наполовина.

# 249
Лъжичка чия с вода на всеки час до "резултат". Зелен чай (топъл) с малко прясно мляко в него на гладно.🙂

# 250
Благодаря ви!

# 251
Здравейте,  имам нужда от помощ. След преглед при ендокринолог, се установи ИР, със захар 4.96, инсулин 23.5 и HOMA 5.2, сутрин, на гладно. Изписа ми хапчета и диета. Хапчетата са сиофор 500, а диетата-без въглехидрати.  Аз в началото не исках да ги пия и започнах диета. Изкарах 1 седмица без хляб, сладко, картофи и т.н. и повече не можах. Опитвам се, мъча се, не става. Искам си пуканки, искам си хубав пълнозърнест хляб или пица. И сега се чудя дали да почвам хапчетата, защото воля явно нямам. Имам бебе на 7 месеца и ми е толкова лудница, че направо не издържам без въглехидрати.  Някой от вас пие ли тези хапчета? Има ли ефект?

# 252
прочети тази тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1550344

прочети и за последиците от ИР и диабет и ще забравиш за пуканките и хляба

# 253
Въпрос на дисциплина е, не на воля. Поинтересувайте се от последиците от диабет и смятам, че веднага ще забравите за въглехидратите, имате дете, което се нуждае от здрава майка.

# 254
Отвиква се от въглехидратните храни, воля трябва само в началото. Вече на кого му е по-лесно от раз и да приключва, на кого постепенно да ги маха - всеки се познава най-добре. Метформинът е една патерица просто, не става да ядеш хляб, пуканки и пица, да пиеш хапчето и да се оправиш.
Не се обвинявай а намери начин да се мотивираш за известно време, после става лесно. В момента вероятно и чревната флора ти е такава че те "кара" да търсиш такива храни. Такава си я и отглеждаш ако ги ядеш редовно. И високият инсулин ти обърква и той работите още доста.
Прегледай темата към която са те препратили, има много информация а и ще видиш че изобщо не е така безнадеждно, доста от пишещите там сме се вкарали в норми и там по-скоро си правим компания вече.

Общи условия

Активация на акаунт