НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 336
  • 666
  •   1
Отговори
# 345
  • на острова на мечтите
Дразниш, дразниш, Таня! Тук са стохиляди градуси.
Благодаря за масленките. Ще ги пекна на двора:grinning:
Иначе се стягам за почивка. Още не знам къде точно ще стигнем. Никога нищо не планираме. Тръгваме.
Ей, Таня, шегувам се! И завиждам благородно!

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 22:02 от danilu

# 346
Само да кажа, че  я карам през просото(признат грях, половин грях). Още няколко дни и се връщам в редиците ви.

# 347
Здравейте, от края на 2019-та съм последовател на режима на Атанас Узунов, като до 2021 стриктно с фастове . От тогава съм в по-разширения режим, позволявам си по малко плодове, особено лятото - сладолед. Сега от септември попаднах на тази тема и ще следя с интерес, тъй като знам че режимът на АУ е по-скоро доста ограничено НВВМ. Бих искала да сваля около 10 кг още, и ще се радвам на всякакви съвети, тъй като до сега 2 години си задържам килограмите  +-5 кг в различни периоди.

# 348
  • на острова на мечтите
Barbara, по-добре яла в другата тема. Тук вече не се пише редовно. След малко ще ти пратя линк.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1590210

# 349
някой тук на карнивор?

# 350
Херзенче,каня се на КПД.Почти е карнивор,но с определени съотношения на мазнини / протеин и без млечни.
То и ти не ги консумираш май.

# 351
за маслото се чудя
без млечни съм, не фанатично, боцвам кашкавал на някое черпене
пиши за КПДто ако започнеш🙏

# 352
Маслото в строгия период на КПД е забранено,както и яйцата,но не се виждам на свинска мас и говежда лой да изкарам.
Казваш и почваме ,че аз искам и гладувания да правя,които ми се случват на изчистено хранене.
Предполагам,че и други ще се включат.
В  карниворската група над 1/2 голям пакет масло изяждат на ден.

# 353
може ли карниворската група 🙏
аз съм го започнала от няколко седмици, но събота и неделя ям и нещо друго, днес например пъпеш Simple Smile
утре ми е фаст, от вторник ще пиша какво ям 🍀

# 354
  • София
А какво е КПД?

# 355
ПКД е Simple Smile
палео карнивор

# 356
Тя не е много активна,зимата има предизвикателства.
Фейса е :
https://www.facebook.com/groups/2739805452742172/?ref=share
Повече се пише в телеграма:
carnivorebg
КПД -кетогенна палео диета,чрез която една унгарска клиника само с този начин на хранене успяват да лекуват голям брой заболявания ( от рак до АИЗ).
Фейс:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063995589148
От там ще видиш и сайта.
Извинявам се -ПКД е Paleolithic Ketogenic Diet( разграничават се рязко и от кето,палео и карнивор)

# 357
  • Los Angeles CA
Много ми се прави гладуване, но не 24 часово а 3 дневно. Проблемът ми е захранването. Принципът е колкото дни гладуване, толкова и захранване, но как и какво точно?
Тези дни слушах Барбара О Нейл, която казва, че соковете от 80 %ябълка и по 10% морков и целина са добър вариант, като според нея няма  покачване на инсулина след гладуване да се приемат изцедени сокове. Не можах да намеря повече информация, обаче.
Та, ако някой е правил дълго гладуване да сподели, от къде се/се е ръководи/л (източници). Гладуването е най-ефективният начин да се засили аутофагията, а есента е чудесно време за гладуване. Лично, аз много сериозно съм се замислила да направя едно гладуване по- дългичко и ако има желаещи/мераклийки, може да гладуваме заедно.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 04:54 от lindor

# 358
В тази тема се гладува и коментира захранването.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1555564

# 359
И пак време за коледни сладки.
Едни кокоски от мен

200 г кокосови стърготини
2 яйца
Отначало се бърка и след това се меси, но е нещо ронливо. Оформят се топчета и се пече  10 минути на 200 °C , но ги наблюдавайте.
Имам и още 2 рецепти за Коледа, но ги доизкусурявам.

Общи условия

Активация на акаунт