НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 331
  • 666
  •   1
Отговори
# 360
Таня, радвам се да те видя, чудех се къде изчезна 🤗

# 361
От мен един импровизиран сладкиш. Съставките са 2 банана, 1 лъжица еритритол, чаена лъжичка агар-агар, 1 шоколад 80% какао и 500 мл. козе мляко. Стана много сполучлив.

# 362
Момичета, някой с проблеми с жлъчката и как  да съчетая това с НВ-ВМХ?

# 363
Таня, радвам се да те видя, чудех се къде изчезна 🤗
+1!🤗

# 364
  • на острова на мечтите
Таняяяяяяя, много ми липсваше. Темата запустя съвсем.
Не съм им голям фен на кокосовите стърготини, но ще пробвам. С половин доза😚
Шарпи, и ти съвсем изчезна от хоризонта 🤗

# 365
Много сте мили, момичета.
И вие ми липсвахте.
Нямах време (нови интереси и разширяване/задълбочаване на стари) и скапан мобилен интернет.
Храната е палео и е направо автоматично т.е. нищо ново за споделяне.
Момичета, някой с проблеми с жлъчката и как  да съчетая това с НВ-ВМХ?
По мои спомени, момичета споделяха ,че имат проблеми с пържено тесто , което е изключено при нас. А ако има страх/проблем с повечето мазнина съветваха да се увеличава постепенно.
Трябва да го пише на първата страница.
И не, не се яде мас и масло с лъжица и не се пие зехтин.
Е, има изключения като мен, които обичат масло и си хапвам от пакета вместо да го сложа в бърканите яйца. А за кашкавал с масло да не говоря,че ще се наложи да прекъсна фаста.
Мазнините са необходими в повече за да няма глад и да мине тялото на гориво мазнини. След това се намаляват (трябва да бъде в рамките на НВВМХ!) за да гори собствена сланина.
Щот аз се яко омазних (преди много години,де) с мазното кафе. Оправданието е,че тогава все още се напипваха нещата и карахме по метода "проба-грешка". Ех, ако имах сегашните знания...

# 366
tania6, блгодаря! Аз се храня НВ-ВМХ повече от десет години и  при мен всичо вече е точно, с изключение на проблема с жлъчката. На 28-ми съм на гастро. В момента дори от едно яйце ми става много зле и я карам на пиле, авокадо, маслини и краставици.  Много се депресирам.

# 367
Таня, драго ми е да те засека пак Simple Smile За много неща сме на едно мнение с теб, че ако правилно си спомням и за вкусовете.

# 368
Таня, и аз съм в отбора на любителите на масло от пакетчето и на кашкавал с масло също...😅

# 369
Ох, обожавам кашкавал с масло, разтопени… с шарена сол или чубрица… кисела краставичка към тях… 😁 Огладнях…

# 370
Ееех и вие с този кашкавал... Grinning аз съм отказала млечните отдавна, но така ми се прияде кашкавалче с масло Grinning

# 371
  • София
Ох, преядох. Бъркани яйца с пушено месце. Ползвах и мазнина, останала от варенето на пиле.

# 372
Ну Заяц , надявам се да е нещо преходно. Изброените неща са си отлични. Ако можеш риба, дробчета, орехи също е добре.
И аз бях близо 2 месеца на подобна "диета" без никакви видима причина, ядяха ми се такива неща.
natka направо сме близначки, само с чушките се различавахме. Сега се добавя и рибата. Да, проядох (отново) риба след като разбрах кога и защо съм я намразила. Една съседка алжирка пържеше постоянно някаква риба със силна миризма и прозореца на нейната кухня беше до прозореца на моя салон.
Е, ям риба в ресторант. Едва ли ще допусна да се готви риба в къщи в близко време. С пушена сьомга нямам проблеми.
Днес бях на пилешко с гъби и салата от червено цвекло. Сутринта закусих с две кокоски и кафе със сметана.
Като казах кокоски и се сетих, че видях същата рецепта като моята за кокоските, но кокосови стърготини 150 г и 75 г млени бадеми, но имаше и много (за моя вкус) мед 120 мл ( милилитра, не грама). В палеото е допустимо мед, фурми, кленов сироп.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 21:57 от tania6

# 373
Завидях ти че си успяла да я проядеш, аз цял живот мразя и намек за водно животно, не само риба...
Ако ми се удаде възможност да опитам някоя дето не съм пробвала, сигурно ще опитам ако не мирише силно. Но като се знам, по-добре да има кой да я дояде, че ненавиждам да се хаби храна.
За млечните интересно че имам периоди в които не ги търся хич, а не е като да не обичам. За себе си обаче не намирам разлика с тях и без тях, та когато ми се ядат си хапвам. В нормални количества де, не с това да се изхранвам.

# 374
Аз ядох филе дорад на плоча това лято/есен. Не мирише и е вкусна. Сьомгата също не мирише и е вкусна. Опитай в ресторант. Мен все ме е страх да не подмина нещо хубаво за ядене та внимателно гледам.
 За тези там т.нар. морски дарове хич нямам и намерение да се прежалвам. Аз, като телец със стомах на пиедестал гледам всичко: вид, мирис и накрая е вкус.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 22:26 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт