НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 329
  • 666
  •   1
Отговори
# 375
Абе щом и пушена сьомга не можа да ме грабне... и нямам предвид насипна такава от супермаркет. Ще си пия капсулите рибено масло и туй то, видяло се е.

# 376
Пушена сьомга не е най-добрият избор за човек, който не обича риба.
Виж, ако някой ти изпече филе от сьомга и го опиташ студено има голяма вероятност да ти хареса. Аз с това започнах.
А и пушената сьомга не се яде като шунка примерно. Имах изключителна и представителна рецепта, но трябва да я търся....не знам къде. Точно сега е момента за нея.

# 377
  • В полите на Пирин планина
О, аз пък толкова да обичам всякакви морски твари Simple Smile))
Като ида в Гърция само това ям.

# 378
  • на острова на мечтите
И аз не съм от големите почитатели на риба, но сьомга обичам. И пушена и на тиган. Единствената риба, която не ми умирисва кухнята. Обичам и аншоа маринована. Когато имам време я правя аз.
Иначе консерви тон.

# 379
Риба много обичам. Но само морска. Сьомга мога да ям всеки ден, обожавам я Grinning но скъпичка, по дяволите Grinning
Само миди и скариди не са ми по вкуса. Всичко друго морско е добре дошло. В Гърция при последното ми ходене изкарах само на морско меню Heart Eyes

# 380
  • Sofia
Обичам и морски дарове, и риби, но мразя кости, до степен на фобия, та ги подбирам.
Липсваше ми тая тема. Много тежка година имах, боледувах лятото, сменях работа, пак уча, стрес яко и т.н. Същевременно се обзаведох с ир (и с корем ест). И знам, че трябва да я боря, обаче още не мога, мн съм разклатена. Мрън..

# 381
Колко сме различни (телците WinkSimple Smile мога 24/7 да си карам на месо, риба и морски, всичко ям...ама ме мързи салата да си сложа Grinning и в момента в хладилника има заготовка от зеле и моркови, домашен сос с майонеза, горчица, сметана и още неща, маслини, чушка... обаче, на ...мързи ме да се мръдна и си мезя с риба печена на фрайера Simple Smile така мога си изкарам цял ден.

# 382
Обичам риба и морски дарове.🙂 А сьомга и сардини, калмари направо обожавам.🤩 Единствено шаран досега не успях да харесам, защото все ми мирише на тиня. Но може би не съм попаднала на хубав шаран...Не съм го отписала изцяло.

# 383
Аз без плодове и салати си живея щастливо.
Добре че половинката прави някаква салата с червено цвекло та слагам малко за украса.
Ако остане на мен ще се яде само свинско със зеле, печено пиле и пача. И като кажа пача, моментално се появява доброволец за готвене.
Майка ми ненавиждаше пача и казваше, че и се е яло веднъж в живота й: като е била бременна с мен. Явно пачата ми е била любима още преди да се родя.
Но вече не обичам шкембе. Явно вкуса ми се е променил.
Едно нещо ми липсва. Бабите ми правеха страхотна спържа ( така се казва в нашия край). Няма как да докарам такъв вкус. Тук има нещо подобно и го правя най-вече с патешко месо, но не е същото. Казва се рийет (rillettes). Дала съм рецепта (мисля) в темата с рецепти.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 14:44 от tania6

# 384
  • София
Обичам риба и морски дарове.🙂 А сьомга и сардини, калмари направо обожавам.🤩 Единствено шаран досега не успях да харесам, защото все ми мирише на тиня. Но може би не съм попаднала на хубав шаран...Не съм го отписала изцяло.

Не си попадала, Долче, вярвай ми. Язовирски шаран и аз не обичам. Виж, дунавски шаран-спортист е най-хубавото нещо на света. Simple Smile

# 385
АРТЕМИС, напълно е възможно. Аз съм яла шаран много малко пъти.🙂
Таня, този рийет от сардини харесвам аз:
https://www.mycookingcreations.com/2022/04/rillettes-di-sardine.html?m=1

# 386
  • Los Angeles CA
И аз обичам риба, но без  скариди и дънни риби, миришат ми на тиня.
Сьомгата е пека във фолио, подправена със сол, чер пипер, чубрица може и малко к. масло, зависи какъв вид сьомга е и това е най-вкусната ми рецепта. Днес на обяд ще я приготвя, ако се сетя ще и направя снимчица, за да ви я покажа.

Сиена М. съжалявам за новата ти "придобивка", но всички ядове идват от гадове.

# 387
Относно зеленчуците - напоследък преоткрих крем-супите. Подходящи и за сезона.
Сварявам тиквичка, праз, джинджифил, 1/4 червено цвекло, 1/2 главичка целина, замразен микс моркови-броколи-карфиол. Прибавям сол, куркума, черен пипер, малко канела, масло или патешка мас. Пасирам и става мозък 😍

# 388
Вкусни са кремсупите, но с такова не се наяждам... независимо колко сметана, масло, сирене или каквото там съм решила да сложа да я обогатя. Храна дето не я дъвча, мен не ме засища по същия начин. Да, за момента ще ми напълни стомаха, но ще огладнея много по-скоро след такава супа.

# 389
Ама аз не я ям самостоятелно 😃 а като предястие. Една супичка и после кеф ти пържолка, кеф ти риба, кюфтета и т.н. протеинче.

Общи условия

Активация на акаунт