НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 324
  • 666
  •   1
Отговори
# 390
И аз като теб, Натка. Ям я като предястие и после за основно пържолак.

# 391
Е, като предястие бива, ама рядко ми се занимава да си готвя повече от едно нещо, тук вече и мързелът се обажда Grinning
Като ще се наям с пържола, яйца или кюфтета, супата пък ми става излишна и не мога да се разправям Grinning

# 392
През зимата тя ми замества салатата. А и е по-лека за стомаха.

# 393
  • София
Топла супа през зимата си е елексир. Не ми се ядат много салати зимно време. А туршията, която харесвам, е с мед, та си позволявам по Коледа и Нова година.
Писала съм за сьомга - малко сол, черен пипер, намазана с песто и се пече върху хартия.

# 394
Подобни крем супи, като на Стела си правя даже все сезонно, и моите съм научила да ги хапват...в чаша. Хем вкусно, хем полезено. След кафето сутрин, час по-късно си слагам в една чаша и гореща си я пия вместо закуска, следобедна закуска... Много ми е удобно така Simple Smile и за разкош и синьо сиренце като настържа...мммм

# 395
Топла супа през зимата си е елексир. Не ми се ядат много салати зимно време. А туршията, която харесвам, е с мед, та си позволявам по Коледа и Нова година.
Писала съм за сьомга - малко сол, черен пипер, намазана с песто и се пече върху хартия.
Топла супа е супер през зимата, ама не крем супа дето е основно зеленчуци... не и за мен. Иначе хубава силна пилешка или патешка супа ми е екстра. Силен бульон, доволно месце а зеленчуците са бонус там за цвят да има да е шарено Grinning

# 396
  • София
Супа без месо - няма такова нещо при мен. Simple Smile
Последната беше т.нар. градинарска. Със всички зеленчуци, които се сетих. И пушени ребра.
Следващата ще е със свинско и кисело зеле. Касапска чорба.

# 397
Така де Simple Smile Крем супичка с крутони от запържено беконче...Може и други благинки.
Изчезвам към кревата, че ще огладнея Simple Smile

# 398
Така де Simple Smile Крем супичка с крутони от запържено беконче...Може и други благинки.
Изчезвам към кревата, че ще огладнея Simple Smile

Това е идея за беконовите крутони 😃 ще се възползвам 😃
Сетих се за друга зимна супа - с кайма, праз и всякакъв друг зеленчучец, какъвто му е по сърце (и стомах 😃) на човек.

# 399
След няколко дни ще си взема кисело зелце от мама...и ще стане мама миа...много ми се е прияла гореща супа със зелев сок, и наденица, ама домашна пикантна, с лют пипер, и сметана ще и сложа да не ми изглежда бистра Grinning като се знам сигурно и друго ще понесе милата супичка Simple Smile беконче, гърдички...

# 400
Обичам супи, но моят стомах не признава течна храна, колкото и месо/сирене/яйца да има вътре. Та и при нас супата е предястия.
За сиена и аз си мислех. И по този повод си спомням,че храната е изключително важна, но не по-малко са важни и други неща: стрес, сън, активност, чревната микрофлора, разни витамин и минерали, витамин Д и омега 3 и т.н.
Пример (мой опит) : 2-3 варени яйца, парче кашкавал, авокадо, маслини и краставица си е абсолютно подходяща храна за нас, но изядена бързо, на крак и край мивката със свит стомах (стрес или нямане на време) си е направо самоубийство. Или няма време за ядене, ще го мина за фаст, но стомаха е свит от стрес/напрежение. Този "фаст" не е онзи фаст, който е абсолютно съзнателен и в спокойна обстановка и който донася ползи.
Това не е за да се отказвате и да чакате подходящо време (да се успокоят нещата,понеделник, първо число от месеца,след празниците и т.н.). Споделям какво ми се е случвало. За щастие вече веднага се усещам и взимам мерки, не чакам сантиметра да покаже увеличаване на талията.
Сиена знае какво да прави и й пожелавам  бързо да преодолее пречките и да се върне към правилното хранене.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 14:42 от tania6

# 401
След няколко дни ще си взема кисело зелце от мама...и ще стане мама миа...много ми се е прияла гореща супа със зелев сок, и наденица, ама домашна пикантна, с лют пипер, и сметана ще и сложа да не ми изглежда бистра Grinning като се знам сигурно и друго ще понесе милата супичка Simple Smile беконче, гърдички...
По моя край като правят свинска супа със зелев сок си я застройват с яйца за да не е бистра, както пилешката. Също става добре.

# 402
Аз съм се наточила за зелеви сарми с кълцано месо. Мисля да прибавя във всяка сармичка сланина или бекон, да стане по-мазничка.

# 403
Всякакви супи обичам аз.😀 Слагам застройка, сметана, добавям месо или варени яйца. Ако не съм много гладна, може и само със супата да се наям.
Днес закусих с лъжичка маскарпоне (ок. 30 грама) и късо кафе със сол. Обяд кайма с яйца и чушки в мазнина от пиле, вечеря 100 грама карначе, парче кашкавал с масло и кафе с масло, сметана и канела.🙂

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 00:35 от dolce miele

# 404
  • Los Angeles CA
dolce,
ти пиеш кафе за вечеря?   Браво, много здрава нервна система имаш.
Аз пия/ближа едно еспресо няколко часа сутрин, понякога с кокосово понякога с к. масло.

Общи условия

Активация на акаунт