НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 321
  • 666
  •   1
Отговори
# 405
Lindor, кафето е И за закуска, но със сол Simple Smile което пък мен ме изненада Simple Smile Не мога да си го представя като комбинация, и признавам си, не съм толкова смела, че да пробвам.

# 406
Lindor, по принцип кафето никога не ми е влияело разсънващо и си го пия, когато ми се пие кафе.😁
GVH, кафе с щипка сол, не с половин ч.л.😉 От доктор Боз взех идеята. Тя не се и усеща на вкус солта в кафето, но прави вкусът на кафето да изпъкне още по-добре. И във вода съм слагала по щипка сол- пак не се усеща на вкус.🙂

# 407
Днес за първи път следобяд пих цикория. По принцип пия кафе само сутрин, но ако не ми влияе на съня ще пия и цикория.

# 408
  • София
Леле, Долче, прочетох, че си вечеряла 100 г канарче. Simple Smile

# 409
Да.😅 И малко кашкавал с масло, кафе. Но обядът ми си беше солиден и се наядох с вечерята.

# 410
  • на острова на мечтите
Оле майко 😱Тез американци 🥵Кафе със сол... Направо богохулство. То и със сметана си е анатема де... Щипка сол на кафе с височина 20 см., пак си е богохулство, но може и да мине, но на 2см еспресо 😡 Тц!
Всъщност, какво кафе пиете? Филтър, дълго еспресо...
Моето зеле не в втасало. И не ми харесва много на вкус. Нагарча. Ще е жалко да го хвърля. А така ми се ядат сарми.

# 411
Хаха, на еспресо наистина не му прилича, то си е и грехота да му сложиш каквото и да е Grinning
На тяхното гадно американо е обратното - на него каквото и да му сложиш, може само да го подобри защото по-зле няма накъде просто Joy
Но солта не е в количества да стане солено нещото, а съвсем мъничко по принцип. Казвам го като човек който цяло лято виждаше високо вдигнати вежди насреща си, при предупреждение че си слагам моето шише с вода отделно от другите, защото в нея има сол и да не се обърка някой. Кой знае какво са си представяли, а си говорим за няма и чаена лъжичка (на око слагах, може и половин да е бивала) в литър и половина бутилка. Ако е айрян, сигурно повече сол щеше да понесе, както повечето хора го пият със сол.
На мен си ми беше добре, аз вземах от тая за хипертоници дето половината е калиева и понесох жегите по-лесно от останалите. Трябваха си ми електролитите, а не бих си взела някакви подсладени прахчета от аптеката с абсурдна цена като за сол. Че реално цяло лято работих на място без климатик дори и в закритите части, а знаете какви бяха температурите. Още си подсолявам водата в бутилката, ако се сетя.

# 412
  • на острова на мечтите
Natka, вода и сол в жегите, и не само, са ми много добре. Но кафето си е свята напитка и не я бъркам с нищо. И с чая също така. Нито мед, нито захар, нито мляко. Да му усещам аромата. Та така.
Днес пържоли и патладжани в доматен сос.
На обяд шунка с яйца.

# 413
Данилу, много се смях.😅 Че тя солта мирис няма и не пречи по никакъв начин и на вкуса на кафето. Най-често пия нес кафе, но и еспресото ми харесва със сол. Даже повече ми харесва. Нали се сещате как и в сладкишите слагат по малко сол...😉
Не съм ви сложила по едно кафенце със сол пред вас все пак.😛

# 414
  • Los Angeles CA
Аз пия еспресо и не намирам, да има вкусова разлика с малко кокосово масло , само се усеща на втори план някакъв аромат. Но те слагат доста аромати в кафето на зърна, така че не е нещо чрезвичайно. Единствено ако го пиеш много бавно, както правя аз,  по стените на чашата  остава мазнина. 
Лятото бях в Италия, е такова еспресо правят, незаменими са. Даже и по селата в най- забитото кафене ще ти извъртят нещо прекрасно.  Направо не е за вярване.

В София първият ден си поръчахме еспресо и те ни напълниха чашите догоре. Аз ги попитах това еспресо ли е, че не ми прилича на такова, оказа се че не са ме разбрали, трябвало да им кажа, че искам късо еспресо, щели да ми направят и късо, но и дългото трябва да си го платя Angry

# 415
Оооо ще опитам аз това кафе със сол, много ми е любопитно как променя вкуса, щипка едва ли, ще почертае аромата и вкуса по-скоро. Simple Smile Аз съм на стара генерация варено кафе и конска доза. В момента не го пия мазно, иначе съм пристрастена към него, до толкова, мога и на супа да го докарам Simple Smile сметани, масла...един разбит жълтък ми трябва и ще го броя за тирамису. Вчера бях стриктна, много малко въглени, водата източих, но ми се отрази на съня. Днес съм си приготивла, две варени яйца, слата с риба тон и майонезен домашен сос. Може да се подсладя с някой тахан, и да му изтърва края Simple Smile Хубав ден !!!

# 416
Шоколад със сол- да, кафе със сол- мммм, не. Wink
Пия подобие на кафе- инстантно.

# 417
Потвърждавам, че малко сол във водата въобще не се усеща. Лятото редовно си слагах, сега по-рядко. В кафе не съм пробвала, но ще сложа щипка и ще видя как е.

# 418
  • на острова на мечтите
В Италия кафе еспресо в нещо съвсем различно от каквото и да е друго кафе. Просто в Кафе с главна буква и толкоз. Дори не съм любопитна да опитам със сол. Виж солен шоколад е добре. Дори бира с кристали от сол бива.
Долче,🤗❤️
Днес опитах зелето. Не е лошо. Не е като българското, но ще се задоволя с това. Нямам избор.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 23:46 от danilu

# 419
Данилу, наясно съм с италианското еспресо.❤ За съжаление, аз тогава го пиех със захар😅, ужас...🤮 Сега съм сигурна, че със сол ще е божествено (за мен). Как се променят вкусовите навици...😁
Аз днес съм на фаст 72 ч. Та от вчера само вода и днес едно кафе със сол. По-късно ще пия и билков чай.

Общи условия

Активация на акаунт