НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 53 623
  • 666
  •   1
Отговори
# 600
Аз тази таблица я нямам, но един от модерните, млади и много информирани и четящи ендокринолози ме насърчи за кето, въпреки че имам Хашимото. Притесненията им, каза ми тя, са свързани не с щитовидната жлеза, а с бъбреците, когато пациентът е на кето.
Разбира се кетото е само част от спектъра на нисковъглехидратните диети и в никакъв случай не е задължително.

# 601
Тази втора таблица я няма, линка вече не работел. И аз питах като дойдох в темата.
По спомен за Хашимото препоръката е до 50 гр въглехидрати общо за деня, тоест умерено НВВМ. Аз също съм с ИР и Хашимото. 6 месеца съм на НВВМ хранене (не кето). Също чета и Изабела Уенц, тя пише, че за щитовидната не се препоръчват фастове и гладуване. Елиминирах напълно и глутен.

# 602
  • София
Това пазя аз от предишни теми:

1

2

# 603
Най-добре да се гледат предимно процентно как са разпределени, не ми харесва така таблица дето пише до еди колко си грама на ден. Много често се чете като дявола евангелието, като удобно се пропуска фактът че тия сметки са за 2000 ккал за жените. Грам не подкрепям глад и мизерия на по 1000-1200 но сме видели достатъчно и такива. Но и те гледат същите грамажи, щото нали така пише в таблицата...
Та, за който пресмята и наглася макроси, имайте и това предвид в сметките, ако ви е важно да сте прецизни.
Отделно че продължително недохранване е нещото което по-често спрягат за виновник за проблеми с щитовидната или пък за неподходящо ако вече ги има. Повече, отколкото "недостатъчно" въглехидрати.

# 604
Здравейте!
Започнах кето режим в понеделник.
Вчера ме заболя зверски корема, легнах и повече не мръднах от болка. Пих обезболяващи, но не помогнаха кой знае колко. Матката ми беше супер стегната и болезнена около час и половина, два. В цикъл съм, та на кетото ли да го отдам или на мц? Освен това днес съм цялата вир вода, точно като болна и страшно раздразнителна. Нямам температура. Гърлото ми е сухо. Това ли е така нареченият "кето грип" и при вас така ли премина?

# 605
Значи, в цикъл си, матката ти е стегната и болезнена, но ти се чудиш дали не е от кетото?!

# 606
Здравейте!
Започнах кето режим в понеделник.
Вчера ме заболя зверски корема, легнах и повече не мръднах от болка. Пих обезболяващи, но не помогнаха кой знае колко. Матката ми беше супер стегната и болезнена около час и половина, два. В цикъл съм, та на кетото ли да го отдам или на мц? Освен това днес съм цялата вир вода, точно като болна и страшно раздразнителна. Нямам температура. Гърлото ми е сухо. Това ли е така нареченият "кето грип" и при вас така ли премина?
Възможно е да е т.нар. кето грип или превключване на организма към горене на мазнини. При някои хора преминава доста драстично, но преминава. Аз не съм усетила кой знае каква разлика, само разпознавам перфектното усещане, когато съм на чисто хранене по-дълго време.
Болките в корема и матката едва ли са от храненето.

# 607
Значи, в цикъл си, матката ти е стегната и болезнена, но ти се чудиш дали не е от кетото?!
Да, чудя се, защото болките в корема останаха, а никога към този момент не ми се е случвало такова нещо. За първи път правя кето, затова реших да попитам.
Благодаря за отговорите.

# 608
Ами дай конкретно какво ядеш. Това "кето" ако знаеш колко разтегливо звучи и всеки си го интерпретира по свой начи.
Напиши от понеделник до днес какво ти е било менюто, че да получиш по-точен отговор.

И под "корем" какво разбираш? Стомах или ниско долу, червата?

# 609
Закупила съм си режим на Ерменкова, водя се по него. Не знам дали би било удачно да споделям менюто и.
По-скоро ме боли коремната стена от съкращаването на мускулите, чувството е след тежка тренировка за корем, като мускулна треска. Което пък ме навежда на мисълта, че може да е от МЦ, заради силното стягане на матката. При всяко движение и завъртане усещам болка, в покой почти не, по-скоро някакво напрежение.
Потенето от сутринта изчезна сравнително бързо, купила съм си и лентички за урина, които показаха, че съм навлязла в кетоза.

# 610
Ако ядеш сладкишите на Ерменкова, които преобладават в менюто й, нищо чудно да те свива корем.

# 611
Чудя и се на тази Ерменкова. Arwen какво имаш предвид под това за сладкишите?

# 612
Пълни са с подсладители, които не са най-удачното нещо за консумиране.

# 613
Чудя и се на тази Ерменкова. Arwen какво имаш предвид под това за сладкишите?

Режимът и е страхотен. Абсолютно всеки един десерт може да бъде сменен с нещо солено, ако това Ви притеснява. За мен е хубаво човек да има избор и разнообразие какъвто и режим да спазва, за да не се откаже.
Правила съм и други добри режими, не нейни и не кето, но към момента не съм срещала толкова разнообразен и вкусен. Аз лично я препоръчвам.

# 614
А на мен ми е толкова разнообразно и вкусно без да съм плащала за режим. Спомням си преди време в темата пак имаше дама с режим от тази жена. Уж искаше да ни го сподели, после се отказа, че някакви договори се подписвали за конфиденциалнст, оплакваше се, че не си вдига телефона при нужда. Всичко е бизнес, няма лошо, а и лоша реклама май няма.

Общи условия

Активация на акаунт