НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 53 513
  • 666
  •   1
Отговори
# 615
Пълни са с подсладители, които не са най-удачното нещо за консумиране.
На сладкишите  мястото им не е в кетото изобщо,но нали така е модерно.

# 616
  • В полите на Пирин планина
Предполагам на някои хора им е по-лесно да следват изготвен режим. Лично аз мисля, че в темата има огромна информация и човек, ако чете ще се справи и сам, без да плаща.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 16:28 от Lady Brinne

# 617
  • На брега на реката
Момичета, питах и в друга тема, но да попитам и тук.
Имам ужасен косопад в следствие на това, че от няколко месеца се храня НВ ВМХ.
Не се случва за първи път при това хранене, но като, че ли този път е брутално.
Моля за съвет, как са се справили тези от вас, които са имали такъв.

Взех си сета на Медисютикълс за косопад и серума на Епруваж, но не виждам някакъв ефект.
Взех си и масло от розмарин и направих маска, но само веднъж. Ще продължа, но ако имате и други съвети бих се възползвала.
Благодаря!

# 618
При косопад ми е помагал биотин.Добре е да си пуснете изследвания-железен панел,Д,Б12,щитовидна.

# 619
  • На брега на реката
Пуснала съм.
Желязото не ми е много добре, но аз съм си така и когато не е имало косопод. Феритина ми е висок. Вит.Д е  почти на горна граница.
В12, е ОК, а със ЩЖ - имам хипо и Хаши, но хормоните са добре.
Винаги когато съм започвала този режим, по някое време започва косопад, но не сихл спомнян да е било толко ужасно.

# 620
  • 🌊
Пратиха ми режим на Ерменкова когато ми беше интересно кетото, но бързо ме отказаха засуканите съставки.  Да, има хубави десерти, които да направиш по повод, но страшно много еритритол.

Иначе, ако си разчитам изследванията правилно, кръвната ми захар е паднала с една единица.
Почнах да подвиквам, вече се движа доста на инат и воля, отказвам почерпки и подобни, баничките ги мириша, но не се предавам.

# 621
Предполагам на някои хора им е по-лесно да следват изготвен режим. Лично аз мисля, че в темата има огромна информация и човек, ако чете ще се справи и дам, без да плаща.

О, да, така е. С всеки режим е така, стига да знаеш какво да гледаш и правиш. Моя приятелка си купуваше и още купува режимите на Ерменкова, в момента изглежда страхотно. Вече знае какво да хапва и няма толкова голяма нужда да ги спазва, както преди.
За мен обаче е много по-лесно да си купя и да приготвя, каквото ми е написано. С бебе съм, определено нямам време да мисля и за мен какво да ям всеки ден, за да си го разнообразявам. Не съм забелязвала да няма контакт с Ерменкова, каквото съм я попитала винаги ми отговаря, като първия път дори беше в Инстаграм след 19:00 ч си спомням ми беше отговорила и си пописахме, доста време отдели и даде насоки. И все пак както вече казах 103 лв за режим ми се струват абсолютно адекватна цена, спрямо това, което предлага.

# 622
  • В центъра на моретата
Бубoлина, мисля че зависимостта между желязо и феритин беше - феритинът е висок, следва и желяззото да е високо. Защо не се консултираш с хематолог?
Иначе, витамините от група Б, биотин (B7), цинк, желязо, колаген I и III. Но си мисля. че за вит. от група Б е добре да си изследваш нивата. Процесът на спиране на косопада е бавен.

# 623
На мен при косопад винаги ми помага Приорин. Но поне 2 опаковки (т.е. 2 месеца) трябва да се пие. Косопада не спира от раз.

Ерменкова да не я е окъсала откъм клиенти, че пуска хора из форумите да я "рекламират"?

# 624
  • Благоевград
Здравейте!
Отдавна не съм писала, но ви чета.
Моята борба с килограмите и инсулина продължава.
От 2 седмици съм изключала сладкото, от 7 дни не ям хляб. Замествам с оризовки. От 2 седмици почти не ям плодове, ако ги има, е да речем една хапка.
Винаги кръвната захар ми е била около 5.6-5.9. В тези две седмици обаче значително сутрешната пада и единият ден се събудих с 4.6 с треперене.
Днес я измерих 4.4, но нямах тремор, чувствам се добре. Никога не съм имала толкова ниска захар и ми е странно. Спаднала е с 1 единица от преди 2 седмици. Инсулинът беше преди месец 28, преди 2 седмици 26. Притеснявам се тази кръвна захар да не компенсира висок инсулин. Храня се много добре, балансирано. Хапвам месо, риба, зехтин, безлактозно сирене в ограничени количества, много маслини, зеленчуци, хапвам по 2-3 оризовки за въглехидрат, или шепа картоф. Не знам какво да мисля. Ще мога чак другата седмица да видя как и инсулина. Иначе и отслабвам. За тези 2 седмици съм свалила 2.5 кг, а лежа у дома и нямам движение. Странна работа.

# 625
здравейте, с какво мога да заменя брашното за паниране на риба в тази рецепта?

Бадемово брашно.
Олиото също може да се замени със зехтин, или дори с мас. Риба с мас е адски вкусно Animal Pig
Аз и подправката за риба бих махнала - тия миксове обикновено бъкат от глутамат и разни други хубавини... И захарчица им слагат, да са апетитни. Вместо това - копър, девисил, сол, черен пипер и каквото още Ви харесва.
Аз ползвам няколко оризовки смлени на блилендира на брашно.
Идея за здравословен сандвич от марули. Плънката може да е по ваш вкус 🍽
https://www.instagram.com/reel/C-6kZROMtGe/?igsh=dzlzZTI0cTlkZGRr

# 626
Аз пържа рибата в масло. Става уникално вкусна.

# 627
signora_tina не разбрах точно кое ти е странно.Имаш висок инсулин,който дори с режим ще спадне бавно.Захар 4.4 си е съвсем нормална,а не ниска.Няма смисъл да се изследваш толкова често.Спазвай си режима и поне след 3 месеца. Падналите килограми са вода.

# 628
  • 🌊
А всъщност колко често е добре да се прави ОГТТ, на година? Четох, че не е хубаво да се прави често, но все пак как може да се следи прогрес освен на кг и обиколки?

# 629
  • На брега на реката
Приемам витамини от В групата, цинка ми е добре.
Просто, винаги когато започна режима, започва и косопад, но този път е много и то не е при ежедневното сресване, а при измиване на косата, което се случва на 2-3 дни.
Приорин съм пила преди време и не помогна особено, но пък от него напълнях и то без промяна в храненето, та сега не смея да го почна,пче освен инсулин, КЗ и кг.имам да свалям.
Включих и малко повече Вх в храната. Печени зеленчуци и по 1 плод на ден, но е от скоро и дано има резултат.
Биотина е от В групата, а аз приемам комбиниран,  но ако трябва ще взема и чист.

Общи условия

Активация на акаунт