НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 53 510
  • 666
  •   1
Отговори
# 630
Буб, аз не съм се справила с косопада. Пожелавам ти успех.

# 631
  • На брега на реката
Мари, а откри ли нещо, което поне да го намали?

# 632
Ами на мен винаги ужасно много ми е падала косата, не съм забелязала дали се е увеличило след изчистване на храненето. След миене винаги ми падат топки с коса Rolling Eyes. Обаче се вижда колко много нова расте. Не обръщам внимание вече.
Вижте дали има растеж на нова коса.

# 633
  • На брега на реката
Време ми за боядисване, но ме е страх да отида на фризьор, че боята да не влоши положинието. Ще погледна за нови растежи.

# 634
Те моите са толкова много, че надигат корените и придават обем, който ме дразни безумно.
Като ходя да ме сушат, по 5 пъти трябва да им напомням да не ми правят обем, че си имам !:sweat_smile: Щото всички по навик го правят.

# 635
А сигурно ли е, че косопада е от режима?

Кога започна да се храниш НВ ВМХ и кога започна косопада?

Косата започва да пада около 3 месеца след провокиращите фактори. Т.е. от момента на косопад връщаш 2-3 месеца назад за евентуалните причини.

Приорин, а и всякакви други добавки, не са ми се отразявали по никакъв начин на кг-те.

# 636
Буб, не съм намерила лечение. Мажа миноксидил вече няколко години, но без успех.

# 637
  • На брега на реката
Сигурно е, Стела.
Три пъти съм почвала режима и около 2 месеца след началото започва и косопада.
Този път започнах режима на 20 май и по-обилния косопад започна средата на юли.

За жалост, Приорина ми се отразява на кг., но ако не спре пустия му косопад, ще го почна пак.

Мари, жалко.
Дано намерим решение.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 15:06 от Бубoлина

# 638
Извинете ми, не искам никого да обидя, но тези оризовки и като зяло ориза за КЗ изобщо не са подходящи, както и за ИР. Забелязала съм, че ориз и картофи вдигат страшно много кръвната захар, а ако има и ИР оттам и инсулина.

В плодовете също има много захар.

# 639
  • Благоевград
На мен също при стриктно кето ми пада косата и мина доста време, докато се усетя какво става.
Помогна ми вдигането на въглехидратите между 50-70 грама.
Отделно от това, когато имах косопад след Ковид, Биотин на Солгар ми помогна буквално за 10 дни.

# 640
Биотина не спира косопада, а подпомага растежа на косата.

# 641
Той помага ако ти е бил малко и заради това с него е по-добре отколкото без него. Ако ти е в повече тоя биотин освен пъпки да ти излязат не виждам какво друго.

# 642
  • Благоевград
Косата ми падаше с шепи, 2/3 от нея ми остана в ръцете. Бях в ужасно състояние. Започнах Биотин и за няколко дни косопадът намаля драстично. Пиех по 300 мг на ден.
Отделно забелязвам, че при ТСХ под 1 и ТСХ над 2.5 също ми се появява косопад.
Конкретно през 2016 г. косопадът беше заради стриктното кето. Включих по лъжица ориз, картоф, плод и нещата се нормализираха.

# 643
  • 🌊
За косопада и при мен беше така, почнах януари и март почна косопада, който пък съвпадна с пролетта. Приорин не ми помогна, но домашна вода от розмарин и леко увеличаване на въглиидратите да. После си развалих яденето като цяло.

За разлика от януарското хранене, сега обаче съм си заковала кантара. Ако тогава губех с по килограм на седмица, то сега съм заковала в 53 и няма промяна. Рецептите ми са абсолютно същите и не знам кое влияе по-различно.
По-положително втори пореден ден съм над 7000 крачки, старая се да стане навик. Същото е и с пиенето на вода, там ми е голяма мъка.

Аз идвам с два въпроса. Четох, а и в темата се споменава, е магнезия е полезен за ИР. Но при положение, че не съм го изследвала, колко е ок да се приема и каква е ориентировъчната доза? Отделно има ли универсална форма за ИР или гледаме най-подходящия за нас от таблицата? По нея сякаш Л-Треонат или Хлорид са моите.

И другия въпрос - откъде купувате брашна в по-големи дози? Вече 2 пъти става да искам да сготвя нещо спонтанно и да се окаже, че са свършили, а в магазините около нас няма.

# 644
Преди съм купувала брашна от naturabg.com.За магнезия-400мг чист(не на съединението).

Общи условия

Активация на акаунт