НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 54 338
  • 666
  •   1
Отговори
# 330
Блу, тия млека не са точно млека и стават на парцали в кафето
не ще се пресичат, ама така изглежда
първо сложи в малко кафе, да не съсипваш цяла чаша
Благодаря, ще пробвам първо с малко мляко. Така или иначе, явно няма да пропусна етапа проба - грешка.

# 331
Група здравейте! От цяла сддмица съм с много тежка диария! Говорих с личния,  изписа ми хидрасек, пих и смекти, ентероли, лопедиум...какво ли не. Също и пробиотик от вчера. Но няма подобрение.  Съответно не успявам да спазвам режима, защото не мога да ям нищо освен препечен хляб със сирене и малко солети. Тъй като точно приключих една опаковка от 90 капсули хром и ванадий, която пия за ИР, се зачудих да не е нещо от тях? Някой да му се е случвало след такава добавка? Вече нз какво може да е? Да беше вирус летен, да е минал,  а то 8 дни и не се оправям. 😔😔😔 Утре мисля пак на лекар да ходя и да ми пусне някакви изследвания.

# 332
Ох, много се разсърдих за свинското, зелето и виното, много!

# 333
  • София
Никол, пий 2-3 таблетки активен въглен. Утре пак, максимум 6 на ден.

# 334
Аз пия оцет- действа ми затягащо при разстройство /иначе, ако нямам нужда от затягане, не ме запича/.
Правих преди време много сполучливи шоколадови бисквитки с разтопено масло, кокосово брашно, яйца, ванилия, бакпулвер и ядки. Много се одобриха вкъщи.

# 335
  • Варна
Здравейте, от 3 месеца съм на Кето, правих си изследвания на кръвта профилактично, и излезе много висок холестерол. Моля за съвет, и дали да правя други изследвания?
А прочете ли, че няколко месеца след започване на режима има вероятност да се получат такива резултати при изследване и не се препоръчва да се правят, защото няма смисъл? Трябва да мине доста по- дълъг период и тогава се правят изследвания.

Да, прочетох тук в тази тема, но исках да се допитам дали има и други хора като мен.
Направих кръвни понеже започнаха много лесно да ми излизат синини, а излезе висок холестерол, всъщност се надявах да получа съвет, не упрек.

# 336
Вискокият холестерол не винаги, да не кажа рядко се дължи на храна. Той е  отговор на организма към хронично възпаление. Случайно да имате гръдни импланти? Някое хронично възпалително заболяване?
Моят е над 6 по към 7 общият, а нямам ни наднормено тегло и спортувам много активно 6 дни седмично. Аз обаче си знам причината и тя не е в храната.
Но не се бойте от общите вижте как е добрият и потърсете формулата за смятане на риска от ССЗ .

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 20:49 от JACKLIN*

# 337
Не си правим изследвания в описаната ситуация. И не, не е упрек.
Ако искаш съвет заради сините и изследванията, може би по- добре е да питаш в другата тема.

# 338
Ох, много се разсърдих за свинското, зелето и виното, много!
Ми не му е сезона,но на температурата вън (и вътре) много отговаря, особено за хора прибрали всички топли дрехи и завивки.
А някои страдат от жега.....
Та викам да не дразня.
За холестерола съм дежурната, която обяснява и реших да си затрая този път. Съгласна съм с казаното от Жаки, а за подробности има много информация на първата страница. Информацията е от лекари и е превеждана от момичета тук.
За разстройство и ако е вирусно : кока- кола.
Да, не е добро нещо, но спира разстройство и повръщане от раз. С остатъка се чистят другите потърпевши - мивка и тоалетна.

# 339
Завидях благородно и за храната, и за времето дето предразполага към червено вино Grinning Тук си е жега.

Синините съм виждала около мен да се подобрява положението с прием на витамин Ц, това поне лесно се пробва. Иначе там може много да са причините, трябва да се търси какво е, ако това не помогне.

# 340
  • Sofia
Съветвам Никол задължително да отиде отново на лекар. Аз след 5 дни тежко разстройство + температура се озовах в болница на системи. Диарията продължи общо 12 дни. Не подценявай обезводняването, нито чревния вирус. А може и да не е вирус, но това става ясно с изследвания.
Успех и бързо оздравяване! Забрави диетата за известно време, нищо няма да ти стане.
На останалите се извинявам, че не съм по темата.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 13:35 от Сиена М.

# 341
  • Варна
Вискокият холестерол не винаги, да не кажа рядко се дължи на храна. Той е  отговор на организма към хронично възпаление. Случайно да имате гръдни импланти? Някое хронично възпалително заболяване?
Моят е над 6 по към 7 общият, а нямам ни наднормено тегло и спортувам много активно 6 дни седмично. Аз обаче си знам причината и тя не е в храната.
Но не се бойте от общите вижте как е добрият и потърсете формулата за смятане на риска от ССЗ .

Не нямам импланти, не съм забелязала и да имам възпаление.
Ако говорите за формулата от началото на темата, то всичко е наред според нея.

Не си правим изследвания в описаната ситуация. И не, не е упрек.
Ако искаш съвет заради сините и изследванията, може би по- добре е да питаш в другата тема.

Благодаря, коя е темата?

# 342
Примерно- разчитане на резултати от медицински изследвания или бързи здравословни въпроси и отговори.

# 343
Възпалението не е задължително да се забелязва.

# 344
Възпалението не е задължително да се забелязва.
Даже в повечето случаи не се. Не говорим за видимо инфектирано нещо, а за системно възпаление в организма или за нещо толкова банално като проблемен зъб или стави или знам ли. Все е възпаление и организмът реагира с вдигане и на холестерол, и на пикочна киселина,  и още куп неща.
Но така или иначе, ако съотношенията в липидния панел са добри, не е такъв дерт холестеролът.

Общи условия

Активация на акаунт