ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 433
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Kaderay27 понеже знам,че се консултираш в Русе коя неонатоложка ти каза да даваш сокове? Simple Smile

# 76
Момичета, как е дневния сън на бебчовците? От няколко дни моите калпазани спят има няма час за целия ден. Спи им се, кисели са, но не заспиват и само хленчат. Ужас. Снощи като ги нахраних единия в 1, другия в 3 и спаха до 8 сутринта. Имаше леко размъркване на 3тия час като идва време за хранене, но взех единия при мен на дивана, другия в люлката и така до 8 сутринта. Но какво е това нещо денем не знам. Иначе са много милички като не ги мъчи нищо. Искам да пусна едно клипче да ги видите. Вчера се откриха за първи път. Ама не се получава нещо да го кача.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 20:00 от Vesito0o

# 77
Как е дневния сън ли 😅 ОТСЪСТВА 🤣
Ставаме около 8, хапват към 10, дрямка до 11:30-12 и после мъка. Обаче в 19:30 като заспът и мога да си сипя една чаша вино 🙏

Момичета, как е дневния сън на бебчовците? От няколко дни моите калпазани спят има няма час за целия ден. Спи им се, кисели са, но не заспиват и само хленчат. Ужас. Снощи като ги нахраних единия в 1, другия в 3 и спаха до 8 сутринта. Имаше леко размъркване на 3тия час като идва време за хранене, но взех единия при мен на дивана, другия в люлката и така до 8 сутринта. Но какво е това нещо денем не знам. Иначе са много милички като не ги мъчи нищо. Искам да пусна едно клипче да ги видите. Вчера се откриха за първи път. Ама не се получава нещо да го кача.

# 78
Как даваш витаминц-то? 🤔 исках миналия ден да дам на бебка ,че нещо вдигнах температура,но ми каза педито, че на малко бебе не може🤔
[/b]
Aз така не ѝ сложих ръкавици, те в началото бяха много меки и лесно се махаха, някъде около 50 дни като беше почнах да ѝ ги режа с нейната нокторезачка. С ножицата не се справих Grinning

Ралица е още сополива Sad Днес я водих пак да я видят, чиста е гърло и дробчета, но се сополиви. Изписаха ми биозин кидс и стодал за всеки случай. Продължавам с витамин ц и оксилококцинум. Да ви кажа колко съм тъпа, пръскам ѝ стеримар и отделно като успея слагам физиологичен разтвор и дърпам с ноското, но е много сложно, тя се върти, реве, направо се дере.. Та, днес установих, че стеримар било като физиологичен и нямало нужда да я тормозя да ѝ капя от дозичките...

Препоръчаха ми вместо вигантол витамин д, ако трудно го приема, да давам спрей на бетър ю.

# 79
Как е дневния сън ли 😅 ОТСЪСТВА 🤣
Ставаме около 8, хапват към 10, дрямка до 11:30-12 и после мъка. Обаче в 19:30 като заспът и мога да си сипя една чаша вино 🙏

Същата работа. Заспаха в 19ч.Будни са от 8, с малка дрямка на обяд. Да видим какво ме чака тази нощ. Scream

# 80
  • Вестерос
Аз също все намирам кусури като я вземе ММ, но вече си “стискам езика”, защото знам, че само ще го обезкуража така, а искам бебка да е спокойна и щастлива при тати.

Тифани, ти как забеляза, че нещо не е наред? Аз вадя сополи всеки ден (по няколко), но мисля, че е нормално и даже не съм го коментирала с педиатъра.

Относно захранването, бях много надъхана да захраня по ЗВБ докато онзи ден една много близка приятелка без да съм я питала ми каза “много сгреших с това ЗБВ, сега на 1.4г тепърва уча детето да яде пюрета и много ѝ харесва, вместо да почна с тях и да яде вече всичко.”Отделно хемоглобина бил много нисък задето като цяло изяжда много по-малко количество храна по този начин, защото парчетата предимно ги плюе. Та взех да мисля за някакъв хибриден вариант. 🤔
Миналия петък срещу събота ме събуди с кашляне и се чуваше все едно си смърка сопола. Дърпах и видях, че е течен като вода.

Аз ще почна с пюрета като стане на пет месеца, демек началото на май почвам.

Алекс, изписаха ми ампули 2 мл витамин ц, то е разтвор. Чупиш ампулата и с пипетка й капя в устата.

Ралица си спи през деня, дремките й са от 20 Мин до 50 Мин , после си будува час, два, пак дрямка и така.

# 81
Емили става окончателно в 10/11ч. будува около час, после 1 кратка дрямка до следващото хранене. Като се нахрани, излизаме навън, където спи поне 3 часа, прибираме се, хапва и от 17/18вечерта до към 22/23 има една или две дремки от 30-ина минутки. Прекрасен й е режимът, но събота, неделя и когато е лошо времето, го разваля.
Имат ли вашите бебчета крусти по главичката? Емили има малко, взех 1 крем на Биодерма, (нямаше на Мустела, от който бях супер доволна), но вместо да ги премахне, май повече се  появиха🤔

# 82
Томас има крусти , мажа с крема на Мустела и мия с шампоана.  Аз мия косата през ден и го правя 2 пъти вече, мисля, че започнаха да се махат Simple Smile

# 83
  • Вестерос
Мустела не измиваше хубаво косата на Ралица, че е много . Смених с Бочко и много хубава сега й става.

Веси, как се откриха близнаците?

# 84
Използвам за крустите Мустела шампоан-пияна. Доволна съм почиства. Често мажа и със зехтин😌. При нас доста косичка окапа. Искам само да кажа да не се чудите и да не мислите , че почвам да храня бебето си на 2 месеца . Тя е недоносена родена на 09.11 , но нямам никакви здравословни проблеми и си надава с кг и отгоре всеки месец. За седмицата си се роди едра, ядлива си е. Всичко е по препоръка на неотолог.
На вашите бебчета окапа ли им косата?

# 85
Мустела не измиваше хубаво косата на Ралица, че е много . Смених с Бочко и много хубава сега й става.

Веси, как се откриха близнаците?

Досега сякаш не се забелязваха. Обръщах ги един към друг, обаче всеки гледаше на различна страна и не отреагираха. Викам си тези двамата не знаят още, че са бтатчета.Grinning
Сега вече раздават усмивки и си гукат един на друг. Посягат си с ръчички. Много са милички. Много е трудно с две, с три не си представям как е. Обаче като пораснат сякаш ще е по-лесно като се заиграват помежду си.
И при нас единия близнак има крусти. Аз ползвам Мустела, но свърши и си взех Бочко с лайка. Мислих да си купувам такова гребенче за крусти, но се отказах. С нищо не мажа. Сами почнаха да се лющят.

# 86
  • Вестерос
Много сладко звучи ☺️☺️

# 87
При нас след като се събуди сутрин и хапне, поиграем си и има една дрямка 40мин - 2 часа, после на обяд има една поне 2-3 часа (вече навън), следобяд имаме още една 40 мин - 2 часа и накрая към 19:00 има една почти винаги гушнат на ръце, защото много плаче по това време.

-
На таткото имам пълно доверие, толкова много ми помага, че чак като го няма ми е трудно сама. Той спа с мен още в родилно и започна от началото да помага със всичко. Само не може още да облича ръкави 😁
-
Как приспиваме мъниците? Ние сме понякога на ръце, понякога в люлка, понякога само го оставя и само си заспива.

# 88
Момичета, пускахте ли си някакви изследвания след раждането и какви?

# 89
  • Вестерос
Никакви не съм. Трябва към април, май да пусна да видя тсх как е
Цитонамазка кога се прави 🤔

Моята заспива всякак и сама, и в хора

Общи условия

Активация на акаунт