ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 444
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
И нас днес ни теглиха.. Малко се притесних.. Роди се 3930
Изписаха го 3860
1ви месец 5400
2ри месец 6230
3ти месец 6900
2 месеца беше на смесено, от месец е изцяло на АМ. Хапва по 160/190 мл  по 5 пъти на ден.

# 646
  • Вестерос
Mного ти е добре!

Моята- роди се 3860, изписана 3640.
1 м и нещо- 4445
2м и половина- 5200
3м и половина- нямам идея, нямаме консултация още, ще е на 4 м и 2 дни, но аз я теглих в нас с дрехите и е 6200.

# 647
И според мен е много добре.
Родена 2700 изписана 2640
1 месец 3800
2месец 5300 ( един месец се храни с Фризолак прематур , което определно кара да надава много повече)
3месец 6800
4месец 7900беше на 17.03 (имахме притеснения за тези стойности , защото е много но и няма нищо, всички резултати са чисти.) Просто си хапва и всичко се лепи по нея🤣и ака на ден един път ако има общо. Надявам се вече да качва по-малко. Храни се с Фризолак1.
И аз се чудя вече дали да слагам летният кош , той също става изцяло легнал. От кой месец се слагат бебетата да седят след 6ли беше. Айлиз много се напъва и все иска да е седнала , все едно прави лицеви опори. Понеже абсурд да седи се разхождаме на ръце🤣🤣🤣. Юмруците все в устата и ние побеляло от долу зъби ли ни чакат , не знам ама е много кисела и си бърбори и си лапа ръчичките.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 18:28 от Kaderay27

# 648
Искам да ви похваля това тоалетче от Синсей. накупих ѝ доста дрешки от там и от Пепко, няколко от Лидл. Но това е най-доброто. Умалено е. Взех 74 и е точно, освен на ръкавите. От другите носи 68 вече, блузи 62 има още.

https://www.sinsay.com/bg/bg/bebeshki-komplekt-7583q-02x?algolia … 8882a94d5f19e5f8c
Тоалетчето е страхотно. И аз го бях загледала, но в Пловдив нямаше в магазина и не посмях да поръчам.

# 649
И според мен е много добре.
Родена 2700 изписана 2640
1 месец 3800
2месец 5300 ( един месец се храни с Фризолак прематур , което определно кара да надава много повече)
3месец 6800
4месец 7900беше на 17.03 (имахме притеснения за тези стойности , защото е много но и няма нищо, всички резултати са чисти.) Просто си хапва и всичко се лепи по нея🤣и ака на ден един път ако има общо. Надявам се вече да качва по-малко. Храни се с Фризолак1.
И аз се чудя вече дали да слагам летният кош , той също става изцяло легнал. От кой месец се слагат бебетата да седят след 6ли беше. Айлиз много се напъва и все иска да е седнала , все едно прави лицеви опори. Понеже абсурд да седи се разхождаме на ръце🤣🤣🤣. Юмруците все в устата и ние побеляло от долу зъби ли ни чакат , не знам ама е много кисела и си бърбори и си лапа ръчичките.

И Билял е на Фризолак1. Видимо расте, има големи бузи и гънки но на грамове не много. Явно от както стана по-подвижен качва по-малко.

И той постоянно се напъва да сяда, а малко да го повдигна и иска да се изправя да ходи 🤣 ядосва се че не му давам 😁 летния кош го дават от 6 месеца, но и аз ще го изкарам може би по-рано,гледам че другия му става малък вече.

# 650
  • Вестерос
Едно ноемврийче съседче, родено на 11.11 си е вече в летния кош, който може да е почти легнал, просто ревяло вече в зимния.

# 651
Айлиз е спокойна в зимния кош  мисля края на Април да ги сменям(5ми половина ще бъде). Пък и става изцяло легнат.
Имам един въпрос в колко часа ви започва деня😀 Смисъл след храненето в 06 спите ли до 9 или си пиета кафето и вършите някаква работа🤣, че нещо не мога да смогна вече , като стана в 09:00.

# 652
  • Вестерос
След яденето между 6-7, тя заспива най-късно до 7 и 15, аз след нея и така не до 9, а до 10 и нещо 😁

# 653
  • София
Аз ставам след храненето в 05:30-06:00 най-често. Харесвам ранното ставане по принцип. Но си и лягам рано Simple Smile

# 654
Ние сме на 3 м и 2 седмици и също сме с летния кош , еми любопитка си е .Откакто го смених се родих , гледа зяпа супер интересно и е и не мрънка ( моето дете не спи в количката по принцип а реве 😂)

# 655
Аз съм като Зиги, обичам да ставам рано, свежо ми е, тихо ми е и отмятам супер много задачи. И аз лягам рано обаче. Сега съм все уморена и се случва да легна и аз но по-късно от 7:30 не ставам, така съм свикнала. Аз чакам още малко да се стабилизира времето за летния кош. Малки са още и не ми се рискува, особено при нас на морето с този вятър. В закрития ми е спокойно.
 Допълвам- Момичета, вредно ли детето да заспива на бял шум? Като бяха коликите само това ни спасяваше но отскоро трудно заспива вечер и като му пусна бял шум за пет минути е заспал. Някак се чувствам гузно и пускам сега дъжд с гръмотевици и така го унася и веднага заспива.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 08:00 от IRusinova

# 656
Завиждам на тези , които стават в 7:30 , бебка се буди 5:30-6:00 макс и съм станала с нея -съответно и нищо не мога да свърша , иначе се бъди в 3 да яде , а заспива към 21ч, към 12 пак се буди , но давам водичка и се унася .По едно време спеше без да се буди но това беше само за седмица .Съня е мираж и не зная до кога ще е така.през деня прави 3 дремки от по 20 тина минути и сутрин една от около 40 мин , която използвам да разходя кучетата .Преумората е голяма понякога в 5:30 имам чувствто че няма да мога да стана особено ако в 3 след яденето е побудувала до 4,4 и нещо.Но след 3 тото кафе си казвам спокойно ще се справиш 😂.Може да е грях , но я оставям да гледа тв в шезлонга понякога защото само тогава мога да изгладя или да и измия шишетата .Прахосмукачката става все по трудно-кога???И все си повтарям още малко още година макс две и ще се нормализират нещата и така Simple Smile, а пък като ми даде и една усмивка иииииииии забравям за умора за всичко

# 657
Ирен защо не пробваш да я слагаш в слинг ? Аз така си върша работата вкъщи . Особенно когато искаш да пускаш прахосмукачка е идеално , вчера така минах целия апартамент + парочистачка . Само с препарати не чистя когато е върху мен .
Тук 2 дни беше пролет , сега пак вали дъжд , миналата година и април имаше сняг , а цял март беше 20-22градуса , така че не ми се рискува с летния кош .
Аз откакто давам биба се наспивам . Става само веднъж , през останалото време давам бибката и се унася .

# 658
Момичета в криза съм.
От няколко дни ме напира никотинов глад. Незнам какво да правя.
Пушачка съм,докато бях бременна не отричам че палех някоя и друга цигара,но от както кърмя не съм и изведнъж хоп.
Ужас е моля за съвет. Все още сме си на кърма.
Онзи ден на 20.03 направихме 4 месеца. Черпя Ви.

# 659
Аз също пушех от време на време през бремеността, но айкос. След като родих не съм, ако ми е много на зор си правя една дръпка от стикчето на ММ, той на скоро спря да пуши айкос и има електронна с течност и понякога си дърпам. Знам,че не е много правилно, споделям го за тези от вас които са в подобна ситуация, може за вас също да работи така, мен ме засища и не го мисля.

Споделяла съм ви,че Савана хич не харесва количката. Най-вече зимния кош, количката е тежка, коша също и сме на втория етаж свалям всичко и тя като плаче неутешимо после докато я кача и откачам. Сега вече я извеждам със столчето,което се слага в колата 4 дни и не плаче 😀 в събота правим последен опит със зимния кош, ако не стане се отказвам официално от него. Може да опитаме летния,надявам се да е по-добре с него.

За нас най-добре работи съня,когато спазваме будните прозорци. Приспивам я с мен в леглото, в слинга а вече и в количката. Не ми се е случвало да спи по малко от 5 часа сумарно за деня. Дори да не иска да спи съм настоятелна в приспиването. Будна ли е телевизора не работи, за да не го гледа, занимавам я правим гимнастика, тя се обръща по корем, говорим си и тя се уморява като цяло. От скоро като сме лице в лице ни пипа по лицата и прави физиономии много е забавно 😀

Ако имате някой трик за взимане на биберон добре дошъл, куп биберони и не и не, понякога задържа на авент бибите, но през нощта не се получава.. иска си гърда, иначе започва страшен рев

Общи условия

Активация на акаунт