Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 775
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
kitty007, аз при мен го свързвам с кръвообращението (не с кожата), имате ли лошо оросяване, ниско кръвно, слаб или висок пулс? Лошото оросяване се познава по лилавеещи участъци и на други места по лицето, ръцете и т. н.

# 331
Железният панел и бъбреците евентуално може да се проверят и те, но наистина понякога си е въпрос на по-тънка кожа там... При мен са тъмни сенки цял живот, откакто се помня. Има лека разлика в зависимост дали съм се наспала, но и без недоспиване съм си същи вампир, от дете още. Целият железен панел ми е чудесен, с бъбреците проблеми нямам, съдови проблеми също не знам да имам, наспивам се, пия достатъчно вода и каквото още знайно и незнайно се сетите. И пак буквално една капка грим ме прави нов човек на вид, без него изглеждам утрепана от умора.
Но при мен си е откак се помня, което към днешна дата не е никак кратко време вече... Щом говорим за фиксиран период 3 години, ако наистина тогава са се появили, нещо се е променило и трябва да се търси какво е.

# 332
  • Sofia
Здравейте,
Какви изследвания да направя при тъмни кръгове под очите?
Вече от три години не са се махнали, ползвам хубава козметика без резултат...
Като пребита съм, а не се касае за недоспиване.
Чернодробни ензими изследвайте.
Пушите ли?

# 333
Здравейте,
Какви изследвания да направя при тъмни кръгове под очите?
Вече от три години не са се махнали, ползвам хубава козметика без резултат...
Като пребита съм, а не се касае за недоспиване.
Чернодробни ензими изследвайте.
Пушите ли?
Не пуша и не пия алкохол.
Но приемам всеки ден в продължение на вече 7г. диклофенак или аулин (с дискова херния съм).
С оросяването нямам проблем, кръвното ми и нормално.

# 334
Седем години, всеки ден Диклофенак или Аулин?!
Това е ужасно много. Не са ли ти казали, че това са лекарства за кратък период?
Моята братовчедка едва не умря от масивен стомашен кръвоизлив, точно от продължителна употреба на Диклак. Едва я спасиха.

# 335
В потрес съм как си жива след 7 г.  нон-стоп на НСПВ и изобщо как ти е стомаха. Аз моя го съсипах с периодично взимане на такива лекарства и от години не пия.
За инфо - аз съм с 5 ДХ, но пия съвсем друг вид лекарства - Лирика всъщност само, наистина от години я пия, но поне тя не дразни стомаха.
Мисля, че първо и основно трябва да отидеш на невролог за смяна на терапията, тъмните кръгове са ти най-малкия проблем.

# 336
Едва ли са изписани от невролог. Никой не назначава такава терапия дългосрочно. И аз съм с много сериозни протрузии, почти ДХ, но категорично отказвам да приемам през устата НСПВС. Предупреждавам да не ми изписват такива, а само под формата на свещички. И за 10 дни максимум.

# 337
За съжаление много хора вземат Аулин или нещо аналогично дълго време и без да им е назначен или продължават по-дълго защото не вярвам някой да го назначи за постоянно. С Диклак и цялата такава група е същата работа.
Даже се възмущават как може да им искат рецепта за такова нещо - то прост Аулин бре, на какви се правят?!? Те си го пият от сума време и нищо им няма, макактака по рецепта?!

# 338
Да. И въобще хабер си нямат що за лекарства са. Като един прост аналгин, не че и той е безобиден.
Глава ги боли - Аулин, кръст/гръб - Диклак....
Аулин съм пила един, единствен път, даже можех и без него, след изваден зъб.

# 339
В много страни даже е забранен за употреба Аулина. А съм чувала, че майки дават на момичета при болезнен цикъл...

# 340
А съм чувала, че майки дават на момичета при болезнен цикъл...

И аз вземам винаги в първия ден на кръвотечението. Просто никой друг препарат не ми помага с болката от цикъла.
Ако се забавя с приема с няколко чАса, после болката отминава много бавно.
Единствено "Аулин"-ът ме спасява. Но пък и никога не съм усещала дразнене в стомаха, поради приема му, пу-пу.

# 341
Що Аулин съм изпила през живота си… При операции (зъби), при кошмарно болезнен цикъл, при цистит - за инфо - изписани от лекар.
Но и НСПВС всякакви форми, размери и видове, както писах - с тия хронични болки съм вече 15 г., животът на моменти е пълен ад.
Обаче ей на - от многото лекарства получих гастрит и сега са ми АБСОЛЮТНО забранени, има риск да получа язва.
Единствените болкоуспокояващи, които вече като направо ми се реве от болка приемам са Парацетамол или в краен, непоносим вариант - Паратрамол, ама те пък товарят черния дроб, пък и не е като и от тях да не получавам киселини.
Тъй че пия си Лирика, ходя на иглотерапия, вече съм свикнала, че няма ден, в който да не ме боли я врата, я краката, я ръцете, я кръста или там каквото е актуалното в момента, защото моите ДХ са на различни нива, освен това имам и сколиоза за разкош…
Та мисълта ми е, че щом аз с цялата хронична болка успявам да не си помисля дори за НСПВС, явно има алтернативи.
То е ясно, че никой лекар не би си позволил да изписва такива лекарства за дългосрочна употреба, но наистина има всякакви варианти за справяне с болките, това да ги пиеш 7 г. за мен е чисто самоубийство.

# 342
А съм чувала, че майки дават на момичета при болезнен цикъл...

И аз вземам винаги в първия ден на кръвотечението. Просто никой друг препарат не ми помага с болката от цикъла.
Ако се забавя с приема с няколко чАса, после болката отминава много бавно.
Единствено "Аулин"-ът ме спасява. Но пък и никога не съм усещала дразнене в стомаха, поради приема му, пу-пу.

Пробвала ли си с прахче Диалгин 1000мг? Преди години зъболекар ми го изписа  при много силна болка в зъб, отказвайки да ми даде рецепта за Аулин. От тогава винаги имаме вкъщи за всякаква силна болка, майка ми и при бъбречни кризи го е пила и за всякакви други силни болки винаги ми е помагал.

# 343
Диалгин си е аналгин, просто е разтворим и действа по-бързо от таблетка да изпиеш. Все едно течен аналгин си изпила.
Между другото, аналгинът също е забранен в някои страни... та не е най-безобидното нещо, а имам познати го вземат за щяло и нещяло.

# 344
Аз аналгин не мога да пия. Имам някаква алергия - не е доказана с изследване, но всеки път, като съм вземала, се подувам след това.

Но и аналгинът, принципно, не ми помагал особено, като върна лентата назад.

Общи условия

Активация на акаунт