Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 462
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Бих изчакала чист ден.

# 106
Здравейте, някой има ли опит със сваляне на андрогени и мъжки хормони без противозачатъчни? Купих някои добавки, но не всички, за които прочетох.

# 107
Здравейте ! Имам нужда от вашата помощ, съвет и който каквото знае 😐 .. От миналата неделя съм със странни " пъпки " предимно по гърдите и няколко по корема. Бях при ЛЛ , предписа ми Алергозан таблетки. Каза , че ако не мине до понеделник , ще ми даде направление за кожен. От вчера се появиха още , но вече не приличат на пъпки , а на петна.Имам вече и на тила и едната ръка 😱 Имат лек релеф , но не ми приличат на пъпки... Записах час за преглед, но е чак в сряда и честно да си кажа вече ме е страх ! Не съм сменяла нищо - сапуни , препарати, всичко си е както обикновено. Прилагам снимка и предварително се извинявам , че ви показвам това ! 😑 На какво ли може да се дължи ?

# 108
Не мога да преценя по снимките, на мен лично ми прилича на някакъв тип лишей.
Отивайте на кожен, може да е всичко - буквално.
А Алергозан е доста стар медикамент, тъй че дори да е някаква алергия - може да не е бил подходящ.

# 109
И на мен ми прилича на лишей.   Само бебешка пудра и крем Здраве според мен биха облекчили ако сърби, а и няма да навредят.

# 110
Ако е лишей (който в повечето случаи се причинява от някакви гъбички) крем Здраве може и да не е много подходящ, защото съдържа много цинк, а цинкът не е добре в това положение.
За бебешка пудра мисля, че няма проблем, но по-скоро да не маже дамата с нищо преди прегледа, защото ако я гледат с лампа на Wood, която е много добър диагностичен метод при някои видове лишеи, може да се замаскира положението.
АК47 - ако си от София, препоръчвам ти да отидеш в кожно-венерическия център (бивш диспансер). ЛЛ може да ти издаде специален талон за там, не направление, те не работят с НЗОК, но с такъв талон прегледът е безплатен.
Аз лично ходя при д-р Рачева за всякакви кожни неща, вкл. съм ходила и за лишеи и тя преглежда с такава лампа, за съжаление не навсякъде имат.

# 111
Заприлича ми на един тип лишей, на който забравих името. Май розов лишей. Мъжът ми преди много години имаше и твърдяха, че се получил от нова дреха (при него яке)
Тръгна от яката на якето, вратът му се изрина и после цялото тяло.
Не казвам, че вашето е такова, но ми заприлича на него.
Може да се каже, че почти не го лекуваха-нямаше изписани медикаменти май, но трябваше много време, докато мине.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 06:20 от Merelenda

# 112
И на мен ми се появи такъв обрив/лишей по врата. Не знам дали е заради златния ланец или заради кандида албиканис, която излезе при МБ на влагалището. След МА, който направих през м. декември организма ми тотално се обърка. Стрес, лекарства и резултата не закъсня.

# 113
И на мен ми прилича на лишей.

# 114
Здравейте, някой има ли опит със сваляне на андрогени и мъжки хормони без противозачатъчни? Купих някои добавки, но не всички, за които прочетох.
Исках да ти пиша на лично, но си забранила получаването на съобщения.
Пиех инозитол с фолиева киселина, далеч от прием на кафе. Спират се и бързите въглехидрати, защото повишават инсулина, а от там скача и тестостерона.

# 115
Благодаря ви за отговорите ! От София съм. А за тази-  Кожно-венерическия център. Трябва ли да си записвам час или направо отивам ? Всяка нова дреха пера преди да облека, по полов път , също няма как да е. От какво ми се появи това чудо.. нямам думи ! Ох, чувствам се като старо дърво с лишей 😱😑

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 08:54 от AК47

# 116
Без час е в Кожния център - отиваш направо. Не се чака много.
Иначе - моята лекарка е на смяна там понеделник, сряда, четвъртък и петък сутрин, вторник е следобед, но е до рано, примерно 15:30.
Най-добре да отидеш сутринта - мисля, че почват от 08 или 08:30.
Най-добре звънни на регистратурата да ги питаш за всеки случай.

# 117
Здравейте, пак съм аз.. Ще помоля за компетентно мнение. Да, четох много за щитовидната жлеза, ама не мога да си отговоря добре ли са или не са..?! От група във фб администраторите ми изтриха публикацията, защото явно всички трябва да разбираме всичко, от чуждите запитвания и стойности.. е аз не успях да си направя изводите. Затова моля отново вас тук, прекрасни дами! Heart

# 118
Това което е изследвано е добре да кажем, хубаво е Т4 да е над средата на границата, която се явява 17, но и малко надолу не е фатално. ТСХ е добре, но няма изследван Т3 . Вит.В12 също е добре

# 119
Това което е изследвано е добре да кажем, хубаво е Т4 да е над средата на границата, която се явява 17, но и малко надолу не е фатално. ТСХ е добре, но няма изследван Т3 . Вит.В12 също е добре
Супер, благодаря. Ендокриноложката явно е сметнала, че няма нужда да пускам ТЗ, защото ми каза само ТАТ и МАТ да пусна допълнително. Гледа на “видеозон” ако така може да се нарече. Но не мога да се вредя да ми прегледа изследванията, понеже са без записан час и в рамките на 30мин.. Много благодаря ❤ Изследваме всичко възможно свързано с косата.. (алопеция ареата)

Общи условия

Активация на акаунт