Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 636
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Пий Цистостоп Рапид. Много добре действа в такива случаи. Точно менопаузата е проблем. Липсата на естроген и по-тънката лигавица са предпоставка за нарушена флора.
Тоест по-нежно да го карам със секса,така ли?Иначе ,слава богу,няма течения,няма сърбежи...просто едно изтръпване отдолу

# 271
Ами да, но по принцип така става. Ползвайте лубрикант.

# 272
Ами да, но по принцип така става. Ползвайте лубрикант.
Ужаст! Благодаря за съвета,ще знам занапред ☺️

# 273
  • пустинята Гоби
Цистостоп Рапид наистина е много ефикасен.

Отдавна не пия антибиотици при цистит, така че не плашете хората.

# 274
Точно така. То като изпих всички възможни, та каква файда?

# 275
При бактериална инфекция от рода на Ешерихия коли с микробно число над 10 на 5-та шансът да се оправиш само с червена боровинка е граничещ към 0-та според моя опит. Иначе за допълващо лечение и профилактика е ОК. Аз самата при първи симптоми почвам да пия подобен препарат (Урокомфорт, той е с Д-маноза). Обаче като съм имала бактерия - не помага, пия си АБ.
Иначе за хронични цистити - за мен разковничето е именно профилактиката - наред с всичките неща като пишкане след секс, никакви прашки и т.н., много ми помогна схема с ваксини - Уростим и Уроваксом.

# 276
При бактериална инфекция от рода на Ешерихия коли с микробно число над 10 на 5-та шансът да се оправиш само с червена боровинка е граничещ към 0-та според моя опит. Иначе за допълващо лечение и профилактика е ОК. Аз самата при първи симптоми почвам да пия подобен препарат (Урокомфорт, той е с Д-маноза). Обаче като съм имала бактерия - не помага, пия си АБ.
Иначе за хронични цистити - за мен разковничето е именно профилактиката - наред с всичките неща като пишкане след секс, никакви прашки и т.н., много ми помогна схема с ваксини - Уростим и Уроваксом.

И аз съм на същото мнение,особенно за цистита. Без антибиотик няма как да се излекува бактериална инфекция. После се чудят защо става хронично. Не се ли излекува както трябва така се получава. И аз не съм привърженичка на антибиотиците,но когато трябва,значи трябва. Ако е доказано че е цистит,аз бих препоръчала Ципрофлоксацин. Пие се на 12 ч,още от второто хапче настъпва подобрението. Пие се пет дена.

# 277
Съгласна съм с горното, но за АБ - зависи от Антибиограмата. Много погрешно е да се изписват АБ на око без изследване, за цистит като бях млада и зелена все ми изписваха Ципро, накрая обаче станах резистентна и се влачех с цистит по месец, защото се налагаше да пия 1 силен и 1 опашка от АБ.
В този ред на мисли - да, Ципрофлоксацинът е първи избор при цистит, но не трябва да се прекалява, т.е. да се пие при всяка инфекция. Добре е АБ да се сменят, за да няма резистентност.

# 278
  • пустинята Гоби
От антибиотиците цистита става хроничен, не от билковите таблетки. Аз съм с такъв от 15 години, една торба антибиотици съм изпила, бях резистентна към повечето, когато забременях и се наложи да пия нов антибиотик, та купувах от чужбина. С второто дете два пъти пих антибиотици заради цистит, ама когато си в такова положение, няма избор. Така, че лекции от разбирачи не ми трябват, а камо ли да се препоръчва конкретен антибиотик Flushed , от човек, който би следвало да знае как точно протича лечението при цистит. Приключих с децата, така че повече антибиотици за цистит няма да пия, който иска да се лекува с тях, негов проблем.

# 279
Става хроничен от неправилно лечение и от това, че често преди да се посети доктор при поява на цистит за първи път, повечето жени се лекуват с рекламирани фитопрепарати и чак като я закъсат хубаво отиват на доктор /и аз съм в това число- с някои се знаем от темите за цистита/.
Следват АБ след АБ, омагьосан кръг и последващо ваксини, месеци лечение с билки и т.н.
Много често, ако се посети веднага доктор и се пие точният АБ, всичко приключва в рамките на десетина дни, като последващо просто се потвърди успешното лечение с 3 чисти урокултури в рамките на по минимум 2 седмици.
Тук вече много хора съм посъветвала и точно така се е случило. Добре че са послушали патилата ми глава.
Много сме тези, дето сме го играли хорото.

# 280
  • пустинята Гоби
Аз винаги съм ходила на лекар, така че и тук не съм много съгласна. Винаги съм правила Антибиограма, даже по 3, че да се проследи картинката. Изобщо опитах всичко и извода до който стигнах е този, който написах. След като родих второто си дете и приключих с антибиотиците съм доста по-добре, т.е. вече 7 години. От антибиотиците обаче си навлякох други проблеми, от които не мога да се отърва уви. Аз също имам близки, които съм посъветвала да пият билкови таблетки и които са си решавали проблемите за дни, без да хронифицират. Антибиотикът за мен е крайно средство за лечение, до което не бива да се прибягва с лека ръка, камо ли да се съветва някой да го пие, заради по-бурен секс. Следващия път, пак ли така и докога? И между другото нефролозите при които съм ходила също изписват билкови таблетки в началото, това също не съм си го измислила аз като средство за лечение.

# 281
Ох, тези спорове за и против АБ при цистит са безмислени явно. Да, нефролозите изписват билкови препарати в началото, докато излязат изследванията. Не съм срещала лекар, който при бактериална инфекция с над 10 на 5 не изписва АБ. Пък всеки сам си преценява дали да се лекува, как и т.н.
Изобщо не адмирирам да се пие АБ за щяло и нещяло, аз също съм с купища проблеми след тоновете, които съм изпила с нужда или без, но има точно 3 случая, в които пия АБ - бронхит, гнойна ангина и цистит. Когато е доказано със съответните изследвания.
Препоръчвам не безразборно пиене на АБ, а навременно изследване, не всеки път се изолира бактерия, в такива случаи боровинките и другите ала-бали са достатъчни.

# 282
Търся мнение за операция на гръбначен стълб със смяната на лумбален прешлен. Пирогов, Иван Рилски,  Плевенска болница...или...?

# 283
Две години писах в темата за цистита. Точно с Ешерихия беше борбата. 15 АБ, винаги след антибиограма. Накрая вече отказвах, те и самите уролози казваха, че няма смисъл.
Изчезна, не знам дали от първата доза Астра Зенека, като подобряване на имунитета, не от самата ваксина, или след дълго пиене на една Американска боровинка, но е факт, че без АБ я няма вече 2 години. Дано и никога повече да не се появи.

# 284
Търся мнение за операция на гръбначен стълб със смяната на лумбален прешлен. Пирогов, Иван Рилски,  Плевенска болница...или...?

Нямам такава операция нито такива проблеми,но имам мнение за Софийските и Плевенските болници. Първо Плевенската школа за доктори е на най-високо ниво. Плевенските болници също. Аз претърпях операция( надбъбречна жлеза) преди около 20 дена и трябваше да избирам между Софийска болница и Каспела във Пловдив,нямах други опции. Ако във тези опции имаше Плевенска и Панагюрска болница,първи избор щеше да ми е Плевенска! Това е мое мнение,проучете колкото може повече опции! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт