Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Диалгин си е аналгин, просто е разтворим и действа по-бързо от таблетка да изпиеш. Все едно течен аналгин си изпила.
Между другото, аналгинът също е забранен в някои страни... та не е най-безобидното нещо, а имам познати го вземат за щяло и нещяло.

Забранен е, а у нас и на деца се дава. Close
Имаше навремето един Белдипин, много добре обезболяваше при менструални болки. Отдавна не се предлага.

# 346
То всяко лекарство си има и някакви странични действия, всяко едно. Понякога е по-малкото зло да дадеш, примерно не можеш да свалиш температура или от сорта, но това е много различно от вземане през ден с мисълта че то нищо не е.
По повод на забранени лекарства - преди година-две приятел се разболя от Варицела В друга държава е, посред пандемията и неговият лекар буквално по снимка по мейла му сложил диагнозата, абе цирк. Пита ме с какво да се маже и аз казвам ако имат ментолов спирт и тук някои се кълнат че Пиоктанин много помагал. На другия ден ми пише Ама какво е това нещо дето ми го препоръча, то тук при нас е забранено че причинявало рак?!? Ами при вас е забранено, пък при нас мажат изприщени бебета с него, не мога да кажа кои са прави...

# 347
О да, аналгина също си е вреден, както и парацетамол ...всяко лекарство си вреди. Просто според мен е по-безвреден от Аулина.
Но всеки си знае, аз се благодаря, че рядко ми се налага да пия обезболяващи каквито и да са.

# 348
Никой не ми е предписвал диклофенак, просто ако пия друго обезболяващо(кетонал, диалгин, течен аналгин, парацетамол, паратрамол, нурофен, ибупрофен и още и още съм пробвала) ме облекчава за 6-7-8ч после болката се връща, будя се нощем от гадните крампи и схващания.
Засега съм добре, може би защото все още съм млада/25г/ и организмът ми се справя някак с натоварването...

# 349
За крампи и схващания пиеш ли магнезий? Достатъчно вода?

# 350
В момента не пия магнезий, но доскоро пиех Биолектра дълго време, не усетих  промяна. Вода пия 1л-1.5л на ден.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 19:23 от kitty007

# 351
Каквото и да е, нито Диклак, нито Аулин се пият всеки ден. По принцип никакви обезболяващи не се пият постоянно. Търси други методи за лечение.

# 352
Крампи и дискова херния са ми много странно нещо, схващания - да, но колкото и хапчета да се пият, те само замаскират положението и както казваш, след 8 часа минава ефекта.
Кити, търси си добър кинезитерапевт да ти изготви програма с подходящи упражнения, за да избегнеш схващанията, за крампи те вече не знам, аз получавах на краката едно време, но сега с магнезия съм ОК и от много дълго време не съм имала.
Но на такава млада възраст да се убиваш с тия лекарства е ужас, сега още нямаш поражения, обаче след време ще стане страшно, не искам да те плаша, но с напредване на ЕГН-то нещата се влошават.
Масажи, физиотерапия, иглотерапия, подходящ спорт, плуване, всякакви неща можеш да пробваш, но това, което правиш е погрешно.
Пак казвам - говоря от личен опит. Аз се почнах с хапчетата на 25, сега съм на 40 и болките са много по-сериозни, но вече не мога дори и при нужда да пия.

# 353
Никой не ми е предписвал диклофенак, просто ако пия друго обезболяващо(кетонал, диалгин, течен аналгин, парацетамол, паратрамол, нурофен, ибупрофен и още и още съм пробвала) ме облекчава за 6-7-8ч после болката се връща, будя се нощем от гадните крампи и схващания.
Засега съм добре, може би защото все още съм млада/25г/ и организмът ми се справя някак с натоварването...

Кити за тъмните кръгове под очите и аз съм на мнение че трябва да изследваш бъбреците,но не точно бъбреците,а хормоните на бъбреците и щитовидните хормони - адреналин,норадреналин,кортизол,метанефрин и т н, TSH,FT3,FT4,TAT,MAT. А за крампите калций,вит В12,витД.

# 354
Момичета, нещо така ме събори вчера че от сутринта почна 37,5 и стигна до 39,6 въпреки че пих парацетамол и ибупрофен хапчета. Почна с рязко болка в гърлото и пръскам с гранофурин. Вчера през деня докато покачвах изведнъж гърлото не беше болезнено но днес пак съм с болка а темперятурата е 38. Успях малко да смъкна вчера с хексалгин и душче, но до 37.4. Дали са симптоми на грип? Ест личната не вдига телефон

# 355
Ако искаш да знаеш какво е, направи си тест. Има комбинирани.

# 356
  • София
Момичета, нещо така ме събори вчера че от сутринта почна 37,5 и стигна до 39,6 въпреки че пих парацетамол и ибупрофен хапчета. Почна с рязко болка в гърлото и пръскам с гранофурин. Вчера през деня докато покачвах изведнъж гърлото не беше болезнено но днес пак съм с болка а темперятурата е 38. Успях малко да смъкна вчера с хексалгин и душче, но до 37.4. Дали са симптоми на грип? Ест личната не вдига телефон

Същото беше и при мен преди две седмици. Буквално  за два часа ме събори. Вдигнах 39.3 и веднага ударих един течен аналгин защото не можех да си  стоя на краката, а бях на работа. Не съм правила тест, личния каза грип. Лекува ме с Нурофен и Авирон рапид. Четири дена вдигах темепература и  чак на петия се поосвестих.

# 357
  • Пеликания
Точно и аз минавам през това. С първо с адски болки в гърлото после температура и отпадналост. На мен ЛЛ ми каза херпангина. На антибиотик съм от сряда, за температурата пих 2 дена Метафен и за гърлото все още се пръскам с Йалоклийн.

# 358
  • пустинята Гоби
Грипът започва така внезапно с болки в гърлото и висока температура. Има домашни тестове, но ако няма кой да изпише лечение в събота, не виждам каква ще е ползата от тях.

# 359
Ужасна напаст са. Аз доктор не съм намерила, който да ми е помогнал. Имаше тема за пустите гъби във форума. Не съм я чела от години. Може да потърсите препоръки за доктор там.
Няма смисъл да ви споделям моите лечения през годините, тъй като не съм се отървала от гъбите. Два пъти годишно правя курс предписан от последния доктор, който избрах. Пила съм орално таблетки, мазала съм с различни предписани неща. Няма и няма.
Отит съм правила заради гъбичките и не чувах, но мина много по-бързо от отита след грипа. Второто беше плашещо.

Дано намерите доктор, който да помогне. Има шанс, тъй като отскоро се бори с проблема.

Ужас!
Ми, не е първи път. Има ги от години, но досега минаваше  бързо. Днес пак ходи на частен преглед. Дано се оправи. Вече 2 месеца не може да се отърве. Сега е на някакво мазило с антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт