Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 522
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Жените оперирани от миома, съответно с премахнати матка и яйчници, трябва ли да се подлагат на цитонамазка?
Може би е тъп въпрос, но може ли да се заболее от рак?

# 526
Ако им е оставена шийката, да.
Цитонамазката е за рак на шийката.

# 527
Здравейте,ходих на биоскенер и ми каза че имам ламблии и глутенова непоносимост. Изследвана съм за глутенова непоносимост и алергия,нямам такава. Може ли да се вярва на този биоскенер. За всеки случай искам да се изследвам за ламблии. Какви изследвания се правят и къде. Някой запознат ли е какви симптоми има при ламблия и как се лекува. Боже яко ме изплаши тоя биоскенер.

# 528
Здравейте!
За втори месец цикъла ми е по-къс. Поне този е само с 4 дни (по календар трябваше да е на 02.04, 28 дни по принцип е Ц). Но това за сега го отдавам на медикаментозния аборт на 24.12.22 г.
Четох, че по време на менструация се спира сорбифер. Така ли е?
Ломексин мога ли да сложа сега или да изчакам първи чист ден след М?
През времето, в което не пия сорбифер мога ли да приемам В12?

# 529
На другите въпроси не мога да отговоря със сигурност, но Ломексин е добре да се сложи в първите чисти от цикъл дни, не по време на цикъл, защото няма да е толкова ефективен.
Иначе, моят цикъл този месец е 10 дни по-рано, но след като родих си идва, когато си иска, обикновено ми подранява. То си е някакво хормонално обослувено, вероятно и при теб е така, особено след като си правила медикаментозен аборт.

# 530
Веднъж или два пъти в месеца имам чести позиви за уриниране, придружени с кръв в урината. Има ли хапче, което да помогне ако имам инфекция и уголемена простата.

# 531
Задължителен преглед при уролог с тези оплаквания. Може да не е само инфекция и за хапче, а и да е, трябват изследвания. Стерилна урина, не само обикновена.

# 532
Здравейте!
За втори месец цикъла ми е по-къс. Поне този е само с 4 дни (по календар трябваше да е на 02.04, 28 дни по принцип е Ц). Но това за сега го отдавам на медикаментозния аборт на 24.12.22 г.
Четох, че по време на менструация се спира сорбифер. Така ли е?
Ломексин мога ли да сложа сега или да изчакам първи чист ден след М?
През времето, в което не пия сорбифер мога ли да приемам В12?

Всички железни препарати се спират по време на цикъл,защото усилват кръвотечението. За В12 незнам дали може по време на цикъл.

# 533
  • Пловдив
Хм...и на мен ми е интересно за отговора...
Изписаха ми Билкова кръв и искам да знам и аз.

# 534
В12 и желязо са две различни неща.
Мистик, ти с хемоглобин ли имаш проблем?

# 535
  • Пловдив
Да, и с В12. За него инжекции ми казаха за 10дни.

# 536
Супер! На майка ми ѝ се оправи от билковата кръв хемоглобина. Беше 79.

# 537
Пиеш си лекарствата сутринта. След това почва прочистването и няма никакъв смисъл, защото всичко ще ти замине.
Сметката твърдо трябва да я спреш няколко дни преди това, защото запича, а идеята на прочистването е да махнеш всичко от червата си, за да може да се види добре стените и лигавиците. Дори дават предишните дни да си на лека, тип разхлабваща храна.
Не са ли ти дали някакви указания? На мен ми бяха дали принтиран лист с всички инструкции, аз прочистването си го правих вкъщи.

# 538
Благодаря! Изтрих, защото ще ходя при ЛЛ и ще питам. И аз вкъщи ще правя прочистването, но освен за разтвора, друго не се сетих да попитам.

# 539
Здравейте.
Някой може ли да каже какво означава това хипертрофична лигавица...ходих на АГ и там ми каза всичко е наред(ходих на 12 ден от МЦ...който по принцип е 28 дни)...като се прибрах и прочетох това...до сега винаги са ми измервали лигавицата в мм ...

Общи условия

Активация на акаунт