Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 437
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Пари на вятъра е Назонекс. Никога не съм чула някой да има полза от него.
УНГ ВИНАГИ изписват някакви противоалергични за гълтане и пръскане в нос. Назонекс е същото. Стрелят за алергичен ринит, сенна хрема. Просто, отида ли на УНГ, може с ангина да съм, може с вирус, грип, с възпалено ухо, с каквото и да е - и получавам винаги спрей и антихистамини. Толкова пари на вятъра при друг лекар не съм давала.
За тях всички сме с алергия.
Може и да имам, може и да нямам, но полза от капки, спрей и хапчета не съм имала.

За синузита, като ме хванат кризите и карам на инхалации с чаено дърво, или лайка със сода. В пъти по-добре се чувствам с 3-4 инхалации дневно и хапче за глава.
Иначе Геломиртол или Синулан форте. Ако е много зле положението - АБ и пак помощни масла, инхалации, солен разтвор за промивка или топла лапа на челото. И просто си изтърпяваш.
Тук по морето имало морски краставички, с които си лекували синузита. Не съм ги и мяркала.
Някои си го лекуват с гмуркане и смръкване на солена вода.
Аз с маслата карам. А, и капки съм си правила с прополисова тинктура разредена с вода. Щипка, ама помага.
Имаше и други неща, ама сега не се сещам.

# 601
Ефективно мазило с кортикостероид?
Навремето ползвах едно, от което екземите ми изчезваха веднага. Не беше Клотримазол, а май Тридерм.
Не успявам да си спомня името, затова питам за други такива.

# 602
Кловейт

# 603
  • Burgas, Bulgaria
Ефективно мазило с кортикостероид?
Навремето ползвах едно, от което екземите ми изчезваха веднага. Не беше Клотримазол, а май Тридерм.
Не успявам да си спомня името, затова питам за други такива.
Тридерм аз от години го ползвам .

# 604
Имаше едно клобидерм, но не знам произвежда ли се още.

# 605
Произвежда си се Клобедерм, на Тева е сега мисля, преди май беше на Актавис но те нали се събраха.
Но те са по рецепта тези всичките и което и да бъде, трябва лекар да го предпише. Предполагам че лекарят ще може и да направи адекватен избор кое да е, ако изобщо се налага да е кортикостероид.

# 606
Ох, явно не съм се изразила правилно, аз пръскам Ксилометазолин, защото иначе не мога да спя, толкова задръстени са ми синусите, че като легна, едва дишам. Но моят синузит е с много обилни секрети.
Навярно при такъв без, може и да не свърши такава работа.
Да, Геломиртол и Тавипек и аз пиех много често, преди да ми стане гастрит.

Внимавайте с ГелоМитрол ако имате камъни в жлъчката

# 607
Тавипек си купувам от години- много добре повлиява на  упорита кашлица.
Тази година спрях на третото хапче- не можех да спя от тежест в стомаха, а дъхът ми беше като на лавандулов дракон. Или нещо са го предобрили, или аз съм се повредила, но повече не бих го пила.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 12:42 от Mateah

# 608
Пиех едно за сън с лавандула. Беше упоменато да се пие поне час преди лягане. Иначе започва парене, дразнене и оригване на лавандула.
Аз си имам проблеми със стомаха.
Може при теб някаква непоносимост и реакция вече да се е получила.

# 609
Здравейте на всички, за какво се пие дуфастон? Възможно ли е да се изпише профилактично? Предписа ми го гинеколог, на база изследвания, още преди ехографа, обаче нямах възможност да питам какво точно не е наред, защото докторът бързаше, а аз закъснях за прегледа. И сега се чудя дали да го пия или да отида на още един преглед. Много благодаря на всички!

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 11:10 от CooLLander

# 610
  • Пловдив
Здравейте на всички, за какво се пие дуфастон? Възможно ли е да се изпише профилактично? Предписа ми го гинеколог, на база изследвания, още преди ехографа, обаче нямах възможност да питам какво точно не е наред, защото докторът бързаше, а аз закъснях за прегледа. И сега се чудя дали да го пия или да отида на още един преглед. Много благодаря на всички!
Дуфастон се пие по много причини,той е от групата на прогестерона и не се изписва профилактично.

# 611
И аз не бих го пила профилактично.
Друго мнение и изследвания.

# 612
И аз го пих за много болезнена овулация преди години, поне за това ми го изписаха. Абсолютно безмислено според мен, не бих го пила профилактично без изследван прогестерон

# 613
Прогестерон/Progesterone 21.5 ng/ml

жени: фол.ф. <0.1-0.3;
лут.ф. 1.2-15.9; постмен.
<0.1-0.2; бременни - първи
триместър 2.8-147.3, втори
триместър 22.5-95.3, трети
триместър 27.9-242.5;
мъже: <0.1-0.2

Bobchita, това е резултатът от изследването за прогестерон /на двайсетия ден след овулация/, но не мога да преценя дали е нисък. По-скоро ми се струва висок. В крайна сметка си е изцяло моя вината, че закъснях и не питах. Записах си още един преглед за четвъртък. Много благодаря на всички още веднъж!

# 614
По-скоро висок да .Моят АГ не тълкуваше един хормон сам по себе си, а в съотношение с друг. С каква цел е изследван?

Общи условия

Активация на акаунт