С какво ви дразнят снахите?

• 23 239
  • 276
  •   4
Отговори
# 150
Скрит текст:
Хапка,аз лично съм в чужбина,на 2000 км от нашите и на 600(слава Богу от свекърите).Но наблюдавам много това-не буквално живеене заедно,но наблизо,до мама.За приходящите софиянци не знам,то и те са половината България,но тези с родители в същия град или такъв наблизо или пък с вариант за връщане-си се нагласят до мама.
И аз имам същите наблюдения. Да, жените държат на собствено, отделно жилище, или поне собствена квартира, но нямат нищо против родителите им да се отбиват ежедневно, да си говорят по телефона с часове, да прекарват уикенда с родителите си, всички празници, ако може, също.

# 151
  • София
Че това е много често срещано,девойките да искат да са в къщи близо до мама.Даже има пословица"Отдето е жената,от там и родата"
Сега чакам да кажете дали са "мамини муни"

Такива са.

# 152
Моя приятелка 37 годишна, омъжена с 2 деца, тя е по-голямото дете в семейството.
Живяха 8 г. с нейните родители, взеха жилище  и се преместиха на съседната улица.
Ако искате вярвайте, ама тя и майка й , като си излязат на терасите на жилищата, ако говорят малко по-високо могат идеално да се чуват.

# 153
Аз съм така и с майка ми и със свекърва ми и със децата.

# 154
Като едно голяааамо италианско семейство. Wink

# 155
Ама е много лесно, хем всеки си е вкъщи, хем при нужда веднага някой се отзовава.Не сме и голямо семейство, защото и аз и мъжа ми сме по едно дете.

# 156
Готина тема.
С три деца съм. Един ден, живот и здраве ще съм два пъти тъща и един път свекърва.
По този повод нещо любимо:

Всяка майка се надява, че дъщеря й ще бъде по-щастлива в брака си от нея, но нито една не допуска, че изборът на сина й, ще бъде по-сполучлив от бащиния му. Sweat Smile  Sweat Smile  Sweat Smile

# 157
  • волно калдъръмче
Готина тема.
С три деца съм. Един ден, живот и здраве ще съм два пъти тъща и един път свекърва.
По този повод нещо любимо:

Всяка майка се надява, че дъщеря й ще бъде по-щастлива в брака си от нея, но нито една не допуска, че изборът на сина й, ще бъде по-сполучлив от бащиния му. Sweat Smile  Sweat Smile  Sweat Smile
Така е, скъпа. Мъжете ни са големи късметлии Laughing

# 158
О,и  ние си говорим от терасите и си се чуваме идеално! Отгоре на всичко те могат да ме гледат през прозореца като на телевизор.  Пусти мой лош късмет, аз не  мога да ги наблюдавам, защото те са на високо,а аз на по-ниско. (Майтап,Уили!

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 19:42 от K.A.G.

# 159
Ами не стига,че сме метнали синовете на друг да ги обгрижва,па и кусури да намираме-маайдемолявисе-нЕма нужда Simple Smile Simple Smile

# 160
  • София
Аз също съм мислила, колко е трудно на младежите от София, когато завършат училище. Не могат да се вземат чантата и да се изнесат (без сериозни промени), нито да тръгнат към общежитието.
Съученичка отиде да учи във Варна в тогавашни ВИНС и споделяше колко хубаво си изкарала студентството. Все пак голям град, и то на морето...После ме беше яд що не съм се разкарала и аз, ама от нашите слушах разни забележки "хората пари дават да дойдат в София, ти ще се махаш".

По темата - понеже съм нещо като тъща, ме дразни, че се отнесоха на другия край на града, далече от всичко и че са като залепени, с някакъв пенсионерски начин на живот - ходят по моловете на кино и толкова.
Говорих, пришка ми излезе на езика, че трябва да има своя среда и контакти, а не той да й налага неговата среда - кима и си кара по същия начин. Явно ние с баща й сме сбъркали при възпитанието или си е такъв човек, затова гледам да не се държа като отровен родител и да критикувам.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 16:22 от Cuckoo

# 161
...Говорих, пришка ми излезе на езика... затова гледам да не се държа като отровен родител и да критикувам.
Къде ли щеше да ти излезе пришка, ако критикуваше.
После що "дай втория пълнител".

# 162
Това е добър виц за тъщи,дано да го знаят

# 163
Никой не трябва да ходи насила да се забавлява с компания, която не му е ок. Била съм в такива ситуации - ей, голяма мъка.
Има начини за измъкване, но просто двамата трябва да си поговорят. Нашата компания, с която сме изкарали прекрасни мигове, купони, почивки, празници, всичко беше толкова весело, забавно. Но преди да се присъединим, имахме доста несполучливи сбирки с хора, с които и така не намерихме общ език.

# 164
След като дъщеря ти е достатъчно голяма да има нещо като мъж, значи сама решава как да си живее живота и по-скоро трябва да си прехапеш езика пред това пришки да ти излизат.

Общи условия

Активация на акаунт