С какво ви дразнят снахите?

• 32 139
  • 523
  •   2
Отговори
# 525
Е, как не знаеш, какво не ти харесва. Взела си и безценното, пък то заслужава много повече от теб.
Както казва една моя позната, ти го гледаш от парче месо, пък то вземе че се ожени. Много ми е любима таз реплика и много ме забавлява.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 16:30 от alia7

# 526
Да, ценна реплика.И аз така смятам за моя син, от парче месо, пък коя ще го тормози?! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 527
  • Countryside
Е, добре де, а сам ли да седи безценния? Много са ми странни такива разсъждения, ми да не го е раждала и гледала, той щото много е гледан де, ама хайде. Като оня виц, ти се радвай, че сина ни не доведе за снаха Ханс Joy

# 528
Как сам? Мама не е ли достатъчна? 😄

И аз един ден ще съм свекърва, да пази Бог! 😁

# 529
  • Countryside
А аз се глася за свекърва и тъща, най-доброто от двата свята Joy

# 530
  • София
От никого няма да се оплаквам. Зетя ми е златен.

# 531
  • Пловдив
Е аз какво по - различно написах??? Не имотите се важни , отношененията са разковничето. Само дето не си представям , че ще съм с човек, който няма да е до мен в момент, когато родителите ми са в нужда .
   Стига с тоя тормоз, с пръчки ли ви бият?
  Ако сте независими, уверени в себе си и партнъорите , как ще ви тормозят? Ако не са свекърите, ще са колеги , шефове и т.н.  Да уточня, не смятам , че свекървите са безгрешни, бели и добри. Но на снахите се случват нещата, които самите те позволяват да се случат.
Добре, искам да ти задам хипотетичен въпрос. Какво би направила, ако сте две семейства, примерно мъжа ти има брат, и на едното семейство е дадена къща, имоти, на другото нищо? Обективна причина - "той брат ти не се справя, а ти се оправяш сам", ама брата не е инвалид, нито има някакво сериозно заболяване, просто толкова си може и/или го мързи. Дали пак би помагала в нужда, защото аз не. И не е въпрос само за имотите, а на отнощението, което показват.

# 532
Честно казано, не знам. Ще оставя може би съпругът ми да реши как да постъпи. Познавайки се , и знаейки двамата през какво сме преминали, ако реши да помага, ще съм до него. Заради него. Но той не би позволил някой от роднините му да ме обижда, нагрубява и тормози.     Явно аз нещо не се изказвам правилно. Аз не разбирам за какъв тормоз става дума, че впоследствие и да съм длъжна да съм благодарна и с добро отношение. Случвало се е да има нужда да заявя позиция , да отстоявам себе си пред неговата рода, да защитим обща наша позиция.Никога това  не е довело да скандали, разрив или влошаване на отношения.
   Имоти - раздавенето им води до толкова проблеми, както родители-деца, така и между братя и сестри.

# 533
  • Пловдив
А аз не бих оставила мъжа ми да реши. Аз си имам глава и решавам за себе си. И в моя собствен род имам светли примери как едни все не могат, толкова си могат и за тях се заделят повече ресурси. И не е само имоти, примерно и гледане на деца ако щеш.

# 534
Имах предвид да реши дали ще помага той самият. Не бих се намесила в негово решение. Ако ще се наеме човек да се грижи, няма да имам против да се отделят финанси от семейните. Дотолкова, че да не нарушава задоволяването на нашите нужди. Ако ще има нужда да отделя от времето си, също. Май писах, погрижих се за свекърва ми в най-тежките последни  месеци.  Имали сме търкания , различия през годините. Другата снаха като че ли беше по-любима. Изобщо не ми пукаше. Съпругът ми  и зет ми три пъти почти спасяват живота на баща ми, бил е неотлъчно до него в много тежки моменти. Без имоти.
   И в двете фамилии има безспорни "звездни моменти", за кратки периоди сме съжителствали и с едните и с другите. Дойде ни акъла много бързо.

# 535
  • Пловдив
Ааа, и за това имам против - от семейните ресурси не бих отделяла. И както казах - не е само имота, а цялостно отношение. Имота е просто очевидно.

# 536
Ами различни сме хората. И всеки си знае себе си. Аз нито обвинявам, нито оправдавам.
    Ако хипотетичната ситуация, която ти описа я приемаме за тормоз, окей.Аз това исках да знам, какво значи тормоз, според пишещите.Ако всеки обижда , нагрубява,  крещи на снахата, защо тя го позволява? Големи хора сме, едва ли ще се оставим някой външен  да се държи с нас така.
   Съпругът ми не е очаквал или изисквал от мен да се грижа за майка му. Не би го направил. Но сега оценява това. Както и аз безкрайно много ценя отношението му към моите родители.

# 537
  • Пловдив
Не е тормоз, но не поражда желание да помагам.

# 538
Не е тормоз, но не поражда желание да помагам.
  Да ,разбрах те.

Общи условия

Активация на акаунт