С какво ви дразнят снахите?

• 22 912
  • 270
  •   13
Отговори
# 165
Тук не съм съгласна. Cuckoo може да си прехапе езика само и единствено пред евентуалния зет, за да не си развалят отношенията изначално, все пак не е той човекът, на който тя трябва да обяснява каквото и да е.
Но да кажеш на дъщеря си, че трябва да има среда и компания и собствен кръг е изключително важно. Мога да дам десетки примери как жени не зарязват гаджето си, защото нямат собствена среда и това би означавало да зарежат и целия си социал, нямат на кого да се оплачат, защото приятелките им са гаджета на приятелите на мъжа, остават абсолютно сами, ако партньорът ги зареже и това ги води до депресия и т.н., и т.н.
Приятелската среда на гаджето ти не е твоята среда и никога няма да бъде. А и не бива човек да се загубва в другия. Но това го отдавам на младостта.

# 166
  • Чужбина
Това с "мамините муни" съм го виждал и е идеално за мъже - тип рационални/ практични, но не емоционални.

Ако на мъжа не му пука, може идеално да изиграе ситуацията в своя полза - напр. да е заврян зет, да му готвят и чистят, да му гледат децата, а той - свобода на работа и в командировки бол.

Единствено от него се изисква да не влиза в тежка конфронтация с тъщата. Ако е мъжкар и пр., може и на нея да се скара, защото той така и така доминира жена си, има една крачка да доминира и майка й, а и всички.

Ако, обаче, мъжът от "слабост" и емоционалност (зависимост) се е докарал да бъде в "подчинено" положение в такава среда, то той едва ли ще оцелее, даже и чисто физически (болести)...

# 167
Тук не съм съгласна. Cuckoo може да си прехапе езика само и единствено пред евентуалния зет, за да не си развалят отношенията изначално, все пак не е той човекът, на който тя трябва да обяснява каквото и да е.
Но да кажеш на дъщеря си, че трябва да има среда и компания и собствен кръг е изключително важно. Мога да дам десетки примери как жени не зарязват гаджето си, защото нямат собствена среда и това би означавало да зарежат и целия си социал, нямат на кого да се оплачат, защото приятелките им са гаджета на приятелите на мъжа, остават абсолютно сами, ако партньорът ги зареже и това ги води до депресия и т.н., и т.н.
Приятелската среда на гаджето ти не е твоята среда и никога няма да бъде. А и не бива човек да се загубва в другия. Но това го отдавам на младостта.

По принцип съм съгласна с казаното, както и смятам, че е хубаво това да се каже внимателно и да се формулира като съвет. Да се споменава многократно и да се натъртва на пораснал човек, дори и с добро, не смятам за редно или нормално.

# 168
Пропуснала съм натъртването. Ако е така, да, натъртването за каквото и да е не е редно.

# 169
Ако един зрял човек не може сам да осъзнава какво желае и как иска да се забавлява, да прекарва свободното време, то нещата са много зле. Мама да си търси своя компания и свои приятели с татко.
Може жената да се чувства отлично в приятелската среда на мъжа си, както и обратното. Щом двамата като двойка могат да се впишат в някаква среда и така да се забавляват, всичко е шест.
Иначе - търсят, опитват. То и в това е смисъла на съвместния живот - начина да се забавляваш и откъсваш от битовизмите заедно с партньора. Ама мама да дава акъл (мама на синковец или мама на дъщеря), ми е слабо казано неправилно.

# 170
За форумски ужас аз се разбирам идеално с приятелите на мм. Излизам с тях и без мм да е с нас. Разбирам си се понякога за кафе/бира, ако мм е зает и не може, а на мен ми се излиза. Имам си и мои приятелки, с които също излизам. Не съм самотница. И да, знам, че ако се разделя с мм, те си остават негови приятели. Но това няма значение, те са наши приятели. Правя си рождените дни по два пъти - веднъж с неговите и веднъж с моите. Добре, че майка ми не натъртва как може такова нещо, защото ми е идеална ситуацията.

# 171
Ама вие май не четете внимателно.
Sherilyn, ти имаш своя си среда, в това, че поддържаш приятелски отношения с приятелите на мъжа ти не виждам нищо лошо, това е нормално, бих казала дори очаквано.
Cuckoo използва израза " налага неговата среда " и очевидно момичето вече няма нейна. Няма да адвокатствам повече. Просто аз по съвсем друг начин разбирам поста й. А не, че не харесва приятелите на пораснала си дъщеря.

# 172
Много внимателно четем. Има два варианта - мама се тревожи, че вижда подобно налагане или момичето се е оплакало. Може и двете. Това, обаче за голям човек, не е тема за решаване с мама. Един зрял човек трябва да може сам да решава подобни, ако съществуват. Прекарването на свободното време с любимия човек е нещо, което не е поле за разискване с мама, татко или батко. С батко може. Това е начин да се провери дали имаме двойка, дали могат да се уважават, как мама ще издържи изпита да уважава "узряването" на детето си.
Забележка - стига да не става въпрос за хора, които нарушават закона, морала и имат някакви отклонения. В такъв случай, нещата са различни.

# 173
Възможно е майката действително да се тревожи.Дори детето да е голямо,за нас си е дете.Но все пак не трябва да се прекалява и настоява.Представете си ,ако списващата беше свекърва  и си позволеше да настоява момчето във връзката да си има свои приятели и среда?Щаха да я изядат с парцалите!

# 174
А какво правим ако приятелския кръг е общ?
С моя мъж бяхме в обща компания близо 2 г преди да се загаджим. Имаме и други познати, но най- близките ни приятели са общи.

# 175
Тук става въпрос за майчина тревога,детето и да не се обезличи,а не за общи компании.

# 176
Ама детето да не е малко, че да не може да взема решения само?

# 177
Моята снаха не може да казва ,,не", когато и поискат заем.

# 178
Моята снаха не може да казва ,,не", когато и поискат заем.
Може ли някакви коирдинати?

# 179
Ще те посрещне баба с дръжката на метлата.

Общи условия

Активация на акаунт