Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 36 667
  • 387
  •   1
Отговори
# 300
Аз писах, че бих пробвала събитие за майки с деца, не съм потребителката с фитнеса, а с ескейп предизвикателствата.
Това, което ми хрумна на първо време е за 8-ми март - подари на мама най-хубавия подарък - време, прекарано с теб! Вечер със състезателни игри от типа познай със завързани очи коя е твоята майка по допир, аромат, шепот. Познай-любимите неща на мама - любим десерт, филм, цвят. Игра на асоциации, в която трябва да обясняват с жестове/рисунки.
Дали би имало интерес и каква да е наградата за победителите?

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 20:44 от V.P.

# 301
  • Свети Влас
Моята леля има идея да направи духовен дом, само че откъде пари не знам...

# 302
  • пустинята Гоби
Сега се сетих, че лятото като ходих на спорт (силови и разтягащи упражнения) една дама беше с детето си, момче на около 10-11 години, то също правеше каквото може. Ако бяха моите деца на сходна възраст, щяха да опищят света, но жената изглеждаше доста по-спортуващата от мен. Та ако е възпитала у детето любов към спорта от малко, ето ти успех.

# 303
Да, но точно такива си ходят самостоятелно и нямат нужда от групови тренировки или кой да им гледа децата.
А и мисля, че се имаше предвид малки деца, които няма как да ги оставиш някъде или с някого и заради тива пропускаш фитнеса си, примерно

# 304
  • пустинята Гоби
Тренировката беше групова и детето вероятно е свикнало да посещава с майка си подобни места от малко, затова кротуваше и спортуваше.

# 305
Имаше ли други деца, освен него?

# 306
  • пустинята Гоби
Не, групата беше за възрастни. Исках да кажа, че се случва жени да си водят децата с тях (знам и от приятелка), понякога пречат и ако се направи нещо специално за тези деца, вероятно ще се привлекат майките.

# 307
10-11г не са деца за детски център, от където тръгна историята... На 17 пък си е жена вече... Деца за детски център са 2-6г. Тези няма как да тренират съвместно.

# 308
  • Бургас
Тренировката беше групова и детето вероятно е свикнало да посещава с майка си подобни места от малко, затова кротуваше и спортуваше.
Е те на 10-11г вече са големи и се държат нормално,  дори и да не е спортувало. Би било странно на тази възраст да се държат като 3 годишни.

Аз останах с впечатлението, че идеята на потребителката е да има детски кът към фитнеса и майките да оставят там децата докато те тренират.

# 309
  • София
10-11г не са деца за детски център, от където тръгна историята... На 17 пък си е жена вече... Деца за детски център са 2-6г. Тези няма как да тренират съвместно.

+1

10-11г не е проблем за тренировки. Да го водиш с теб дори е добре, ако не ходи на някакъв друг спорт. Та дори да реши да те чака на някое диванче до рецепцията на фитнеса пак е ок. Ама моите като са на 4 и 1 как да ги взема 😀 За такива дребосъци по-скоро схващам аз идеята. За деца пред тийн и тийн възраст въобще не бих мислила да ги водя по някакви кътове.
За малките ще е супер да има някакви тренировки също, съобразени с годините им. Дали да скачат, да тичат, да де търкалят. Не типичния детски кът, но тогава предполагам, че трябва да е някой детски педагог спортист с тях, а не просто аниматор.

# 310
Дввойката на 17 не беше пример за детски кът. А, че можеш да спортуваш с детето си, едва когато е достатъчно осъзнато и ако то самото реши.Както казах, опитах да ходя на йога с нея, при това не
в група. Тя беше на 5 и малко, реши да рисува и чете и да ме проверява дали съм добре, когато релаксирам.
От друга страна, обаче, я пробвах с детска въздушна йога, която и хареса много. Но групата беше само от деца. За мен, ако не са във възраст ололо 3-4 год.по-работещ вариант са детски спортни занимавкк, клито вървят паралелно с часа на майката, но в друга зала. Но това пак е ограничен вариант, защото изпуска майки , които третират самостоятелно.
Лично аз, бих ползвала услуга "детски център", ако детето ми е малко, а искам да ходя на фитнес.
И последно, ако това с детския център беше работещ вариант, щеше вече да го има.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 16:53 от red soul

# 311
Едно време в София имаше едни занимания Fit kids. Бяха активни игри за деца в различни възрастови групи. По спомен от 3г до към 3-4клас. Дъщеря ми ходеше с голямо удоволствие. Сега ги потърсих, има фирма със същото име, но не са същите хора. Провеждаха се в зала с един треньор, който им измисляше разни движения с бягане, скачане и пр.
Също съм я водила на изправителна общоукрепваща гимнастика към Асем, която се играеше в зали към два фитнеса, тоест аз можех да ходя на фитнес или да плувам, докато тя играеше гимнастика.
В случая с малките във Фит кидс освен треньора, отвън имаше и друга жена. Ако някое се разплачеше, оставаше с нея да рисува и играе, тъй като не всички родители чакаха отвън, а някои ходеха да сив ършат работа.
Със сигурност такова нещо би улеснило много майки, но дали ще е рентабилно, не знам. Може би карти и за децата и ако се разболеят да има някакъв начин за малко удължаване на ползването им.

# 312
Дъщеря ми от близо 5 годишна до 10-11 гидишна хидеше в little gym тук при нас. Разделени са по възраст. И някъде преди 5 год сигурно ае заговори, че и в България ще се открива същото нещо. Сега проверих, има в София. https://sofia.thelittlegym.eu/

# 313
На предната страница прочетох идея за старчески дом. Дано не подведа някого, но в момента тече европейска програма, която подпомага подобни идеи, стига да се реализират в селски райони.

# 314
Да, точно така. И аз прочетох за нея.

Общи условия

Активация на акаунт