Прекратяване на срочен трудов договор

• 64
  • 2
  •   2
Отговори
Здравейте, назначена съм на срочен договор. Имаме служителка в майчинство, която заема по-ниска длъжност от моята. Скоро разбрах, че се е дипломирала със същата специалност като моята, майчинството й ще свърши преди края на моя договор. Възможно ли е да ме освободят след нейното завръщане, въпреки че тя е на друга позиция?

# 1
Какъв ти е срокът на договора, какво пише в договора за прекратяването му, изпитателни срокове и пр.? Най-вероятно просто няма да те оставят да преминеш към безсрочен договор, ако не им трябваш, защото обикновено са повече разправии да ти го прекратяват, отколкото да го оставят да приключи.

# 2
Благодаря, имам още съвсем малко до края на изпитателния срок. Просто се чудех дали колежката с връщането си може да заеме моята позиция, предвид факта, че вече има съответната диплома за това. Допускам варианта и да ни разместят, защото и двете отговаряме на еднакви условия и сме взаимно заменяеми. На този етап тя има официален заместник, който би трябвало да си отиде след като се върне. Най-вероятно един от трима ни ще си отиде, защото местата са две.

Общи условия

Активация на акаунт