Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 37 425
  • 387
  •   1
Отговори
# 180
Звучи ми като Експрес Уан. Те си доставят пратките във всевъзможни странни магазини като месарници, китайски ресторант, книжарница и разни такива Smile Бяха писали в друга тема. Но може и да не са те.

# 181
Офис на Европът имам предвид.

https://evropat.bg/franchising

Не се изисква първоначална франчайз такса, нито по-нататъшни такси. Може да бъдете партньор, като допълващ бизнес. Не влагате нищо.

Последна редакция: чт, 25 апр 2024, 17:26 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 182
Европът - не, ама това Експрес Уан ме заинтригува...

# 183
При нас Експрес Уан са в офис на Изи Пей. Не знам какво печели човекът, но много им куца организацията и никога не знае дали пакетът ти е пристигнал или не. И всеки път започва едно ровене. И се ядосва. Чак ми става неудобно да ходя там за пратки Grinning

Последна редакция: нд, 28 апр 2024, 08:09 от Барбалена

# 184
  • Свети Влас
Не съм чувала добри отзиви за тях. Както е казала Барбалена, организацията им куца, дори май са губили пратки и т.н. Бих се замисляла дали да работя с тях, защото ще има ама къде ми е пратката и едно мрънкане и главоболие .

# 185
Здравейте, имам идея за откриване на обект Скара-бира, не открих нищо по темата и затова пиша тук.
Ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори и да получа насоки.
Срещу нас има скара, държеше я жена, докато тя работеше имаше доста работа, но за съжаление почина. След нея се пробваха децата й, но бързо се отказаха. След тях се хвана друг човек, веднъж си взехме кюфте и пържола, но не ставаха за нищо. Вчера минах и гледам, че се изнася изкара има няма месец - два, според мен нормално, защото храната не ставаше.
Намерих обявата и видях, помещението се отдава за 800лв.
Замислих се дали си струва да се захвана с този бизнес?
Какви документи ще са ми необходими?
Нямам капитал и се замислям за заем, дали бих успяла да го върна?
Дали няма да се набия единствено?
Много се надявам някой да ми отговори!
Благодаря предварително.

# 186
И на мен ми е мерак местенце за хапване. Но не искам да го работя аз, а с персонала е изключително трудно.

Вече на няколко пъти попадам на местенца, които са чудесни са лаборатория, но нито съм лекар, нито имам 250 000 лева Smiley
https://m.zdrave.net/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/-%D0%A … 1%81%D1%82/n18255

# 187
Аз също съм на такава вълна, но за каравана за бързо хранене. Дали има някой пробвал?

# 188
Аз също съм на такава вълна, но за каравана за бързо хранене. Дали има някой пробвал?
Много по-добро от заведение, винаги може да преместиш ако няма клиенти.

# 189
Здравейте, искам да ви попитам имате ли идея за местата за продажба на сладолед. Тези които са открити хладилници и слагат според избора на клиент. Виждам че са брандирани, но нямам идея как става снабдяването. Тук е ясно че мястото трябва да е топ и ще се случи минимум следващата година. Идята е да го предложа на сина ми, който иска да работи ваканцията и защо да не е за себе си? Ние имаме фирма и административната част ми е ясна, но каква е връзката с производителя и дали реално се печели нещо - нямам идея.

# 190
Здравейте, искам да ви попитам имате ли идея за местата за продажба на сладолед. Тези които са открити хладилници и слагат според избора на клиент. Виждам че са брандирани, но нямам идея как става снабдяването. Тук е ясно че мястото трябва да е топ и ще се случи минимум следващата година. Идята е да го предложа на сина ми, който иска да работи ваканцията и защо да не е за себе си? Ние имаме фирма и административната част ми е ясна, но каква е връзката с производителя и дали реално се печели нещо - нямам идея.
Трябва разрешително от общината за поставяне, както и се плаща тротоарно право.
Фирмите производители имат дистрибутори по региони. Обикновено местата се разпределят между тях си. Витрини се дават не на парче, а на район - т.е. трябва да можеш поне няколко витрини да поддържаш.
Не знам за кой град говориш, но сладоледения бизнес е доста регулиран.
Пиши на който производител сте си харесали, да те свържат с търговски отдел, за повече инфо.
Ако искаш ми пиши на лични, за някои може да имам идеи за контакти.

# 191
А някой да знае за фирми, които се занимават с развиване на вендинг мрежа в страната? Да поставят автомати за кафе и други, срещу месечен наем или процент от продажбите и фирмата си зарежда и поддържа автоматите. Знаете ли за такава практика или фирма?

# 192
Здравейте!
Как ви се струва идеята за рисуване върху кецове и тениски и продажбата им чрез фейсбук страница? Дали би имало интерес, според вас, ако предположим, че ще са изрисувани на добро ниво?
А дали ако реша да рисувам някакви известни герои от анимации и т.н., ще има някакъв проблем с авторското право? Също и дали трябва да имам регистрирана фирма, след като ще продавам чрез фейсбук-страница?
Сигурно и спонсорирана реклама трябва да се пусне, за да разберат хората за страницата, не ми е много ясно как става.
Изобщо-доста неща има за изясняване, засега просто ми хрумна като идея. Търся нещо, което да може да се реализира с малък бюджет и да е свързано с рисуване.

# 193
1. Винаги можеш да пробваш.
2. Не само фб, имаш и инстаграм, а и безплатни онлайн магазини.
3. Герои от анимации - да, нарушаваш авторско право.
4. Без значение през какъв канал продаваш, щом продаваш трябв да регистрираш продажбите, дефакто ти трябва да откриеш фирма, да издаваш касови бележки...
5. Реклама можеш и на много други места да си пуснеш, например в Гугъл и да ти се появава тук в Бг-мама.

# 194
1. Винаги можеш да пробваш.
2. Не само фб, имаш и инстаграм, а и безплатни онлайн магазини.
3. Герои от анимации - да, нарушаваш авторско право.
4. Без значение през какъв канал продаваш, щом продаваш трябв да регистрираш продажбите, дефакто ти трябва да откриеш фирма, да издаваш касови бележки...
5. Реклама можеш и на много други места да си пуснеш, например в Гугъл и да ти се появава тук в Бг-мама.
Благодаря! А какво се има предвид под безплатни онлайн магазини? Явно нещо не съм в час с тях.

Общи условия

Активация на акаунт