Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 37 393
  • 387
  •   1
Отговори
# 225
Бих искала аз да я обработвам. Намира се в Дунавската равнина. Бих искала да се пробвам с нещо не толкова капризно за отглеждане, да, може и орехи... знам ли. Просто се замислям, че за бъдеще е добре да имам направена инвестиция в земеделие, чиято стойност ще расте с годините, а не да бъде отдавана под наем и някой друг да печели от нея. Мислела съм си и за индустриален коноп, но до колкото съм чела, в България това е доста сложно.. Та мисълта ми е дали някой има опит в такова начинание и какви са процедурите през които се минава? Регистрация на фирма (трябва ли да си земеделски производител), лиценз за каквото ще се сее, инвестиция, сеитба, ей такива неща Simple Smile

Първата стъпка е да се регистрирате като земеделски производител, може да поискате и Евро подпомагане, изискванията вече са различни за всяка култура и не е някаква велика сума. Аз имам 45-50 дка. в Добруджа, която бях дала на брат ми да работи. 6-7 години я работи(хме) и в момента я продавам, за да пробвам друг бизнес живот и здраве, той също се отказа вече и се върна към това да я дава срещу аренда. Общо работи(хме) малко над 90 декара.
В земеделието е много трудно да се каже, година с година не си приличат. Дали ще е суха, дъждовна година. Една година е супер, на следващата едва покриеш разходите.  Отделно се наемат машини. Има си странични разходи и трябва хубаво да си прецените дали си струва. Първите 1-2 години е само наливане на пари(пак според културата де). Ние като дръпнахме чертата и изкарвахме колкото да си покрием разходите, а се скъсваш от работа.. За орехи специално не зная, ние имахме други култури, дано някой се включи с конкретен опит.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 19:49 от GattaMatta

# 226
Здравейте, нова съм в темата и бих искала да попитам (извинявам се ако вече се е коментирало), искам да стартирам земеделски бизнес с наследствена земя. Някой има ли идея какви са стъпките за това?
Пурво трябва да решите с какво ще я засадите и да имате специалист, който разбира от тази култура. Много е трудно с намирането на работници, дори за прибиране на реколта. . Трябва си и много скъпа техника. Правите си бизнес план с финансовата част и проверявате субсидиите. След това се търси счетоводител, който разбира от сверата, за да води дейността.

# 227
Здравейте! Реших да си направя страница във фейсбук, където да качвам мои картини, с цел евентуална продажба. И се чудя какво име да избера за страницата. Хрумнаха ми доста имена, но май все не са много подходящи. Измежду тях едното е АРТиШОК, ама се чудя дали не е много шантаво, а и картините са нормални, така да се каже, нищо шокиращо. Не знам защо се хванах за това име. Иначе имена като "Контрасти", "Спектър"и други подобни май отдавна са заети като бизнеси.
Освен шока да е, че очакваш да се шокираш, а то няма за какво.Grinning
Вие какво мислите, важно ли е името и на прав път ли съм в измислянето му?

# 228
Защо не си сложиш твоето име или друго женско красиво име, или име, което се свързва с красота? Също и френските, италианските имена са много вървежни, също и имена на богини. BelleVie, Bonjour, Ирис, Нуса, например. Simple Smile
Артишок на мен ми звучи като име на супермаркет.

# 229
  • пустинята Гоби
На мен артишок ми харесва, не бих очаквала нещо шокиращо от фейсбук място с това име.

# 230
Артишок си е вид зеленчук.

# 231
Артишок е запомнящо се и на мен ми харесва!

# 232
  • пустинята Гоби
Знаем какво е артишок, друг е въпросът.

# 233
На мен не  ми харесва, но това е без значение. Човек винаги избира каквото той желае.

# 234
  • София
На мен ми звучи малко несериозно това име за нещо свързано с изкуство. Ако е за артишок (буквално) да, бих приела. Иначе ми е малко фър фър работа и бих се замислила дали да поръчам от такъв творец. Много картини в нас и роднини са от български творци, всички си използват личното си име на страниците + още нещо свързано с изкуството им. Поне за мен това е по-професионално и повече ми привлича погледа, а и после по-лесно ми е да препоръчам като кажа името или да търся при нужда (тези изчанчените страници не успявам да ги запомня, вече да много и навсякъде).

# 235
Благодаря ви за отговорите! Ще помисля дали да не използвам името си в страницата. Знам че повечето страници така се кръщават, искаше ми се да е нещо по-различно и запомнящо се, затова измислих този АРТиШОК. В крайна сметка може би е по-важно какви ще са картините.

# 236
Добре де, а картините не ги ли подписваш? Нямаш ли някакъв псевдоним? Все пак да се запомни автора не е ли идеята?

# 237
Добре де, а картините не ги ли подписваш? Нямаш ли някакъв псевдоним? Все пак да се запомни автора не е ли идеята?
Чак псевдоним-не. Обикновено поставям инициалите на името и фамилията си, но не винаги.

# 238
Ами добре, тогава, например "БВГ Арт".

# 239
Ами добре, тогава, например "БВГ Арт".
Ха-ха, малко като АБВ поща ми звучи. Е, то не е казано, че както съм подписала картините и името на страницата да е такова.
Ще помисля все пак.

Общи условия

Активация на акаунт