Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 85

• 72 787
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Да, явно е така
Ходих и на друг ДМ и там не излезе отстъпка, но го купих все пак Simple Smile
Благодаря Simple Smile
Взех си розовата тумбеста спирала I love extreme, crazy volume
и гел за вежди на есенс

# 376
Какво мислите за шампоаните на Ogx, отдавна ги заглеждам и сега ми се падна купон от яйцата. След измиване косата ми пак е леко мазна в корените и се чудя вече какъв шампоан да си взема

# 377
  • Deutschland
С арган не е лош, но трябва да се ползва и балсама след него. Имат и маски, но тях не съм пробвала.

# 378
На мен друго ми е интересно - все повече хора се оплакват в последно време от този проблем - мазни корени и нормални и/ли сухи краища. На какво ли се дължи? Промяна в формулата на шампоаните ли? Където излезе някаква мода с безсулфатни шампоани ли? Водата ли? Странно е, че много хора имат един и същи проблем, а преди не са го имали.

И аз съм в кюпа, ще следя за отговори за добър шампоан. Досега най-добре ми понася един на Апивита, но той е по-скоро от медицинската козметика (няма го в дрогериите).

# 379
Аз също от няколко месеца имам този проблем като преди не беше постоянно а сега вече е на всяко измиване. Мислех че ми помогна един шампоан на Гарниер първите 4-5 измивания нямах проблем и след това пак стана същото. Така смених няколко шампоана, тъй като отначало нямам проблем.

# 380
Да, явно е така
Ходих и на друг ДМ и там не излезе отстъпка, но го купих все пак Simple Smile
Благодаря Simple Smile
Взех си розовата тумбеста спирала I love extreme, crazy volume
и гел за вежди на есенс

Малко глупав въпрос имам: Отстъпката не е ли само за един продукт от категория? Тоест, купуваш примерно само 1 червило, а не 2 или 3 червила да речем.

# 381
Според мен не е. Защото на всеки код пише продукти, щеше да е упоменато ако е само за един продукт според мен.

# 382
Това с мазните корени и сухи краища е заради шампоана. От 4-5 г. ползвах все един и същи шампоан на Dove овлажняващ, преди 2 месеца реших да разнообразя и взех на гарниер за чувствителен скалп и за първи път ми се появи такъв проблем, като че ли не съм си мила косата. После го оставих, взимах на Лореал изглаждащ и още по лошо, цялата ми коса след измиване е мазна. Пробвах на Ив Роше този път косата ми стана прекалено суха и не толкова здрава от съм корени, по бързо пада. Преди си имах много здрава и не разплитаща се коса. Пробвах с детски- резултатът е пак мазни корени Sad. В момента имам натрупани шампоани ползвани 3-4 пъти и се чудя какъв да купувам, но при всички положения няма да е безсулфатен защото и с такъв косата ми стои мазна. Сигурно ще продължа пак с Dove, нормален с измиващи агенти.
И да допълня: преди с дав шампоана можех да си оставя косата без да я мия 3 дни без да се омазнява, но не ми беше суха а бляскава и добре изглеждаща.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 08:11 от aya_2012

# 383
Аз също съм с мазни корени и сухи краища. Според мен се дължи на тънката ми коса, поради което себумът лесно стига до косата и я омазнява. В момента използвам без сулфатен шампоан и не е точно моят. Имам нужда от по-силен шампоан.

# 384
Аз също съм с тънка и склонна към омазняване коса със сухи краища (аз съм си така от ученичка). Почти всички шампоани при мен влошават нещата, един от малкото, които са ми добре е на Lakme за ежедневна употреба (от Zlatna Ribka). Но сега съм си взела на Балеа с Ябълка, ще пробвам и един подобен на Alverde, ако някой от тях ми пасне на косата, ще е просто супер.

# 385
  • Deutschland
Писала съм, че детето ползва този с ябълка за мазни корени и сухи краища и беше доволна. Също и от твърдите шампоани на Балеа. Лично аз твърди не съм ползвала, струва ми се че никога няма да си измия нормално косата.

# 386
Да, аз от тази група научих за него, може да е било от ваш пост. Твърди шампоани не съм ползвала, мисля че не са подходящи за боядисвана коса, а моята я боядисвам в светло русата гама. Безсулфатните и на мен не ми измиват косата, после седи на клечки и се отказах.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 11:20 от *Emerald

# 387
  • Варна
Интересно, че аз съм с доста чуплива коса и винаги е била по-скоро суха. Можех да не я мия поне 4 дни и не си личеше. От може би няколко месеца да не кажа половин година, много бързо ми се омазнява косата в корените. Не знам на какво се дължи и търся решение!

# 388
Краищата не са ми сухи че аз не се боядисвам и изправям и прочие, но съм с тънка коса с която бързо се омазнява в корените. И аз съм най-доволна от шампоани които се водят за честа/ежедневна употреба. По-силно измиващи ми премиват косата и не е добре по дължините, а не забелязвам да подобряват положението с омазняването така или иначе. Стилизанти също не ползвам кой знае какви, евентуално малко пудра за обем в корените да ги повдигне, при тънка коса това също дава разлика спрямо "легнала" върху скалпа как се омазнява.
И другото което помага е трудно изграден навик да не си пипам косата постоянно. Това вече би я замазало супер бързо, затова с много мъки се отучих.
Скрит текст:
По някое време държах вкъщи бутилка някакъв дълбокопочистващ шампоан, слагах го точно веднъж в месеца, точно преди да се къносам. Въобразила съм си че сваляше малко от къната, дали е така не съм сигурна ама наумила си бях Grinning Целта ми беше да не се натрупва толкова цвят по дължините, косата ми беше почти до кръста и надолу ставаше по-тъмна отколкото исках. Като свърши този шампоан, хич и не си купих нов, на инат го изразходих, премиваше ми косата ужасно и ми беше дразнещ дори за по веднъж в месеца само. Не е моето.

# 389
В следобедните часове започвам да лъсвам аз, но съм си с мазна кожа.
Видях в лили фотдьотен на Lumene  нов е за хора с комбинирана и мазна кожа иаз съм с такава точно смятам по натам да го взема да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт