Дългото чакане след трансфер – тема 103

• 42 671
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
А ако не е имало стимулация както при мен?
Аз дори и след неуспешното инвитро на стимулиран цикъл, следващия месец правих на ЕЦ, но пак беше неуспешно де.

# 631
Буцигном- цветната снимка и хистероскопията не са взаимнозаменяеми. И моята цветна беше чудесна, но на хистерото нещата изглеждаха по съвсем друг начин. 

Аз имам един непоискан съвет. Отделих време и прочетох всички 3 последни теми от “Забременели след инвитро”. Много е полезно да прочетеш истории как са успели жени след неуспех, какви промени са направили, други с какви проблеми са се справили. Може да откриете отговори на въпроси, които ви вълнуват или за които не се сетили.

Ивченцето- успех! Дано ни зарадваш с положителни новини.

# 632
  • София/Севлиево
На 20-ти ден резултатът трябва да е поне 4-цифрен...
Има още една вдъхновяваща тема"Как се сбъдна мечтата ми да имам дете" или нещо от тоя род беше(което ме подсеща,че навремето писах в нея как се сдобих със Слави,но историята на Росен още не съм я написала,а тя си заслужава да се напише, защото 9 години и 9 месеца никак не са малко,а точно толкова го чаках и през много неща минах)

# 633
  • София
Аз дори и след неуспешното инвитро на стимулиран цикъл, следващия месец правих на ЕЦ, но пак беше неуспешно де.

Таничка, защо после решиха на ЕЦ? Заради предходната стимулация на организма?

# 634
Момичета , при втори или пореден опит кога започвате нова процедура ? Чакате ли 3 месеца да са изминали ?
Аз също това попитах дали имат интервал между опитите , тъй като аз до сега нямам такъв

# 635
  • Бургас

Не, ние като цяло в първата клиника пробвахме на ЕЦ първо, но имаше ову и неуспешна пункция и после пробвахме стимулации, но със стимулациите като закъсняха с пункцията и реално извадиха само 2 годни и 4 презрели, което е нормално като бройка при мен заради НЯР. Общо взето се обезмисля стимулиран цикъл, на който да извадят 5-6-7 макс и естествен цикъл със съвсем лека стимулация, на който да извадят да кажем 2-3-4 примерно. Последния доктор каза, че предпочита всичко да е макс естествено, да не насилваме организма, защото заради НЯР може като стимулираме да са с по-лошо качество от химиите и хормоните, затова иска макс естествено да се случват нещата, което аз ценя много, защото след стимулацията беше ужас.

# 636

Не, ние като цяло в първата клиника пробвахме на ЕЦ първо, но имаше ову и неуспешна пункция и после пробвахме стимулации, но със стимулациите като закъсняха с пункцията и реално извадиха само 2 годни и 4 презрели, което е нормално като бройка при мен заради НЯР. Общо взето се обезмисля стимулиран цикъл, на който да извадят 5-6-7 макс и естествен цикъл със съвсем лека стимулация, на който да извадят да кажем 2-3-4 примерно. Последния доктор каза, че предпочита всичко да е макс естествено, да не насилваме организма, защото заради НЯР може като стимулираме да са с по-лошо качество от химиите и хормоните, затова иска макс естествено да се случват нещата, което аз ценя много, защото след стимулацията беше ужас.

Значи е възможно от стимулацията яйцеклетките да се увреждат и да не са много качествени така ли?

# 637
Забременях и родих от първи опит, с 3-дневен ембрион, сега 12-годишна госпожица!
Това с късна имплантация след инвитро според мен са някакви Бг митове, които се разпространяват във форума. Аз таква информация никъде в англиезичните сайтове не намерих и никога не ми било потвърдено от моя лекар. Има случаи на по-бавно или по-бързо нарастване на ЧХГ да речем. Аз на 10 ден имах ЧХГ над 400 с един ембрион. Момичето, което беше с мен, беше с 200+ и двете с еднакъв пол бебета, буквално пункция и траснфер през 15 Мин. И при двете всичко се разви добре, даже нейното бебенце е по-голямо.
На мен обаче друго ми е интересно - масово чета за връщане на 3дневен ембрион, вкл. Когато има първа стимулация и опит, което противоречи със златните практики по света. И се чудя - това за източване на фонд и харчене на пари ли или имат наистина добра обсоновка?

# 638
  • Бургас

Значи е възможно от стимулацията яйцеклетките да се увреждат и да не са много качествени така ли?

Да, така ни обясни лекаря. Каза, че природата си знае най-добре работата, щом сме без фактор и уж нямаме проблем, та предпочита естествено, без химии.

# 639

Да, така ни обясни лекаря. Каза, че природата си знае най-добре работата, щом сме без фактор и уж нямаме проблем, та предпочита естествено, без химии.
При мен от 12 само три бяха читави и докторката каза, че яйцеклетките морфологично не били добре. Та се чудя от какво е. Имам добър яйчников резерв, хормони в норма. Затова ви питам.

# 640
При правилно проведена стимулация, якцеклетките са си с добро качество, ако така или иначе имат потенциал. Аз преди инвитрото имам 2 загуби и когато проследихме естрадиола (той е добър показател какво да очакваме от фоликула/ яйцеклетката), се оказа, ме на естествен цикъл въобще не е Ок резултатът (беше нисък). В точно този месец забременях спонтанно, но бременността не се разви. И това беше преломният момент, в който се решихме на стимулация и инвитро. Преди пункцията имах чуден естрадиол и както вече писах, 15 зрели яйцеклетки от 16 фоликула.
Та това със спонтанния цикъл също не е вариант за всеки

# 641
Здравейте Celeste_10, колко ви беше естрадиола преди пункция?

# 642
11000 pmol/L 2 дни преди пункцията

# 643
Подкрепям Celeste, че ако проведената стимулация е правилна то това би довело до качествени яйцеклетки, когато те имат потенциал. Аз например имам в България 7 пункции на спонтанен цикъл с извадени зрели и морфологично добри яйцеклетки, но никой от ембрионите дори нямаше имплантация.

# 644
Моя естрадиол няколко дни преди пункцията беше не много висок 1521. Не знам за колко яйцеклетки отговаря, ясно е, че е нисък, но защо и дали наистина не са качествени не знам

Общи условия

Активация на акаунт