Защо лошите момчета и токсичните връзки се поставят на пиедестал?

• 12 664
  • 622
  •   1
Отговори
# 585
Да, обаче глобално погледнато, сме прекалено много за планетата. Затова естественото намаляване на населението е всъщност много добре за цялата екосистема. Просто ще се променят глобално системите на управление и за това ще спомогнат технологиите.
Пп. Ние затова имаме /и най-вероятно ще останем/ едно дете. Двама правят едно - естествено намаляване на популацията в дългосрочен план за нас, но миг за Вселената.

# 586
Аз нямам дилема. То е ясно, че е второто.

Човека даже не може да схване, че е възможно жена да иска да я доминират в леглото /образно казано в интимен план/, а иначе да иска нормален мъж да й носи закуска и кафе в същото това легло. Мозъка му блокира като трябва да възприеме по-сложни неща. За него е или-или. Това си е белег на тъпота. Таа аз нямам дилема Joy
Би ли уточнила какво е доминация в леглото?

# 587
  • София
Опасявам се, че аз говоря за личното себеусещане, ти ангро за социалното оцеляване.

Лептата съм я надвнесла за три живота, пък имам още бая от тоя.

# 588
  • Далечният изток
Оффф, пак ли се изкарвате мъжете незаменими?! Сега пък за отпушване на тоалетна ми трябвал мъж. То ще кажеш през ден се запушва... Ми не, това сама го правя, веднъж ми се запуши, отпуших я сама.

# 589
Аз нямам дилема. То е ясно, че е второто.

Човека даже не може да схване, че е възможно жена да иска да я доминират в леглото /образно казано в интимен план/, а иначе да иска нормален мъж да й носи закуска и кафе в същото това легло. Мозъка му блокира като трябва да възприеме по-сложни неща. За него е или-или. Това си е белег на тъпота. Таа аз нямам дилема Joy
Би ли уточнила какво е доминация в леглото?
Е, ай ся. Да ти обяснявам неща дето сам би трябвало да се сещаш... Ама айде, от мен да мине, най-общо казано е мъжа да насочва акта кое, кога и как, да дава команди и прочее.

По другата подтема - много на дребно и в кратък план мислите. Планетата не я интересуват раси, жизнен стандарт и тн. Интересува я да има по-малко "мравки" и да оцелее в глобален смисъл. Пък дали ще оцелее с динозаври, маймуни, негри и араби, няма никакво значение.

# 590
  • France
И Европа е пренаселена. Сега само Лондон е с повече жители, отколкото цяла Англия по времето на Вилхелм завоевателя. И това преди голямата чумна епидемия.

# 591
Обаче мъж или жена, около 40_45, кото са били сами последните 5 г са много ... предизвикателни за връзка. Абе тегави.
Е няма да са "тегави" ако се намерят с някой дето им пасва, тегавото е знак на конфликт. На 40-45 повечето хора вече знаят какво искат, стъпили са си на краката и нямат причина да правят компромиси за някой дето не им е особено по душа, но им се натяга на врата.
Това може да е така за хора на 40, които вече са минали през брак, а и имат деца и нямат за къде да бързат. За ергени и моми на 40-45 нещата стоят съвсем другояче.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 19:29 от Анонимен

# 592
  • France
Пренаселването е факт и сериозен проблем. Може да се реши единствено чрез образованието и еманципирането на жените. Една независима жена с достъп до контрацепция няма да роди 10, нито дори 5-6.

# 593

Е, ай ся. Да ти обяснявам неща дето сам би трябвало да се сещаш... Ама айде, от мен да мине, най-общо казано е мъжа да насочва акта кое, кога и как, да дава команди и прочее.

Е, то това не е ли нормално? Аз мислех,че е някаква изгъзица...

# 594
Трагедията да живееш в блок вече като аргумент в семейното планиране?
Иначе, на когото му е тясно в Лондон или Париж винаги може да потърси широкото извън световните метрополи, хем да има повече въздух за останалите там.

# 595
Едното дете е стандарт и по нашите ширини и в други по- населени. Къде е политика, къде е визия за живота, няма значение за масата. Важна е тенденцията.

# 596
  • Далечният изток
Важно е аз и моето семейство колко можем да си позволим, за да го/ги отгледаме без кой знае какви лишения.

# 597
Да, и причините са това са в голямата си степен изцяло икономически плюс все повече покачващата се средна възраст при раждането на това първо и често единствено дете.
Закачките за размножаване като бактерии в противовес на тези, по-развитите, от предните страници нямат никаква тежест пред тази материална реалност, още по-малко възниква право на монопол над етичното отношение към планетата.

Едното дете е стандарт и по нашите ширини и в други по- населени. Къде е политика, къде е визия за живота, няма значение за масата. Важна е тенденцията.

# 598
  • France
Само че понякога глобалното ни залива. Колкото и да си мислим, че живеем в уютно и устойчиво балонче.
Ще дам любимия ми пример, който най-много се доближава до теорията за пеперудата и урагана.
Скрит текст:
слагам го в скрит текст, защото е много оф топик.
През царуването на Клеопатра Египет преминава през няколко големи економични кризи. Които почти я свалят от власт и застрашават ролята на страната като житница на Рим. Просто Нил престава да се покачва. Година-две-три. А ако той не прелива всяка пролет носейки благодатна тиня, няма реколта. Дълго време се търси причината и наскоро се откри, че виновникът е на десетки хиляди км от пустинята. Става дума за вулкан с непроизносимо име, намиращ се в Централна Америка. Избухвайки, носи достатъчно пепел в атмосферата за да промени цикъла на мусоните и да измени въздушните маси над езерото Виктория. Интересното е, че през целия период на птолемеите има голяма вулканична активност, която се успокоява, когато Рим завзема окончателно Египет.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 22:42 от Philomena

# 599
Да, ама бъдещето съществува, както и миналото. Времето, като понятие,е измислено от хората,за да могат да възприемат съзнателно потока на енергията през призмата на материята. Ама тва са сложни теории, неподходящи за бг-мама. Та, всичко съществува едновременно. Но опростено, бъдещето съществува чрез нашите деца. И е супер тъпо да не се замислим какъв свят им оставаме. То затова и сме стигнали до тук,защото всеки си гледа.паницата и не мисли глобално.
Относно множенето на нискообразованите от третия свят. То това си е изследвано и обяснено отдавна. Като няма образование, няма мисъл. Като няма мисъл, действа закона на джунглата. Като действа тоя закон, елементарно,да има висока популация и който оцелее, оцелее. Не се търси качество на живот,а просто оцеляване на живота. От друга страна, ние, в развития свят мислим, как, какво, що, ще му осигурим на това дете, качество, образование, възможности и прочее и хората с малко акъл си преценяват за колко деца могат да го осигурят това качество. Да, масата могат за николко реално, повечето за едно, малко могат за две и повече. Ама до това води монетарната система, в която всички живеем и сме роби. Ако искаме промяна, решението е едно - break the wheel.  Тогава ще има надежда.

Общи условия

Активация на акаунт