Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 758
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
  • SF
В момента съм в такава ситуация. Затварям очи и скачам! Струва ми много пари, за да го направя, но ще го направя. Надъхала съм се и си вярвам, че ще се справя.

# 421
  • в 1001-та нощ
Успех 🙌

# 422
Spring Blossom, и аз бих изказала мнение, подобно на споделените мнения на a.l.e.n.a и на Sotis.
Има ситуации, в които имаме нужда от съвет, от друго мнение, на опитен или духовен човек, трудно ни е да погледнем казуса напълно обективно.
Вярвам, че в такива случаи така се подреждат нещата, че да срещнем правилния човек и да получим подсказка, насока и помощ, често по неочакван начин.

# 423
Когато човек трябва да вземе важно решение, обикновено със сърцето си усеща кое е "правилното".
И в крайна сметка мога да ви кажа, че обстоятелствата и решенията се нареждат така, както е трябвало да стане. Впоследствие обаче събитията и преживяванията се нареждат по такъв начин, че да ни се даде да разберем, че в миналото е нямало "по-добър" избор от този, който сме направили. Зависи, разбира се, каква е ситуацията, но наблюдавайки живота си в ретроспекция, в един момент сами ще се убедите, че всичко сякаш е вървяло "по план", колкото и хаотично да ни изглежда, особено когато нещата се объркат.
Имам два проблема значи. Единият е - знам за усещането на сърцето за правилно, но го изгубих заради много борби и съобразяване с външни обстоятелства; работя с психитерапевт да мога отново да чуя собствените си желания, без страх, че ако ги последвам, животът и хората около мвн ще ми съсипят живота. Това да изгубиш вяра в себе си и да не знаеш, кое е автентично твое желание и кое е псевдожелание заради неосъзнат стремеж за напасване или избягване на проблем, е много трудно нещо Sad опитвам се да напипам ключа за лампата....
Другият проблем - когато хората, с които взаимодействаш, не са автентични, и има много манипулации, маски, игри... когато някой ти каже нещо, не знаеш дали той самият така мисли, или кукловодът на парада така му е внушил. Та искам да кажа, много е трудно да вярваш, че дори грешният влак е пратен да те закара на правилното място, когато не знаеш дали изборът ти на действие спрямо някого е правилен заради наличието на размътени води... А си вкопан в тези родови отношения, имаш дълг към починал родител, към сестра в чужбина, но имаш дълг и към себе си, залозите са тежки и големи, определящи начало/край на родови линии...  
Съжалявам за дългото отклонение. Попаднах на много интересно виддо за Атмакарака и се заинтригувах.
Представете си да ви кажат - целта на играта е да пренесете всичките бобчета за Х време, и отиваш и някой е омешал бобчетата с мъниста и камъчета, трябва много да ровиш да отсяваш, и се чудиш - сега времето изтича, ако не успея да събера всички бобчета, какво ще стане? И няма отговор...

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 08:19 от Анонимен

# 424
Разбирам. Винаги съм срещала подобни проблеми на твоите и трудно ги асимилирам.
Все по-трудно е да бъдеш истински човек в толкова фалшив свят.
Що се отнася до родова карма, и на мен винаги са ми вменявали вина и чужди отговорности, имахме и разменени роли "майка-дете", това рефлектира и върху по-нататъшните ми ключови житейски избори.
Доколкото виждам, и ти прекалено много мислиш и се опитваш да вникнеш в същината на нещата, търсиш отговори в дълбокото. Това е доста изтощаващо на моменти – за психиката, за тялото, за цялостното усещане.

Определено ще ти е нужен много добър кармичен астролог, ако търсиш отговори с помощта на Астрологията.

# 425
От астролога може да получите мнение какъв е потенциала и тенденциите, но той не може да Ви каже кое е правилно. Сега и завинаги. Влакът все те води до някакво място. Правилното е условно. Правилно за какво ? За важността на изборите. И наглед несъществените избори, може доведат до съществена смяна на посоката. Сигнализацията не е сложна. Човек има дадена зелена светлина, когато среща синхрон, съдействие, подкрепа от хората, обстоятелствата и средата за решенията, намеренията, желанията  и изборите си. Значи е на правилния път, избор. За този момент. С всичката му условност. Може правилно последствие да те изведе по трънливи или безперспективни пътища, ескортирани от безветрие и съпротива от средата.

Няма как да сме наясно предварително с абсолютно всички варианти, пътища, до които може да ни доведе избора. Времето ще покаже, доколко можем да оценим взетото решение като правилно или не. От следварителният резултат зависи каква оценка му даваме. Тези, които които имат благоприятна развръзка, нареждат им се нещата, дори наглед грешките ги водят до благоприятен развой, са по-склонни да смятат, че си е заслужавало и че изборът е бил правилен.

Моят съвет е да не го мислите и обмисляте много. Прекаленото мъдруване по-скоро ражда ялови решения, от които следствие може пак да не сте доволна. И пак не предлага гаранции.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 15:02 от starinthenightsky

# 426
Моят опит е, че астрологията дава поглед, кое имаме да отработим сега, което може да е на всякакво ниво, не само действия и събития - емоции, умствени съпротиви... аз много пъти съм имала подтик да пасувам, докато астрологията ме е съветвала, че напротив, светилата ме тренират за инициативнист и преодоляване на съпротивления. И се е оказвала права.  Това за пример. Иначе нямаше да съществува като метод. Разбира се, всеки има свободната воля да реши, дали ще приеме интерпретацията, или не.

# 427
Астрологията не Ви съветва. Съветват Ви хора, който я използват като средство за анализ, а не Богове. Реално човек може да има подтик само за онова, което му е присъщо. Част е от неговата природа. Естествено му се получава. Вродено е. Да вземем за пример птиците, които отлитат на юг. Имат ли наръчници ? Реално Вие сте еди каква си, независимо от това, че различни хора, могат да имат различно мнение за Вас и Вашите постъпки. В този ред на мисли, дали някой страничен чрез астрологията, Ви казва че нещо е правилно и кое точно може да се нарече такова, не го прави правилно по подразбиране. Под общ знаменател. Може да е правилно или погрешно през призмата на неговите актуални субективни разбирания, опит. Астролозите като хора не са в позиция да имат мнение като от последна инстанция. Астрологията като знание е абстракция. Анализира характеристиката на времето. Без да го поставя в морални категории. Оценките са човешки. От написаното от Вас ми се струва, че волно или неволно, се опитвате да делегирате правилността на изборите си на странични хора. Техните оценки няма как пък биле те и астролози,  са човешки като Вашите - пристрастни, едностранчиви и субективни.
Астрологията може да помогне на човек да си изясни какво го движи. Не го определя какъв би трябвало да е. И понеже това, което го движи,  неговия характерен почерк е част от природата му, обикновено е отразен в рождената му карта.

# 428
Spring Blossom, ако имаш планети или Лагна, заемащи съзвездията (накшатрите) Бхарани, Магха, Мула действително за теб силно значение има родовата памет, починалите ти предци и влиянието на рода.

Укрепвай сърцето си, за да го чуваш. Има моменти, в които е объркано- това е нужно, за да бъдем изпитани, по този начин ни се дава шанс за усъвършенстване; но да, болезнено е, когато не си сигурен кое е истината.
А истината е само една- любов. Когато се отдалечаваме от любовта, губим източника, губим живота.
Ще споделя мое осъзнаване, дано съм ти от помощ. Имала съм консултации с астролози, по наследство. Мислех, че те ми дават устои, но след като преживях различни изпитания, разбрах, че устоите са другаде. Помощ търся вече другаде, но отговори намирам навсякъде. Simple Smile
Понеже темата е за астрология, при все, че съм вярваща и се стремя да бъда християнка, освен безценните православни книги и молитви, чета ведическите описания за енергиите и накшатрите и те ми дадоха много отговори.
Вярно е, както пише starinthenightsky, че характерният ни почерк е отразен в рождената ни карта. Т.е. нашата природа. Но до там. Защото тези заложености и тази природа търпят развитие.

# 429
Благодаря, Катерица! Даде ми поводи за размисъл. Ние еволюираме чрез осъзнаване. А за аналогията с птиците не съм много съгласна. Човеците имаме и от инстинктивната, животинска част, имаме и свободна воля, но имаме и его, което може да ни играе номера. Много хора например бъркат страхът с интуиция. Нюансите са тънки и няма нищо лошо в това човек да изучава тези неща, било то и с астрология или с психология или други науки. Проекцията също е една твърде често срещана игра - виждат ни се много убедително у другите мотиви, които всъщност са наши неприпознати желания 😉

# 430
Здравейте. Имам много голям интерес към астрологията още от малко дете. Наскоро обаче разбрах нещо по наталната ми карта, което много ме обърка и никъде не намирам информация по този въпрос. По принцип знам, че разположението на северния възел е много ключов и домът, в който се намира посочва мисията на душата, в кои сфери трябва да се разива. Моят северен възел е в 5 дом, но наскоро разбрах, че е в съвпад с 6 дом, орбисът е три градуса. Търсих информация, но не намерих как се тълкува. Ще ми бъде много интересно и полезно, ако някой тук може да ми каже какво се разбира в такъв случай, как да го тълкувам. Да продължа ли да си го разглеждам като възел в 5 дом или да го смятам за 6 дом? Или някаква комбинация?

# 431
Зависи по коя астрологична школа тълкувате.
В модерната западна астрология гледат технически в кой дом се намира, макар че се отчитат и гранични позиции. Но ако не е ъглова куспида (те са неизменни), позицията може да се промени според избраната система за домификация – Плацидус, Кох, Региомонтанус или някоя друга.

В античната школа се отчитат и позиции спрямо Асцендента, по "дом=знак", там няма да има никакви колебания  в кой дом/знак се намира възелът спрямо Асцендента. По същия начин и във ведическата (индийска) астрология.

Принципно последните три градуса (и) според старата традиция имат отношение и към следващия дом.

Така наречената "мисия на душата" въобще не се определя само с оглед на позицията на Лунните възли в хороскопа.

# 432
Sotis, много благодаря за отговора. Аз ползвам плацидус.

# 433
Здравейте. Имам много голям интерес към астрологията още от малко дете. Наскоро обаче разбрах нещо по наталната ми карта, което много ме обърка и никъде не намирам информация по този въпрос. По принцип знам, че разположението на северния възел е много ключов и домът, в който се намира посочва мисията на душата, в кои сфери трябва да се разива. Моят северен възел е в 5 дом, но наскоро разбрах, че е в съвпад с 6 дом, орбисът е три градуса. Търсих информация, но не намерих как се тълкува. Ще ми бъде много интересно и полезно, ако някой тук може да ми каже какво се разбира в такъв случай, как да го тълкувам. Да продължа ли да си го разглеждам като възел в 5 дом или да го смятам за 6 дом? Или някаква комбинация?
Виж във ведическата ти карта къде се намират Лунните ти възли и не разглеждай само Раху, т.е Северния лунен възел. Виж има ли планети около тях-Раху+Кету, а също и управителите на техните домове- как са поставени.

# 434
Виж във ведическата ти карта къде се намират Лунните ти възли и не разглеждай само Раху, т.е Северния лунен възел. Виж има ли планети около тях-Раху+Кету, а също и управителите на техните домове- как са поставени.
Да, ще ги погледна и по ведическата как ми ги показва. Благодаря за съвета.

Общи условия

Активация на акаунт