Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 731
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
от 5ти клас знам за сатурновата дупка, а много отдавна бях в 5ти клас
не е модерна измишльотина
това което съм чувала е, че повтаря аспектите на сатурн към рождената карта

# 466
Аз намирам, че това е всъщност годишният Solar return. Но, заради събитията, меланхолията, равносметката е кръстен Сатурнова купка, заради тежката енергетика на Сатурн.Обаче, кой и кога го е кръстил така дори OpenAI не знае, търсачките също Simple Smile

# 467
Някои хора цял живот са си в меланхолия, други не си правят равносметка, така по-течението си живеят. Тия никакви дупки не ги лови.

# 468
от 5ти клас знам за сатурновата дупка, а много отдавна бях в 5ти клас
не е модерна измишльотина
това което съм чувала е, че повтаря аспектите на сатурн към рождената карта

И аз съм го чувала преди повече от 20 години. Не идва обаче от антична/традиционна астрология.
Може някой от съвременното направление да го е измислил, но да е било още през 20ти век.

Преди прехода не е имало и астрология у нас. Не и в този достъпен за всички вид.
Сега се зачудих дали този израз въобще е астрологичен. Да не би да е просто някакво лафче за описание на меланхолични/депресивни състояния? И после по незнайни за нас причини да са го притурили към астрологията?

# 469
Май е лафче.. и аз го знам, от незнайно кога. Така ми беше казвано, че все едно е факт и е  всеобща, всевалидна истина. Бях малка и вярвах.
Не мога да се сетя обаче дали преди да се срещна с Н. Дойнов или след това чух за сатурновата дупка.
С него срещите ми бяха от преди прехода.
Всички негови книги и печатни издания бяха апокрифни и / или носени от чужбина.
Той работеше само на ръка и само с книги, с него не помня някога да сме коментирали за сатурнова дупка.

# 470
  • София
Доколкото знам произходът на този израз се дължи на това, че мeceца пpeди poждeния ни дeн e пoд yпpaвлeниeтo нa Caтypн. Под чие управление, обаче, са останалите месеци и има ли изобщо такава класификация нямам представа....
И още, че чecтo в мeceцa пpeди poждeния cи дeн дaжe ce paзбoлявaмe, защото енергията спада, имyнитeт нaмaлявa и чoвeĸ ce чyвcтвa като в чepнa дyпĸa. Някъде срещах и обяснение, свързано с митологията и оттам се правеше препратка към вътрешния затвор във всеки от нас. Но явно е несериозно, щом и професионалистите не са чували.

# 471
В месеца преди рождения ден Слънцето е в 12ти дом от рождената си позиция. Тогава е най-слабо, готви се да "изгрее" и когато това се случи (върне се на наталното положение) символично се раждаме отново. Може би това се има предвид като се говори за липса на енергия, тонус, изпадане в меланхолични състояния месец преди РД. Естествено няма общо с положението, реалния транзит  на Сатурн, а по-скоро с неговата природа - малефик , който води до проблеми, трудности и депресия .

Иначе има поне няколко аспекта на транзитен  Сатурн към натални позиции (слънце, луна, асцендент) които могат да се нарекат "дупки", но това са периоди на кризи, ограничения, застой, нямащи общо с   рождения ден. Могат да са много по-продължителни от 30-40 дни, тъй като Сатурн е бавна планета и в един знак пребивава 2.5год.

# 472
Сатурнова дупка --> https://m.bg-mamma.com/?topic=1138132.105

Зад определението Сатурнова криза, стоят напрегнатите аспекти на Сатурн към рожденото Слънце.  Има и Сатурнов подем - тригоните към Слънцето. Потърсете в нета, с автор Муси Дачева.
Те обаче са условни. При наличие на рождена квадратура и тригонът може да е възможност за спънки и ограничения от страна на средата. Докато при рожден тригон и квадратурите на Сатурн към Слъцето, да са шанс за подем.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 08:06 от starinthenightsky

# 473
имам секстили на слънцето към марс и сатурн,
други аспекти слънцето няма

# 474
Грийни като я чета и ми идва да си тегля ножа 😄😄 защото знам, че е права.
При мен предстоят точно такива аспекти - транзитен Сатурн върху натални Слънце и Луна. В момента, Сатурн ми се е качил на ДС, още е под хоризонта, но до месец, два, ще застане на точен градус. После като стане ретрограден, ще остави малко ДС намира и вече цяла 24 и цяла 25, тези горепосочени транзити, ще действат 🙈

# 475
  • SF
И аз съм го чувала преди повече от 20 години. Не идва обаче от антична/традиционна астрология.
Може някой от съвременното направление да го е измислил, но да е било още през 20ти век.

Сотис, спокойно! Никой не обвинява античнат/традиционната астрология.
С аргумента "не знам кой е, но щом не е Пешо, значи е Гошо" не става да обвиняваме и западната астрология. Но, както искаш.
Добър е бил този, който го е измислил. Добра маркетингова политика е провел. Много народ му се е вързал. Чак ме хваща яд, че не признах, че това съм аз.

# 476
Не "обвинявам" и модерната астрология, но нали все отнякъде е тръгнало.
Разбрахме, че не идва и от психологическата, тъй като тя започна да навлиза у нас след началото на милениума и след това е превзела всичко. Така че по всяка вероятност това понятие се е пръкнало още през 20ти век. Дали е било астрологично, или е народно творчество – тук вече няма как да знаем.

В горните коментари чета добра обосновка.
Много е вероятно това понятие да се е зародило още през миналия век.
Що се отнася до античната (традиционна) астрология, тя също се води западна. Просто там за всяко нещо си има правила и обосновка. Всяко твърдение се обосновава с автор и източник – реално съществуващи.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 12:01 от Sotis

# 477
Здравейте! Има ли индикации за сериозни здравословни проблеми спрямо приложения солар за следващата година? Моля, не ме нападайте за въпроса, а който прецени може да ми отговори според него с Да или Не. Благодаря! Хубав ден на всички!

# 478
Планети в шести дом не означават задължително здравословни проблеми.
За да се направи прогноза по солар, трябва първо да се определят управителите на времето, също така се гледат в комбинация с други техники. Тогава може да се правят заключения една или друга позиция в солара какво може да даде като ефекти.

# 479
Ако точният аспект на дадена планета е на датата Х, но даде събитие няколко седмици по- рано,значи ли че всъщност това е сработилия аспект? Или на точното време на аспекта ще даде друго събитие?

Общи условия

Активация на акаунт