Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 627
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря. Охх много сложно. А ако различните програми дадат различен резултат ?
 И също в астро фокс където гледам  Хилег ПФ , по-Птоломей Хилег Слънце , кое взимам под внимание?🤔

В зависимост от картата се определя Хилега, определянето става, като се съобразваме с
едни правила, кото са отново в зависимост от планетите в картата, В дневна карта първо се определя дали Слънцето може да бъде Хилег, ако не изпълнява условията се гледа дали Луната може да бъде Хилег, след това АСЦ, след това Фортуна...За начинаещ е почти невъзможно да се справи. Програмите обикновено бъркат, затова се оценката се прави без програма. По същият начин се определя и Алмутена на картат, като не винаги е планетата, която е получила най-много точки...
Това е цял модул от няколко лекции по традционна астрология.

# 526
Благодаря. Охх много сложно. А ако различните програми дадат различен резултат ?
 И също в астро фокс където гледам  Хилег ПФ , по-Птоломей Хилег Слънце , кое взимам под внимание?🤔

Eleida го е обяснила в общи линии.
Аз не си усложнявам живота да смятам тия неща, тъй като ми е по-лесно и удобно да карам по индийската. Там нещата са ясни и няма множество различни версии (според предпочитаната система, програмата и настройките) – имаме Лагнеш (управител на Асцендента), имаме Луна (друг много важен фактор), имаме Атмакарака (планета на душата), имаме и планети, които получават висок бал или имат повече достойнства и участват в благоприятни йоги, при което се намират в силни домове – кендра (ъглови) или трикона (тригонални).

Атмакарака ми върши същата работа като Алмутен на някой традиционен западен астролог.

# 527
При мен Лагна е в Рак, Лагнеш-Луната е в 4-та падна заедно със Сатурн и Венера, Сатурн в Свати -Вези, Венера в Читра, но Венера е в 3-та пада а в квадратчетата ми ги дава заедно може би защото е в нулев градус . Юпитер ми АК той е в Jyeshtha 3-пада Скорпион, а Марс минава в Дева в Hasta 2-ра пада. Ох манджа.За бала на планетите ще вдена ама в следващия живот, 1 час гледам като теле в квадратите . Блазя на всички вас където лесно смилате информацията.

Eleida, Благодаря ти!

# 528
Аз пък днес силно усетих Гуру Чандала йогата. Гледам, Юпитер е ретро, значи още време ще се задържи.
Отново четох много за нея.
Много, много силни и точни описания.
Сърбам й попарата цял живот.

# 529
Катерица, къде четеш?

# 530
Здравейте, може ли да ми препоръчате астролог за ректификация

# 531
Катерица, къде четеш?
Ми навсякъде, по форуми и сайтове, като напишеш Гуру Чандала йога или Guru Chandal Yoga и можеш да намериш купища текстове и инфо.
ето набързо и напосоки:
https://psychologicallyastrology.com/2023/02/27/guru-chandal-yog … d-by-saturn-2023/
https://vedicrishi.in/blog/guru-chandal-yoga-2023
https://teletype.in/@shleenkov/T5OyhOKxuTv
https://m.facebook.com/groups/849413758556641/permalink/900708970093786/ - тук намерих супер полезни обяснения.
https://sudarshana.ru/vedic-astrology/jupiter-and-the-principle-of-guru/

и мн.др.

# 532
  • SF
Почти всички астролози, които пишат в темата, могат да направят ректификация.

# 533
  • София
Здравейте,
Имам нужда от помощ. Имам проблем с дъщеря ми която е на 20 г. Преди 6 месеца се промени коренно, намрази ме, изнесе се от вкъщи, напусна университета и по никакъв начин не може да се проведе разговор с нея. Винаги много ме е обичала и е казвала, че съм най-добрата майка на света. От 6 месеца слушам как съм най-лошият човек на света и нищо не съм направила за нея.
Знам, че не е редно да искам безплатен съвет тук, но моля ви, ако виждате нещо в картата й, което подсказва за проблеми да ми отговорите.

Карата е с транзити, не знам доколко е правилно.

Благодаря Ви!

# 534
Въпросът ви е за психолог, не за астролог.

# 535
  • SF
Астролог, астропсихолог, също може да помогне. Има индикации в тази карта за настъпващи промени в живота на детето - транзитите на тежките планети, първа квадратура на Уран, предполагам и кога точно се е изнесла от дома, но не е достатъчно само по транзити. Тя, че е свободолюбива натура, е видно, но е необходим и по-задълбочено да се разгледа картата. Часът на раждане точен ли е?

# 536
  • София
Астролог, астропсихолог, също може да помогне. Има индикации в тази карта за настъпващи промени в живота на детето - транзитите на тежките планети, първа квадратура на Уран, предполагам и кога точно се е изнесла от дома, но не е достатъчно само по транзити. Тя, че е свободолюбива натура, е видно, но е необходим и по-задълбочено да се разгледа картата. Часът на раждане точен ли е?

Благодаря много! Абсолютно точен е часът.

# 537
Доколкото виждам, дъщеря Ви има напрегната конфигурация на двете светила с Марс и Юпитер, при това опозицията попада в ъглови домове. Това е човек, който трябва да се научи да взема самостоятелни решения, да не се влияе от други хора и да проявява повече воля и емоционална устойчивост. Но с тази конфигурация в неподвижни знаци, особено в комбинация с Асцендент Козирог, има и склонност към заинатяване. Съвпадът на Луната с Марс не е благоприятен за отношенията с майката, особено ако майката е склонна да си налага постоянно мнението/волята (не казвам, че Вие сте такъв човек, но в някои ситуации дъщеря Ви може така да Ви възприема) и постоянно да бърбори.

Вероятно нещо по прогностика се е активирало, но това няма как да се види в карта без данни и само по транзити. Не може да се прецени така естеството на ситуацията и колко време ще продължава.

С този Юпитер в 7ми дом обаче тя ще търси външна подкрепа и не е чак толкова склонна да попадне в неблагоприятно обкръжение. Особено като се има предвид и тригонът му с Венера. Заложен е стремеж към по-добра и качествена среда и ще се търсят такива партньори.

Проблемите и конфликтите в живота си обаче сама ще си ги прави, заради така поставена и аспектирана Луна, има склонност да преекспонира нещата. Със сигурност, само по картинка, не може да се каже под какво влияние е в момента, за да си промени коренно отношението към Вас. На на нея изначално са й заложени поведенчески проблеми в отношенията с близки хора, особено жени.

Възможно е и психолог да помогне, но първо трябва да се установи причината за тази рязка промяна в отношението. Без нищо да го е предизвикало, някак е нелогично да се случи. В момента има ли си партньор (гадже)? Възможно е тия внушения, че "нищо не сте направила за нея", да идват от външен източник. Отделно от това сегашната младеж е подложена на много натрапчиви външни внушения относно дефиницията за житейски успех, като масово се налага една изкривена представа за бърз и лесен успех, и че няма нищо по-важно от материалното и от консумацията. За да напусне и университета, нещо трябва да й е повлияло до степен, че да е решила, че не е толкова важно човек да получи добро образование. Или ако специалността в университета е била избрана под натиск от страна на семейството и тя изведнъж е усетила, че не е "нейното".

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 12:47 от Sotis

# 538
  • София
Sotis, мнго благодаря....наистина. Описала си я изключително точно.

Живеем в предградията на София с добре устроена транспортна инфраструктура, но тя иска да живее в центъра на София. Иска освен обучението да й се плаща и наем за апартамент. Нямаме такава възможност, но тя казва че щом други родители имат значи и ние трябва да можем. Спря университета, за да работи и да си плаща наем, защото не желае да живее с нас иска да бъде самостоятелна. Всеки съвет, който й дам тя го приема сякаш й казвам какво да прави, а това не е така. Говорила съм с часове, но тя някак пречупва нещата и прави страхотни проблеми и изкривява всичко казано по неин си начин. Съсипах се и ме боли, че си проваля бъдещето, а аз не мога да направя нищо.

# 539
  • в 1001-та нощ
Нека се поблъска. Голяма е, прави избори, нека носи и отговорност. Така израства и започва да цени това, което има. Много хора минават по този път, техния път.

Общи условия

Активация на акаунт