Любители на котки - Тема 181

• 35 542
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
Моите са тренирани.Дори при отворена врата на хладилника,който е нисък и удобен за тях,заобикалят отдалеч.Това е едно от първите неща,на които ги уча.
sisku, аз не мисля,че има проблем.Тази котка е качена публично,освен това съм оставила маркера от къде е и не я представям за моя🐈🌻

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 16:38 от red soul

# 166
  • Бургас
Моят не може да отваря вратите на стаите. Много се радвам за което.
Не че не опитва, но те са стари нашите врати и не му се получава.
Иначе без надзор не го оставяме в никоя друга стая, освен в моята, опс... неговата, в която и аз си почивам и великодушно ме допуска. Така си е свикнал, че дори да заспя и да ми е отворена вратата, ако и на него му се приспи, си идва и си ляга на нашето/неговото легло.

Бебето е много сладко.
Явно не е и притеснително.
Има си предимства да си вземеш коте от бебе. Дано стане много обичлив и послушен котанчо.

# 167
да, има значение, явно е по-добре да се вземе малко котенце!
Нашият пък, много внимава къде стъпва, като яде, може да му е далече яденето, но даже не стъпва на подносчето. Като ходи до тоалетна, май повече стърже по стените на талетната, да не се изцапа, души всяка стъпка. Някак си, чистник е.
Сега го уча да идва при повикване, но е своенравен, идва само за храна или за игра, някак си познава.
Да взема като в цирка, като направи номер, да му дам една котешка солета?
Обаче е срахлив, все още, като види, че много се е доближил до човек, и хуква да се крие, аз му казвам "Не бой се" и той знае, че няма да го пипам, и отменя криенето, но  и аз се оттеглям , да не го лъжа.
Проявява някакво любитство към нас, следи кой къде е, в коя стая, кой е дошъл, кой е излязъл.
А за мъркане - не знам дали го може това нещо въобще? Вашите мъркащи ли са?

# 168
Единият котарак и едната котка мъркат толкова тихо, че няма как да ги чуеш. Може само да почувстваш, ако си сложил ръка на телцето. Особено младежът.
Та проверете, може да мърка, но да не сте чули.

# 169
  • Бургас
От първата вечер моят мърка.
Сега като порасна, така силно мърка, че сякаш стаята вибрира.
Баба му го глезотии, казва му : "Тииигърче" и нашият започва да се протяга от удоволствие.
Онзи ден явно не успял да ме дочака да се върна от работа и отишъл и директно започнал да меси нея. Сутрин и вечер трябва да се меси, това е положението. Но е много приятно и котакът мърка без да спира докато меси.

# 170
Това 'месене', ако имаш предвид, котката как прави с лапичките,  е много полезно за етерното тяло, за което никой не прави упражнения Simple Smile, а трябва. И котката с крачетата, уравновесява енергиите ти.
Ако имате болно място, котката там ляга.

# 171
  • София
Ние казваме за Шели, че бръмчи, а не мърка. Нейното си е бръмчене Grinning Като меси, пуска нокти, та не е много приятно всъщност.

# 172
  • Бургас
Това 'месене', ако имаш предвид, котката как прави с лапичките,  е много полезно за етерното тяло, за което никой не прави упражнения Simple Smile, а трябва. И котката с крачетата, уравновесява енергиите ти.
Ако имате болно място, котката там ляга.

Ами меси точно на корема, там имам операции и съм с тежък колит...
От две години имам котка и доста ми се подобри колитът.
Не знам, може да има връзка.
Месим:

Ние казваме за Шели, че бръмчи, а не мърка. Нейното си е бръмчене Grinning Като меси, пуска нокти, та не е много приятно всъщност.
Не ми пречи да меси с нокти.
Докато спя да ми забива нокти в краката ми пречи, но бързо ми минава...

# 173
Нашата мърка, като се глези и я галим. Ляга ми на врата и там мърка. Също и ни меси с лапи. Мен ме меси по гърдите, а мъжа ми, сещате се, там където не трябва, казва че смята да си купува бандаж за хокей.
Иначе да препоръчам като играчка силиконово топче, така му се радва, такова скачане и тичане пада. Носи го като кученце, после хвърляме и пак го носи, докато се измори. Лошото е, че бързо го губи и трябва да ровя под шкафове и дивани да й го търся.

# 174
Здравейте,

Някой от вас има ли опит със спрейовете против миризма/ петна от корешка урина- оказа се , че има голямо разнообразние на пазара и не знам кои са наистина ефективни и кое не.Трябва ми по-скоро за премахване на миризма (петното не е прясно, но открих, че има и такива ензимни препарати, които стават и за стари петна).  Ако имате опит, бихте ли препоръчали (може и на лично).

ред: забравих да добавя, че ми трябва за премахване от текстил и от дървена повърхност

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 19:08 от No_name1

# 175
  • София
Здравейте! Имам 12-годишна котка, с която досега не сме имали никакви проблеми. Обаче тази вечер забелязах, че има в козината си бълхи (вероятно принесени от вън, тъй като напоследък във входа се появиха доста домашни любимци кучета). Има ли някой борил се с тези гадинки? С какво бих могла да напръскам вкъщи (имаме и малко дете)? Котката утре ще бъде заведена на ветеринар, но ми се иска и вкъщи да бъде напръскано.

# 176
От собствен опит преди години - бълхите си живеят в котката. Не пръскайте излишно, че може да има проблем детето. Ветеринарите ще накапят врата на котката, само искайте да не е фипронил активната съставка - много от гадините вече са редистенти към нея.
Може евентуално да нахръскате местата, където лежи и спи, с Биокил, ако все още се намира.
И още един съвет - ако се разберете със съседите, викнете фирма да напръскта общите помещения, задължително мазетата. Защото е много вероятно там, ако има достъпно място, да е станало котешко леговище и от там да тръгват.

# 177
  • София
Да, май в мазето на блока втора година живеят улични котета. Ама досега не съм си мислила, че е проблем и че могат до достигнат до 6-ия етаж. Ама днес след като видях една бълха на крака си (като дете, на село, бълхите ме правиха на решето, няма такъв сърбеж) и като видях на корема на котището поне две, една от които убих, за да докажа на мъжа си, че май имаме проблем, изпаднах в див ужас. Най-малкото, защото не искам да хапят сина ми... Проблемът е, че тамън преди седмица я обезпаразитявахме с ампула Dimethi-care (https://petsandyou.bg/beaphar-dimethicare-line-on-cat-protivopar … ti-bez-insekticid).

# 178
Не е най-страшното сърбежът, бълхите пренасят болести (вирусен менингит е най-опасната). Затова - битка.

# 179
Феичка, щом е обезпаразитявана с капки преди седмица, е много рисково отново да го правите. Но задължително напръскайте общите части на блока и най-вече мазетата. Има много фирми, които правят това. Надявам се, че няма да имате проблеми и ще се разберете със съседите.
А местата, където лежи и спи котката пръскайте с Биокил.

Общи условия

Активация на акаунт