Любители на котки - Тема 181

• 35 573
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ви за съветите!
Ще изпробваме дадените идеи.

Приятелката ми и съпругът ѝ днес ми измайсториха подложка, на която да поставям водата на височинка с идеята така да му е по-трудно на малкия калпазанин да я плиска.
Ден-два ще пробваме този вариант.
Ето го диването:

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 19:46 от djasra

# 196
MianaNia -
това топче как отскачка
Силиконово е, при удар в земя, стена и котката след него тича. От зоомагазин е

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 20:05 от MianaNia

# 197
MianaNia -
това топче как отскачка
Силиконово е, при удар в земя, стена и котката след него тича
нашият котарарак се научи да играе с кълбета-котешки играчки, още не ги е разкъсал, но го чувам нощем, че ги гони. В зоомагазини не съм виждала такива силиконови.
Мястото за игра му е на една моя подложка за йога, но той с ноктите я дълбае и днес го видях даже да яде изровеното! ще търся по-добре килим или подложка за нокти, за пода или за стени.

# 198
  • Бургас
Така и да има желание, не може да разлива:

Гранули иска да яде от тази купичка, други не признава:

Всякакви топчета стават, това го купих днес от една книжарница, от тази материя са антистрес топките, но тези са детски.
Много ги харесва:

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 20:40 от mariqivanova799

# 199
Мария, с такива от силикон и пластмаса бяхме до скоро. До третата котка. Не мисля, че ще му се опре тази съдинка на калпазанина.
Диването плиска, разлива и дори вади такава:

Освен това си носи играчките и си ги къпе в съда за вода.

# 200
  • Бургас
Решението е тежка метална купа и вътре порцеланова. Аз имам две еднакви метални купи, вътре слагам порцеланови, пълни с вода.
Две са точно защото си пуска вътре играчките.
Онзи ден да вземе да пусне бонбон лукче в едната(някак го е откраднал) и какво да видя - водата жълта, лукчето полуразтворено.

Не може да  вдигне порцелановите купи.
Паничката с гранули понякога обръща, в нея също пуска играчки. Но си я харесва, търси си я.
В силиконовата поставка слагам само купички със супа. Нея не я разлива, явно вижда докъде е течността.

# 201
  • София
Мария, с такива от силикон и пластмаса бяхме до скоро. До третата котка. Не мисля, че ще му се опре тази съдинка на калпазанина.
Диването плиска, разлива и дори вади такава:
Скрит текст:
Освен това си носи играчките и си ги къпе в съда за вода.
Ама е толкова красив, че всичко му е простено. Wink

Скрит текст:
Все едно гледам моя Мъро. И Наско е такава окраска, но муцунката му е много остра.

Дано намериш решение!

И аз имам от силиконовите топчета с бодлички. Нещо не ги одобриха. Пуснах едно, което дълго време ние подритвахме и накрая изчезна. Другите 3 от комплекта си стоят в опаковката. Иначе топчета като новото на Харко са много вървежни. Отскачат много хубаво и всички се включват в гонитбата. Лошото, че за много кратко стоят на "бял свят". Вечно са някъде завряни. А сигурно има поне 20 пуснати в употреба. Joy

# 202
  • София
Страх пие вода от буркан или чаша, от купичка не иска, като топи лапата и облизва, в даден момент и разтръсква лапа. Но тези неща стоят или на плочките или върху гранитният плот и дори и да се намокри нещо изсъхва. Сега ако разлее всичко няма да е ок, но тогава бих му  я сложила в банята за да не е проблем, там също има буркан принципно.
Иначе Наско нямаше никакъв пробем с ваксината, след месец следва новата.
Страх откачи последните седмици в апартамента и сега отново е на село. Супер доволен и щастлив е, от събота е там в неделя го нагледахме и беше много доволен. В сряда ще ходя да го видя отново, ако иска да се връща, ако не ще си остане там.
И малко пози от моите мяу, докато спят, мият се или наблюдават през прозореца  Simple Smile

# 203
  • София
Моите ядат суха храна в такива купички

Оникс много разхвърля гранулите, но всичко пада в подложката. Вода не съм сипвала в тези купички.
Предупредиха ме като ги взех, че могат да проверяват водата си с лапа - чистота, ниво. Моите използват фонтан. Рядко бъркат с лапа в коритото и разливат. И храната и водата им са на под от теракот. Лесно се чисти.

Аш обича да пие вода от чешмата в банята.

# 204
Здравейте, според ветеринарнят една от котките ми има мокра форма на фип, подозренията му бяха, защото котката има необичайно голям корем(кастрирана) е.

Възможно ли е да е объркал диагнозата ? Котката има апетит(не голям), но яде и си пие вода, не е много активна, но тя и по принцип си е била така, докато като четох симптоми, много често са липса на апетит и други.

Какви мислите ?

# 205
Крушовидна форма ли има коремът? Крушовидната форма веднага се забелязва, не е само да има голям корем. После... Говорим за перитонит! Има ли диария, повръщане + респираторни симптоми/неврологични/очни? Само с липса на апетит и малко активност е абсурдно да се постави такава диагноза. Изследвания въобще правени ли са?

Ето как изглежда котка с асцит...

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 08:20 от amy_nka

# 206
Oх, ужас! Дано е объркал veselina12345
Моята кукла за 20 дни след поставяне на диагнозата, се стопи и отлетя в котешкия рай.
Непрежалима Cry
Ходи и искай да направи кръвни тестове за ФИП и ковид тест/това е котешки ковид, не е човешки, но има ли + значи положението е , ..не добре/ също и ехограф!

Моята кукла нямаше диария, повръщане + респираторни симптоми!

На ехографа се видя че корема и се пълни с вода ..източваха няколко пъти..офф не искам, да си спомням плача пак и ми се къса сърцето.

# 207
Момичета, четохте ли днес за проблема с котето на Недялко Йорданов? В фейсбук профила му.
То излиза, че и моите котета могат да обявят за "улични", защото се разхождат отвън. Ужас!

# 208
Не. Дай линк, да видим за какво иде реч...

# 209
Не успях да дам линк,
ето текста
Скрит текст:
Скъпи приятели, имам в Бургас освен сина ми Асен, внучката ми Кина и снаха ми Алберта две други скъпи за мене същества – Шаро и Лъки. Макар, че са куче и котка, между тях има голяма многогодишна любов. Лъки е по-стара – вече е 13 годишна, а Шаро е на 8. С тях сме четири месеца през лятото и раздялата е неминуема, защото вече 30 години живеем в София. Също толкова години живее в нашата къща и се грижи за двора и двете ни същества нашият стар приятел Иван Хулев. Шаро и Лъки си имат свои къщички, Иван ги храни със специална храна, която купуваме – в чувалчета от магазините за животни. Спокойни сме за Шаро и Лъки, защото Иван ги обича не по-малко от нас. Ваксинираме ги редовно, имат си постоянен ветеринарен лекар и съответните регистрации. Лъки е абсолютно слепичка по рождение и точно затова има силно развито обоняние и чувство за ориентиране. Тя никога не е била домашна котка и толкова много години  си живее в нашия голям заден двор. Понякога прескача оградата, разхожда се в двора на съседния блок и след малко отново се връща вкъщи.
Преди две години Лъки беше открадната от една жена, която се представя за собственичка на фирма, която се грижи за животните. Отказа да върне Лъки под предлог, че я лекува. После заяви, че е пратена в Германия. Оказа се, че може да се търгува с домашни животинки срещу заплащане. И сляпата Лъки вероятно лесно е събудила съчувствие у някое сантиментално немско семейство.
Наложи се да се обърна към полицията и едва след два месеца въпросната благодетелка  лично доведе Лъки вкъщи. Наложило се е явно да я изиска обратно след нареждането на полицейските органи.
Радостта  и облекчението, че отново Лъки е при нас, ме накара да не завеждам дело и да не търся наказание. Простих!
Изминаха две години от тогава. Това лято от м. май до ноември си бяхме с Ивана в Бургас и Шаро и Лъки бяха нашата разтуха. Отново през май ще се върнем от София. Често си говорим с Иван, който живее с тях двамата, чуваме по джиесема как Шаро лае и си представяме как Лъки се гали в него.
И ето, че тази вечер прочетох нещо, което ме изуми. Въпросната собственичка на фирмата цели две години е дебнела да заснеме Лъки извън двора ни и е успяла, когато тя понякога се разхожда в съседния двор. Направила е видеозапис отдалече и написала под него как Лъки била много болна, с подут корем и хъркащи гърди и как на Недялко Йорданов не му пука за котката му. И как навремето тя благородно я взела да я лекува и как насила ѝ е била отнета. Четях и не вярвах на очите си. Каква подлост и отмъститела злопаметност.Това прочетох във фейсбук и мислех да не обръщам внимание, защото знам колко здрава, нахранена и обгрижвана от Иван, когато ни няма,  вече толкова много години е любимата ми Лъки. И въпреки това отново щях да отмина тази гадост, ако не се оказа, че тя вече добива щирока публичност. Сайтът на Burgasinfo.com веднага е публикувал изявлението на въпросната благодетелка на животните под следното заглавие:
Слепичката Лъки на Недялко Йорданов обикаля болна улиците на Бургас, ще я остави ли да умре? Зоозащитници зоват за спешно лечение.
Скъпи приятели, до сега никога не съм завеждал дело срещу не малкото  през годините мои клеветници.
Явно това трябва да се случи незабавно, защото явлението Лилия Стоянова е опасно не само за бездомните животинки, а и за авторитета  на една медия, която до сега уважавах.
Има и много снимки.
Профила е - Недялко Йорданов /обществена личност/

Общи условия

Активация на акаунт