Любители на котки - Тема 181

• 34 485
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, може малко да ви озадача с моята питанка, но искам да си сверя часовника.
Чела съм, че лилиумите са отровни за котки, затова когато преди две седмици ми подариха такъв букет го сложих на място, на което котаракът не се качва. Обаче последно време, беше много неспокоен, мяукаше без причина и беше сърдит почти постоянно. Днес сутринта вече изхвърлих букета и котаракът ми се струва доста по-кротък и любвеобилен. Затова, исках да питам някой има ли наблюдения по-въпроса? Дали нещо откъм миризма го е дразнело или си въобразявам?

# 631
За лилиумите - не знам дали може да причинят проблем на котка, но може би могло.
1. Ориенталските лилиуми имат много силен аромат, дори на някои хора им прилошава от него. А котките са с много по-чувствителни от нас носове.
2. Ако не са отрязани тичинките, цветния прашец може да причини много сериозни проблеми на алергични хора.
Да се надяваме, че котаракът няма проблеми, а просто не са му харесали лилиумите.

# 632
Ох, направо ще получа удар вече.
Мачката напишкала леглото в детската стая и сега матрака и цялото помещение мирише ужасно.
Моля за съвет какво да направим, проветряваме цял ден и нищо 😡😓

# 633
  • София
Дали нещо откъм миризма го е дразнело или си въобразявам?
Може и да го е дразнила миризмата. Имах лилиуми на балкона. Хари излизаше там, но не съм забелязвала да има проблем с цветята. Балконът е остъклен с един постоянно отворен прозорец.

Lana Gatto, спрей с ензими?
Оникс ми прави поразии когато тоалетната му е мръсна. На принцът трябва да се почиства след всяко ако... иначе не иска да влиза. Последно ми беше опикал едни дрехи за пране. След пералнята всичко беше ок.

# 634
Аз се сещам за фирма, която да изпере матрака.

# 635
Моля Ви помогнете , котарака ми юни месец ще навърши 20 години. Дъщеря ми е в чужбина , искам да доживее да го види. Той от шест месечен правеше кристали в урината. След кастрация и храна , която го кара да пие много вода доживя до тази възраст. Преди нова година правихме изследвания , креатинина му висок, но казаха за тази възраст е нормално. Казаха ми , че ще поръчат Ипакитин, но го дадоха на друг стопанин. Отидох в друга по-голяма клиника и ми препоръчаха Проенетра. Взех сиропа. Казаха, че ще ми стигне до три месеца, но не . Натиснаха ми ревизии, счетоводител съм и не взех друго. Преди два дена отиде отзад в ъгъла да се крие. Знам , че това е най-лошия признак. Купих вчера Проенетра, но мога ли да давам и Ипакитин. Моля, който е имал подобен случай да сподели!
Колко му е креатинина? Яде ли, пие ли? Уринира ли често?

Това че се крие не мисля, че е някакъв знак.
Знак е. Знак, че въобще не му е добре.

Lana, ензимния спрей ще ти свърши работа. В ДМ има (ако не ти се чакат доставки). Пръскаш 3-4 последователни дни.

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 07:50 от amy_nka

# 636
Да си родена с банските Wink

# 637
Joy Ау! Много яки бански!

Бих искала да споделя с всички, които не са застраховани от ФИП, както и с изпатили си, както и най-вече с тези от нас, които имат повечко котки вкъщи, една научна публикация, която има за цел да тества лекарството Мутиан Х при здрави котки, носители на FCV (котешки корона). Изследването показва, че това лекарство спира разпространяването на FCV чрез изпражненията. От 29 котки пръскащи корона с изпражненията си, 29 са тотално изчистени след прием на Мутиан Х. Това е първото такова проучване. Резултатът е повече от обнадеждаващ!

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32220667/

В този сайт можете да прочетете и други интересни проучвания на тема котешки корона вирус, като например, проучване на котешките тоалетни, които най-малко разпространяват вируса. Оказва се, че това е обезпрашената бентонитена постелка (защото попива вируса). Добре е да се знае, също, че в ранна възраст носителите на корона най-много и активно разпространяват, за разлика от възрастните котки. FCV най-много се отделя през есента и зимата. Носителите на корона може да отделят вируса от еднократно в живота до целогодишно. Бебета, чиито майки са носителки, почват да отделят в изпражненията си вируса най-рано от 10-седмична възраст, като най-активно между 33 и 67-седмична възраст. Така че, като си взимате нов член на семейството вкъщи, да го имате предвид.

И да попитам djasra как е нейният сървайвър?

# 638
Хаха,супер бански.

Лежи до мен Heart

# 639
Ние да се оплачем, пак по доктори бяхме.
Шошо е с капки за очите.
Джудженцето от снощи на АБ след 3 дена отпадналост, малко храна и вода. До сега не я бих виждала да пие вода. Ехограф правихме снощи, всичко е ОК в коремната кухина. Изпика се от страх и урина успяхме да видим Simple Smile

# 640
  • Варна
Ох, направо ще получа удар вече.
Мачката напишкала леглото в детската стая и сега матрака и цялото помещение мирише ужасно.
Моля за съвет какво да направим, проветряваме цял ден и нищо 😡😓
намери начина да почистиш
След това сложи протектор на матрака.
Можеш да купиш от аптеката и специални пелени, да покриеш място, където котката би се изпишкала.
Моята Мила доста ме е образовала по въпроса. Минава

# 641
Взехме ензимен препарат и обилно напръскахме. Има резултат. Протектор 100% ще взема.
Ей го тоя пишльо, спи си блажено, а ние вчера се изкривихме 😃

# 642
Отново получи гърч Тути в 1:27 днес.
Направо се обезверих вече...

# 643
# 644
Недей така, лекарството трябва да се натрупа. Много добре те разбирам, чувствала съм се по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт